<rss xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom" xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" version="2.0">
         <channel>
         <title>Ekonomi</title>
         <link>https://www.karamanpostasi.com/ekonomi/</link>
         <description></description><item>
			<title><![CDATA[Motorine zam: Akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi]]></title>
			<description><![CDATA[Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma, döviz kurundaki hareketlilik ve vergi düzenlemelerinin etkisiyle akaryakıt fiyatlarında artış sürüyor. Son düzenlemeyle motorinin litre fiyatına 1 lira 14 kuruş zam yapıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma, döviz kurundaki hareketlilik ve vergi düzenlemelerinin etkisiyle akaryakıt fiyatlarında artış sürüyor. Son düzenlemeyle motorinin litre fiyatına 1 lira 14 kuruş zam yapıldı.

Zam sonrası bazı illerde motorinin litre fiyatı 77 TL'nin üzerine çıkarken, sürücüler güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/07/motorine-zam-akaryakit-fiyatlari-yeniden-yukseldi-2163.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/07/motorine-zam-akaryakit-fiyatlari-yeniden-yukseldi-2163.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/07/motorine-zam-akaryakit-fiyatlari-yeniden-yukseldi-2163-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/07/motorine-zam-akaryakit-fiyatlari-yeniden-yukseldi-2163.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/motorine-zam-akaryakit-fiyatlari-yeniden-yukseldi/228196/</link>
			<pubDate>Tue, 21 Jul 2026 09:51:49 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Faizler Sabit Kaldı, Altın Çakıldı!]]></title>
			<description><![CDATA[ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayı faiz kararının ardından altın fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşandı. Fed, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 3,50-3,75 aralığında sabit bırakırken, karar metnindeki sıkı para politikası vurgusu ve üyelerin faiz beklentileri piyasalarda satış baskısını artırdı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayı faiz kararının ardından altın fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşandı. Fed, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 3,50-3,75 aralığında sabit bırakırken, karar metnindeki sıkı para politikası vurgusu ve üyelerin faiz beklentileri piyasalarda satış baskısını artırdı.

Faiz sabit kaldı, piyasa şahin mesajları fiyatladı

Fed'in faizleri değiştirmemesine rağmen, yayımlanan ekonomik projeksiyonlar ve üyelerin faiz patikasına ilişkin beklentileri yatırımcıların dikkatini çekti.

Açıklanan "noktasal grafik" verilerine göre:


	9 Fed üyesi 2026 yılı içinde en az bir faiz artışı bekliyor.
	Bu üyelerin 6'sı 25 baz puandan daha yüksek bir artışı destekliyor.
	8 üye faizlerin yıl sonuna kadar mevcut seviyede kalmasını öngörüyor.
	1 üye ise faiz indirimi beklentisini koruyor.


Bu tablo, Fed içerisinde enflasyonla mücadele konusunda sıkı duruşun devam ettiğine işaret etti.

Altında sert düşüş

Karar öncesinde 4.380 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın, Fed açıklamalarının ardından hızla gerileyerek 4.270 dolara kadar düştü.

Daha sonra Fed Başkanı olarak belirtilen Kevin Warsh'un piyasaları yatıştıran değerlendirmeleriyle satış baskısı kısmen azaldı ve ons altın 4.317 dolar seviyelerine doğru toparlandı.

İç piyasada da benzer bir hareket yaşandı:


	Gram altın 6.525 liradan 6.353 liraya kadar geriledi.
	Ardından ons altındaki toparlanmayla birlikte 6.433 lira seviyelerinde denge arayışına girdi.


Büyüme tahminleri aşağı çekildi

 

Fed'in güncellenen ekonomik tahminlerinde büyüme beklentilerinin aşağı yönlü revize edilmesi dikkat çekti. Banka ayrıca 2026 yıl sonu faiz beklentisini yüzde 3,4'ten yüzde 3,8'e yükseltti.

Yeni projeksiyonlar, piyasaların beklediği faiz indirimlerinin daha ileri tarihlere ötelenebileceğine işaret ederken, 2026 yılında ek faiz artırımı ihtimalini de güçlendirdi.

Orta Doğu vurgusu öne çıktı

Karar metninde Orta Doğu'daki gelişmelerin enerji fiyatları ve küresel tedarik zincirleri üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Fed, jeopolitik risklerin enflasyon baskısını artırabileceğini belirterek fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini vurguladı.

Piyasalar neyi takip edecek?

Uzmanlara göre önümüzdeki dönemde yatırımcıların odağında:


	ABD enflasyon verileri,
	İstihdam rakamları,
	Fed üyelerinin yeni açıklamaları,
	Jeopolitik gelişmeler ve enerji fiyatları


yer alacak. Bu veriler, altın ve döviz piyasalarında yeni yönün belirlenmesinde etkili olacak.

Kamudanhaber
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/faizler-sabit-kaldi-altin-cakildi-9486.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/faizler-sabit-kaldi-altin-cakildi-9486.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/faizler-sabit-kaldi-altin-cakildi-9486-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/faizler-sabit-kaldi-altin-cakildi-9486.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/faizler-sabit-kaldi-altin-cakildi/228044/</link>
			<pubDate>Thu, 18 Jun 2026 08:09:27 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam İddiası: Uzman İsim Tarih Verdi]]></title>
			<description><![CDATA[Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği asgari ücretle ilgili yeni bir değerlendirme gündeme geldi. Asgari ücrete ara zam tartışmaları devam ederken, uzman isim]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Türkiye’de son yıllarda yüksek enflasyon nedeniyle maaşlar ve alım gücü en çok konuşulan konuların başında geliyor. Pandemi döneminden sonra hız kazanan fiyat artışları, özellikle sabit gelirli vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor.

2026 yılı itibarıyla asgari ücret 28 bin 75 TL seviyesine ulaşmıştı. Ancak artan kira, fatura, gıda ve temel ihtiyaç giderleri nedeniyle çalışanların alım gücünde ciddi kayıplar yaşandığı ifade ediliyor. Büyükşehirlerde en düşük kira bedellerinin 20 bin TL seviyelerine ulaşması, asgari ücretle geçinmeyi daha da zorlaştırıyor.

 

Ara Zam Beklentisi Gündemde

Ekonomik koşullar nedeniyle çalışanlar, asgari ücrete ara zam yapılmasını bekliyor. Ancak asgari ücrette yıl içinde ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin belirsizlik sürüyor.

Asgari ücrete ara zam tartışmalarını değerlendiren SGK Uzmanı İsa Karakaş, mevcut ekonomik tabloda ara zammın düşük bir ihtimal olduğunu belirtti. Karakaş, buna karşın siyasi gündemde erken seçim ihtimalinin güçlenmesi halinde asgari ücret konusunda farklı bir tablonun ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

 

Ocak Ayında Yüzde 50 Zam İddiası

Karakaş’ın değerlendirmesine göre, ara zam ihtimali zayıf görünse de ocak ayında asgari ücrete yüksek oranlı bir artış yapılması gündeme gelebilir.

Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması durumunda, mevcut 28 bin 75 TL olan asgari ücretin 1 Ocak 2027 itibarıyla yaklaşık 42 bin 38 TL seviyesine çıkabileceği belirtiliyor.

 

Çalışanların Gözü Yeni Kararda

Yüksek enflasyon, kira artışları ve temel ihtiyaç kalemlerindeki yükseliş nedeniyle milyonlarca çalışan asgari ücrette yapılacak düzenlemeyi yakından takip ediyor.

Ara zam ihtimalinin düşük olduğu belirtilirken, gözler ocak ayında yapılacak asgari ücret görüşmelerine çevrildi.

Çalışanlar, yeni asgari ücretin yalnızca rakamsal olarak değil, gerçek alım gücünü koruyacak seviyede belirlenmesini bekliyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/asgari-ucrete-yuzde-50-zam-iddiasi-uzman-isim-tarih-verdi-2763.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/asgari-ucrete-yuzde-50-zam-iddiasi-uzman-isim-tarih-verdi-2763.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/asgari-ucrete-yuzde-50-zam-iddiasi-uzman-isim-tarih-verdi-2763-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/asgari-ucrete-yuzde-50-zam-iddiasi-uzman-isim-tarih-verdi-2763.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/asgari-ucrete-yuzde-50-zam-iddiasi-uzman-isim-tarih-verdi/228008/</link>
			<pubDate>Wed, 10 Jun 2026 08:00:51 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[TÜİK Mayıs enflasyonunu açıkladı]]></title>
			<description><![CDATA[TÜİK Mayıs enflasyonunu açıkladı! Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği enflasyon oranları bugün saat 10.00'da duyuruldu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs enflasyonunu duyurdu. TÜİK tarafından enflasyon rakamları bugün (5 Haziran 2026 Cuma) açıklandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren kritik veri saat 10.00'da kamuoyuna duyuruldu.

 

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/tuik-mayis-enflasyonunu-acikladi-9486.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/tuik-mayis-enflasyonunu-acikladi-9486.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/tuik-mayis-enflasyonunu-acikladi-9486-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/tuik-mayis-enflasyonunu-acikladi-9486.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/tuik-mayis-enflasyonunu-acikladi/227988/</link>
			<pubDate>Fri, 05 Jun 2026 10:02:05 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan Tepki Gösterdi: "Böyle Tarım Politikası Olmaz"]]></title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Büyük Birlik Partisi (BBP) Karaman İl Başkanı Mesut Soyfidan, açıklanan hububat alım fiyatlarının üreticilerin beklentilerini karşılamadığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı.
Soyfidan, son bir yıl içerisinde mazot, gübre, ilaç, tohum, sulama, elektrik ve işçilik gibi temel tarımsal girdilerde ciddi artışlar yaşandığını ifade ederek, çiftçilerin üretim maliyetlerinin neredeyse iki katına çıktığını söyledi. Açıklanan alım fiyatlarının ise üreticinin emeğini ve alın terini karşılamaktan uzak olduğunu dile getirdi.

Maliyetlerin yüzde 100’e yakın arttığı bir dönemde açıklanan rakamların üreticiyi korumadığını savunan Soyfidan, bu durumun çiftçileri üretimden uzaklaştırabileceğine dikkat çekti. Çiftçinin zarar ederek üretim yapmasının beklenemeyeceğini vurgulayan Soyfidan, bunun tarımı ayakta tutmak yerine zayıflatacağını ifade etti.

Çiftçilerin borç yükü altında ezildiğini ve birçok üreticinin tarımdan çekilmeyi düşündüğünü belirten Soyfidan, “Eğer çiftçi kazanamazsa ekim alanları daralacak, üretim azalacak ve bunun bedelini yarın tüm milletimiz daha yüksek gıda fiyatlarıyla ödeyecektir” dedi.
Çiftçinin yalnızca kendi ailesi için değil, ülkenin tamamının gıda ihtiyacını karşılamak için üretim yaptığını kaydeden Soyfidan, çiftçiye verilen desteklerin bir lütuf değil, devletin asli görevi olduğunu söyledi.

Açıklanan hububat alım fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Soyfidan, üreticinin gerçek maliyetleri dikkate alınarak fiyatların güncellenmesini ve çiftçilerin hak ettiği kazanca ulaşmasını talep etti.

Açıklamasının sonunda tarımın stratejik önemine vurgu yapan Soyfidan, “Çiftçiyi küstüren, toprağı boş bırakır. Toprağı boş kalan millet ise geleceğini kaybeder” ifadelerini kullandı.

BBP Karaman İl Başkanı Mesut Soyfidan, partisinin her zaman üreticilerin, çiftçilerin ve alın teriyle geçinen vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/bbp-karaman-il-baskani-soyfidan-tepki-gosterdi-boyle-tarim-politikasi-olmaz-7391.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/bbp-karaman-il-baskani-soyfidan-tepki-gosterdi-boyle-tarim-politikasi-olmaz-7391.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/bbp-karaman-il-baskani-soyfidan-tepki-gosterdi-boyle-tarim-politikasi-olmaz-7391-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/bbp-karaman-il-baskani-soyfidan-tepki-gosterdi-boyle-tarim-politikasi-olmaz-7391.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/bbp-karaman-il-baskani-soyfidan-tepki-gosterdi-boyle-tarim-politikasi-olmaz/227969/</link>
			<pubDate>Tue, 02 Jun 2026 11:57:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıtta İndirim 1 Gün  Sürdü: Bu Gece Çifte Zam Geliyor]]></title>
			<description><![CDATA[Benzin, motorin ve LPG’ye gelen indirimin ardından petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle benzin ve motorinde yeni zam beklentisi oluştu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Benzin, motorin ve LPG fiyatlarına gece yarısı yansıyan indirimlerin ardından akaryakıt piyasasında yeni zam beklentisi gündeme geldi. Petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle indirimin etkisinin kısa süreceği belirtiliyor.

Piyasa beklentilerine göre bu gece yarısından itibaren benzin ve motorin fiyatlarında yeniden artış yaşanması bekleniyor.

 

Petrol fiyatları yeniden yükseldi

Akaryakıt fiyatlarındaki yeni hareketliliğin nedeni olarak Brent petrol fiyatlarında yaşanan artış gösteriliyor. İran ile ilgili müzakere sürecinde yaşanan kriz ve Hürmüz Boğazına ilişkin gelişmelerin petrol fiyatlarını yukarı çektiği aktarılıyor.

Cuma gününü 91,12 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün vadeli varil fiyatının, gelişmelerin ardından 96 doların üzerine çıktığı belirtildi.

Benzin, motorin ve LPG’ye indirim yapılmıştı

1 Haziran’ı 2 Haziran’a bağlayan gece akaryakıt ürünlerinde indirim uygulanmıştı. Bu kapsamda benzinde 1,38 TL, motorinde 1,81 TL, LPG’de ise 2 TL indirim pompaya yansıdı.

 

Ancak petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş nedeniyle indirim sonrası fiyatların kısa sürede yeniden değişebileceği ifade ediliyor.

Güncel indirimli akaryakıt fiyatları

Son indirimin ardından İstanbul Avrupa Yakasında benzinin litresi 62,92 TL, motorinin litresi 65,27 TL, LPG’nin litresi ise 31,99 TL oldu.

Ankarada benzin 63,89 TL, motorin 66,39 TL, LPG 31,97 TL seviyesinde bulunuyor. İzmirde ise benzin 64,17 TL, motorin 66,66 TL, LPG 31,79 TL olarak kayıtlara geçti.

Benzine 47 kuruş zam bekleniyor

Petrol fiyatlarındaki artışın ardından benzinde 1 lira 88 kuruş seviyesinde maliyet artışı hesaplandığı belirtildi.

 

Eşel mobil sisteminin devreye girmesiyle bu artışın pompaya 47 kuruş zam olarak yansıması bekleniyor.

Motorinde zam beklentisi 98 kuruş

Motorinde ise maliyet artışının 3 lira 93 kuruş olarak hesaplandığı ifade ediliyor.

Eşel mobil sistemi kapsamında söz konusu artışın pompaya 98 kuruş olarak yansıması öngörülüyor. Böylece motorin fiyatlarında indirim sonrası yeniden yukarı yönlü hareket bekleniyor.

Zamlı fiyatlar nasıl olacak?

Beklenen zammın pompaya yansıması halinde İstanbul Avrupa Yakasında benzinin litresi 63,39 TL, motorinin litresi ise 66,25 TL olacak.

Ankarada benzinin 64,36 TL, motorinin 67,37 TL seviyesine çıkması bekleniyor. İzmirde ise benzinin 64,64 TL, motorinin 67,64 TL olması öngörülüyor.

Akaryakıtta fiyat hareketliliği sürüyor

Akaryakıt fiyatları, Brent petrol, döviz kuru ve vergi düzenlemelerindeki değişimlere göre şekillenmeye devam ediyor. Son indirim sonrası petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş, benzin ve motorin fiyatlarında yeni zam beklentisini güçlendirdi.

Yeni fiyatların gece yarısından itibaren pompaya yansıması halinde, indirimli tarife kısa süreli kalmış olacak.

 

Kamudanhaber.com
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/akaryakitta-indirim-1-gun-surdu-bu-gece-cifte-zam-geliyor-8919.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/akaryakitta-indirim-1-gun-surdu-bu-gece-cifte-zam-geliyor-8919.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/akaryakitta-indirim-1-gun-surdu-bu-gece-cifte-zam-geliyor-8919-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/06/akaryakitta-indirim-1-gun-surdu-bu-gece-cifte-zam-geliyor-8919.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakitta-indirim-1-gun-surdu-bu-gece-cifte-zam-geliyor/227968/</link>
			<pubDate>Tue, 02 Jun 2026 10:48:07 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Araç Sahipleri Dikkat: Pompada Büyük İndirim Başlıyor]]></title>
			<description><![CDATA[Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu. Güncellemenin gece yarısından itibaren yapılması öngörülüyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Uluslararası petrol piyasalarında yaşanan düşüş, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisini artırdı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre 1 Haziran Pazartesi gününü 2 Haziran’a bağlayan gece yarısından itibaren benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılması bekleniyor.

Beklenen fiyat güncellemesi, özellikle motorin tarafında son dönemin en dikkat çekici indirimlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Benzin ve motorinde ne kadar indirim bekleniyor?

Öngörülen düzenlemeye göre benzinin litre fiyatında 1,38 TL, motorinin litre fiyatında ise 7,25 TL seviyesinde indirim bekleniyor.

Ancak indirimin tamamının pompa fiyatlarına yansımayacağı belirtiliyor. Düzenlemenin Eşel Mobil Sistemi kapsamında uygulanacağı, bu nedenle indirimin yaklaşık dörtte birinin tüketiciye yansımasının beklendiği ifade ediliyor.

 

İndirimin bir bölümü vergiye aktarılacak

Sektör kaynaklarına göre beklenen indirimin kalan kısmının vergi kalemlerine aktarılması öngörülüyor. Bu nedenle ham fiyat düşüşü ile pompaya yansıyacak indirim arasında fark oluşabileceği belirtiliyor.

Nihai pompa fiyatlarının ise dağıtım şirketleri, il ve bölgesel maliyet farklılıklarına göre değişebileceği ifade ediliyor.

 

Petrol fiyatlarındaki düşüş etkili oldu

Küresel piyasalarda son günlerde petrol fiyatlarında gerileme yaşandı. Haftayı Brent petrolün varil fiyatı 91,12 dolar, Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise 87,36 dolar seviyesinde tamamladı.

Uzmanlar, petrol fiyatlarındaki düşüşün rafineri maliyetlerini aşağı çektiğini, bunun da akaryakıt ürünlerinde indirim beklentisini gündeme getirdiğini belirtiyor.

 

İndirim öncesinde İstanbul Avrupa Yakasında benzinin litresi 64,32 TL, motorinin litresi 67,05 TL, LPG’nin litresi ise 33,89 TL seviyesinde bulunuyor.

İstanbul Anadolu Yakasında ise benzin 64,18 TL, motorin 66,91 TL, LPG ise 33,29 TLden satılıyor.

Ankara ve İzmir’de fiyatlar ne kadar?

Güncel fiyatlara göre Ankarada benzinin litre fiyatı 65,29 TL, motorinin litre fiyatı 68,16 TL, LPG’nin litre fiyatı ise 33,87 TL olarak kaydedildi.

İzmirde ise benzin 65,57 TL, motorin 68,43 TL, LPG ise 33,69 TL seviyesinde bulunuyor.

Sektör gece yarısına odaklandı

Akaryakıt sektöründe gözler, beklenen fiyat güncellemesinin yürürlüğe gireceği gece yarısına çevrildi. Özellikle motorinde öngörülen 7,25 TL’lik indirim, araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor.

Fiyatların kesinleşmesiyle birlikte benzin ve motorin tabelalarında yeni rakamların ortaya çıkması bekleniyor.

Pompa fiyatları şehirden şehre değişebilir

Akaryakıt fiyatları; petrol fiyatları, döviz kuru, rafineri maliyetleri, vergi düzenlemeleri ve dağıtım şirketlerinin fiyat politikalarına göre belirleniyor. Bu nedenle aynı ürünün litre fiyatı şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

 

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/05/arac-sahipleri-dikkat-pompada-buyuk-indirim-basliyor-7419.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/05/arac-sahipleri-dikkat-pompada-buyuk-indirim-basliyor-7419.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/05/arac-sahipleri-dikkat-pompada-buyuk-indirim-basliyor-7419-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/05/arac-sahipleri-dikkat-pompada-buyuk-indirim-basliyor-7419.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/arac-sahipleri-dikkat-pompada-buyuk-indirim-basliyor/227958/</link>
			<pubDate>Sun, 31 May 2026 19:08:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR]]></title>
			<description><![CDATA[Altın piyasasında düşüş eğilimi devam ederken, yatırımcılar ve alım-satım yapacak vatandaşlar güncel fiyatları yakından takip ediyor. 30 Nisan 2026 Perşembe günü itibarıyla gram ve ons altın güne gerilemeyle başladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Altın piyasasında düşüş eğilimi devam ederken, yatırımcılar ve alım-satım yapacak vatandaşlar güncel fiyatları yakından takip ediyor. 30 Nisan 2026 Perşembe günü itibarıyla gram ve ons altın güne gerilemeyle başladı.

Küresel Gelişmeler Altını Baskılıyor

Gram altın güne yaklaşık 6.633 TL seviyesinde başlarken, ons altın 4.566 dolar civarında açılış yaptı. Nisan ayı genelinde ons altının yaklaşık yüzde 2,1 değer kaybettiği görülüyor.

Uzmanlara göre altın fiyatlarındaki düşüşte üç ana faktör öne çıkıyor:

 


	Petrol fiyatlarında yeniden yükseliş
	ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikası sinyalleri
	ABD tahvil getirilerindeki artış


Bu gelişmeler, güvenli liman olarak görülen altına olan talebi sınırlıyor.

Güncel Altın Fiyatları (30 Nisan 2026)

 


	Gram altın: 6.622,91 TL
	Çeyrek altın: 10.912,00 TL
	Yarım altın: 21.825,00 TL
	Tam altın: 42.874,73 TL
	Cumhuriyet altını: 43.516,00 TL
	Gremse altın: 107.515,62 TL
	Ons altın: 4.552,98 dolar


Yatırımcılar Temkinli

Altın fiyatlarındaki geri çekilmeye rağmen piyasalardaki belirsizlik sürüyor. Uzmanlar, özellikle küresel faiz politikaları ve enflasyon verilerinin altın fiyatları üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini belirtiyor.

 

Önümüzdeki günlerde açıklanacak ekonomik veriler ve merkez bankalarının kararları, altının yönü açısından kritik rol oynayacak.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altinda-dusus-suruyor-1386.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altinda-dusus-suruyor-1386.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altinda-dusus-suruyor-1386-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altinda-dusus-suruyor-1386.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/altinda-dusus-suruyor/227861/</link>
			<pubDate>Thu, 30 Apr 2026 09:23:52 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Murat Öztürk "Karaman tarımda Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri"]]></title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, kentin tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını belirtti. Karaman ekonomisinin büyük ölçüde tarıma dayandığını vurgulayan Öztürk, ilin yaklaşık yüzde 85’lik bir bölümünün tarım odaklı olduğunu ifade etti.
Kentteki su yatırımlarına da değinen Öztürk, “Karaman’da şu anda 5 baraj ve 8 gölet bulunuyor. Bu yatırımların önemli bir kısmı 2002 yılından sonra hayata geçirildi. Çiftçilerimizin modern sulama sistemlerini yoğun şekilde kullanması bizim için büyük bir avantaj” dedi.
Kuraklık riskine karşı yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Öztürk, son yıllarda İç Anadolu Bölgesi genelinde olduğu gibi Karaman’da da kuraklığın etkili olduğunu söyledi.

Buna rağmen mevcut altyapı sayesinde olumsuz etkilerin minimum seviyeye indirildiğini belirten Öztürk, “İlimizdeki baraj ve göletlerin toplam su kapasitesi 350 milyon metreküp seviyesinde. Yağışların artmasıyla birlikte bu kaynakların tam kapasite kullanılması, üretimde verim ve bereketi artıracaktır” diye konuştu.

Sulu tarım alanının 1 milyon dekarı aştığını dile getiren Öztürk, çiftçilerin daha fazla fayda sağlaması ve su kaynaklarının korunması amacıyla ziraat odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/ozturk-karaman-tarimda-turkiye-nin-oncu-sehirlerinden-biri-2462.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/ozturk-karaman-tarimda-turkiye-nin-oncu-sehirlerinden-biri-2462.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/ozturk-karaman-tarimda-turkiye-nin-oncu-sehirlerinden-biri-2462-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/ozturk-karaman-tarimda-turkiye-nin-oncu-sehirlerinden-biri-2462.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/ozturk-karaman-tarimda-turkiye-nin-oncu-sehirlerinden-biri/227816/</link>
			<pubDate>Sat, 18 Apr 2026 11:18:27 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Altın haftaya düşüşle başladı!]]></title>
			<description><![CDATA[Altın fiyatları Pazartesi günü yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Altın fiyatları Pazartesi günü yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Güçlenen dolar baskı oluştururken, ABD ile İran arasındaki barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından petrol fiyatlarındaki sert yükseliş enflasyon endişelerini artırdı ve bu yıl için ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentilerini zayıflattı.
Spot altın, yüzde 0,6 düşüşle ons başına 4.718,98 dolara geriledi. Seansın erken saatlerinde 7 Nisan’dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. Haziran vadeli ABD altın kontratları ise yüzde 1 düşüşle 4.742 dolara indi.
Dolar yüzde 0,4 değer kazanırken, petrol fiyatları varil başına 100 doların üzerine çıktı. Bu yükseliş, ABD Donanması’nın İran petrol sevkiyatlarını kısıtlayabilecek Hürmüz Boğazı ablukasına hazırlanmasıyla geldi. ABD ile İran’ın savaşı sona erdirmek için anlaşmaya varamaması bu süreci tetikledi.

İran Devrim Muhafızları ise Boğaz’a yaklaşan askeri gemilerin ateşkes ihlali sayılacağını ve sert ve kararlı şekilde karşılık verileceğini açıkladı.
KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, “Barış görüşmelerinin başarısız olmasıyla ateşkes iyimserliği ortadan kalktı. Dolar ve petrol fiyatlarındaki yükseliş altını yeniden baskı altına aldı” dedi.
Spot altın, ABD-İsrail’in İran’a yönelik savaşının 28 Şubat’ta başlamasından bu yana yüzde 11’den fazla değer kaybetti.
Waterer, “Petrol fiyatları 100 doların üzerine çıktığında, enflasyonu kontrol altına almak için merkez bankalarının faiz artırabileceği beklentileri hızla gündeme geliyor. Altının performansını zayıflatan da bu faiz görünümü” ifadelerini kullandı.
Yatırımcılar artık bu yıl ABD’de faiz indirimi ihtimalini oldukça düşük görüyor. Artan enerji fiyatları, enflasyonu besleyerek para politikasında gevşeme alanını sınırlıyor.

Orta Doğu’daki savaş başlamadan önce bu yıl Fed’in iki kez faiz indireceği beklentisi vardı.
Enflasyon genelde altının güvenli liman cazibesini artırsa da, yüksek faiz oranları faiz getirisi olmayan bu metal üzerinde baskı oluşturuyor. Güçlü dolar ise altını diğer para birimlerini kullanan yatırımcılar için daha pahalı hale getiriyor.

Diğer değerli metallerde ise spot gümüş yüzde 2,2 düşüşle ons başına 74,23 dolara geriledi. Platin yüzde 0,5 kayıpla 2.034,95 dolara inerken, paladyum yüzde 1 artışla 1.535,77 dolara yükseldi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altin-haftaya-dususle-basladi-2917.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altin-haftaya-dususle-basladi-2917.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altin-haftaya-dususle-basladi-2917-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/altin-haftaya-dususle-basladi-2917.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/altin-haftaya-dususle-basladi/227783/</link>
			<pubDate>Mon, 13 Apr 2026 07:58:19 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Gram ve çeyrek altın geriledi]]></title>
			<description><![CDATA[Altın fiyatları 9 Nisan 2026 Perşembe gününe düşüşle başladı. Gram altın 6.700 TL seviyelerine gerilerken, yatırımcılar güncel fiyatları yakından takip ediyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Altın piyasasında hareketlilik sürüyor. Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları, haftanın sonuna doğru düşüş eğilimine girdi. 9 Nisan sabahı itibarıyla gram altın 6.745 TL seviyesinden işlem görürken, ons altın 4.715 dolar civarında güne başladı.

Dün 7.000 TL seviyesini aşan fiziki gram altın ise sabah saatlerinde 6.875 TL’ye kadar geriledi. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Orta Doğu’da ateşkes ihlallerinin sürmesi ve petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi, altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturdu. Bu gelişmeler, yatırımcıların güvenli liman tercihlerinde kısa vadeli dalgalanmalara neden oluyor.

Altın fiyatlarında son durum

İç ve dış piyasadaki gelişmelerle birlikte altın ve döviz kurundaki değişimler yakından izleniyor. Vatandaşlar ise “Gram altın ne kadar?”, “Çeyrek altın kaç TL?” sorularına yanıt arıyor.

İşte 9 Nisan 2026 Perşembe sabahı itibarıyla güncel altın satış fiyatları:

 


	Gram altın: 6.738,39 TL
	Çeyrek altın: 11.501,00 TL
	Yarım altın: 22.935,00 TL
	Tam altın: 44.965,55 TL
	Cumhuriyet altını: 45.663,00 TL
	Gremse altın: 112.758,69 TL
	Ons altın: 4.720,30 dolar


Altın fiyatlarının gün içinde küresel gelişmelere bağlı olarak dalgalı seyrini sürdürmesi bekleniyor.

Neden düşüyor?

Altın fiyatlarındaki gerilemenin arkasında birkaç önemli faktör bulunuyor:
Küresel piyasalarda doların güçlenmesi
ABD merkezli faiz beklentilerinin yükselmesi
Ons altında görülen geri çekilme
Yatırımcıların kısa vadeli kar satışları
⚠️ Yatırımcılar ne yapmalı?

Uzmanlar, bu tür düşüşlerin geçici olabileceğini vurgularken:
Kısa vadeli panik satışlarından kaçınılması
Piyasanın yönünün dikkatle izlenmesi
Uzun vadeli yatırımcıların fırsatları değerlendirmesi
Altın fiyatlarında gün içinde yaşanacak hareketlilik, piyasaların genel seyrine bağlı olarak değişebilir. Özellikle ons altın ve döviz kurundaki gelişmeler yakından takip ediliyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/gram-ve-ceyrek-altin-geriledi-4894.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/gram-ve-ceyrek-altin-geriledi-4894.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/gram-ve-ceyrek-altin-geriledi-4894-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/gram-ve-ceyrek-altin-geriledi-4894.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/gram-ve-ceyrek-altin-geriledi/227762/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Apr 2026 08:52:35 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Sürücülere Kötü Haber: Motorine Büyük Zam Geliyor!]]></title>
			<description><![CDATA[Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış daha gündemde. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketlilik, motorin fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış daha gündemde. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketlilik, motorin fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor.

Motorine 7,65 TL zam bekleniyor

Sektör kaynaklarına göre, motorinin litre fiyatına 5 Nisan’ı 6 Nisan’a bağlayan gece yaklaşık 7,65 TL zam yapılması bekleniyor. Zam sonrası özellikle büyük şehirlerde fiyatların rekor seviyelere çıkacağı öngörülüyor.

Büyük şehirlerde fiyatlar ne olacak?

Beklenen artışın pompaya yansıması halinde:


	İstanbul’da motorin 85 TL’yi aşacak
	Ankara’da yaklaşık 86,25 TL seviyesine çıkacak
	İzmir’de ise 86,52 TL civarına ulaşacak


 

Zamların nedeni ne?

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın temel nedenleri arasında:


	Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş
	Döviz kurundaki dalgalanmalar
	ÖTV artışları


yer alıyor.

Vatandaşa etkisi büyüyor

Art arda gelen zamlar, özellikle ulaşım ve lojistik maliyetlerini artırırken, bu durumun genel fiyatlara da yansıması bekleniyor. Uzmanlar, akaryakıt fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini belirtiyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/suruculere-kotu-haber-motorine-buyuk-zam-geliyor-3920.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/suruculere-kotu-haber-motorine-buyuk-zam-geliyor-3920.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/suruculere-kotu-haber-motorine-buyuk-zam-geliyor-3920-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/suruculere-kotu-haber-motorine-buyuk-zam-geliyor-3920.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/suruculere-kotu-haber-motorine-buyuk-zam-geliyor/227736/</link>
			<pubDate>Sun, 05 Apr 2026 13:46:55 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Cebinizi Yakacak Haber: Elektrik ve Doğal Gaza Zam Kapıda]]></title>
			<description><![CDATA[Elektrik ve doğal gaza 4 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere %20-25 aralığında zam yapılacağı iddia ediliyor. EPDK’nın bugünkü toplantısı ve Bakan Bayraktar’ın "Değerlendirme yapabiliriz" sözleri zam sinyali olarak nitelendirildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Türkiye’de, elektrik ve doğal gaza, 2023 yılı haziran ayından itibaren ekonomi yönetiminin enflasyon hedefiyle uyumlu zamlar yapılıyor. Ekonomi yönetiminin, değerlendirmeleri ışığında elektrik zammına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz zammına da BOTAŞ karar veriyor.

Milyonların ve enerji sektörünün gözü, bugün EPDK’da olacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, olağan haftalık toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın, "Gelişmeleri göz önünde bulundurarak nisan ayı içerisinde hem doğal gazda hem elektrikte bir değerlendirme yapabiliriz" sözlerinin zam sinyali olarak yorumlanması nedeniyle özel bir önem kazandı.

 

Enerji sektörü, EPDK’nın, bugün yeni elektrik tarifelerini belirlemesine kesin gözüyle bakıyor. Enerji sektöründe ve kulislerde, yeni tarifeye ilişkin gündeme gelen oranlar ve değişiklikler şöyle:

 

Elektrik zammı: Konutta yüzde 25, sanayide yüzde 20. Ticarethanelere de yüzde 20’ler düzeyinde artış bekleniyor.

 

Tavan fiyat: Sektörde, piyasa takas fiyatı (PTF) olarak bilen tavan elektrik fiyatının, MWh başına 3 bin 400 TL’den 4500 TL’ye çıkabileceği ifade ediliyor. 4 bin 250 TL de dile getiriliyor.

- Dağıtım payı: Şehiriçi elektrik dağıtım şirketlerinin, abonelerine satttığı her birim elektrikten aldıkları payın da artması gündeme geldi. Sektöre göre, dağıtım payı yüzde 30-32 oranında artabilir.

BOTAŞ, zamma ilişkin hesaplamalar yapıyor

BOTAŞ da doğal gaz zammına ilişkin hesaplamalar yapıyor. Sektör kaynakları, BOTAŞ’ın doğal gaz alım maliyetlerinin savaşla birlikte arttığını belirterek, bu nedenle konut dahil tüm abone gruplarına yönelik bir artışın gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Sektörde, doğal gaza da yüzde 20’ler düzeyinde zam bekleniyor.

 

Bu arada elektrikte olduğu gibi doğal gazda da kademeli tarifeye geçiş için çalışma yapılıyor. Sistem, çok tüketenin çok ödemesini öngörüyor.
Bu kapsamda illerin aylık bazda ortalama doğalgaz tüketim miktarları belirlendi.

Örneğin Ankara’da oturan bir abone, belirlenen ortalama miktarın yüzde 75’inin üzerinde gaz tüketti. Bu abone, tükettiği doğal gazın bedelini (devlet desteği ya da sübvansiyon olmamsızın) ödeyecek. Bu ve benzer abonelerin gaz faturası, katlanacak. Uygulamanın başlatılmasına karar verildiğinde her il için ortalama tüketimler, aylık olarak değişecek.

Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili, "BOTAŞ, konutlara, ithal ettiği fiyatın çok altında bir fiyatla gaz satıyor. Aradaki farkı da hazineden sübvanse ediyor. 7+1 bir malikanede oturan, gelir düzeyi yüksek olan birinin gaz faturasını neden devlet sübvanse etsin. Gazda kademeli tarife uygulamasıyla bu aboneler destek kapsamından çıkarılacak. Halen, 23 milyon dolayında konut abonesi var. İlk etapta, en az 2,5-3 milyon abonenin destek kapsamında çıkarılması gündemde" dedi.

Ankara’da güvenilir kaynaklar, enerji zamlarının uygulamaya gireceği tarihe ilişkin soru üzerine, "Diyelim ki çalışmalar doğrultusunda zam kararı alındı. Bu durumda, Gerek doğal gaz gerekse de elektrik zammı, 4 Nisan Cumartesi gününden geçerli olarak uygulamaya girebilir“ diye konuştu. (ANKA)
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/cebinizi-yakacak-haber-elektrik-ve-dogal-gaza-zam-kapida-732.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/cebinizi-yakacak-haber-elektrik-ve-dogal-gaza-zam-kapida-732.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/cebinizi-yakacak-haber-elektrik-ve-dogal-gaza-zam-kapida-732-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/cebinizi-yakacak-haber-elektrik-ve-dogal-gaza-zam-kapida-732.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/cebinizi-yakacak-haber-elektrik-ve-dogal-gaza-zam-kapida/227730/</link>
			<pubDate>Thu, 02 Apr 2026 21:42:19 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Motorine Büyük Zam]]></title>
			<description><![CDATA[Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış trendi hız kesmeden devam ediyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Motorinin litre fiyatına yapılan 2 lira 57 kuruşluk zam, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. Artış, özellikle ticari araç sahipleri ve uzun yol sürücülerinin maliyetlerini ciddi şekilde yükseltti.
Zamların Nedeni Küresel Kriz
Uzmanlara göre fiyat artışında; Hürmüz Boğazı’ndaki jeopolitik gerilim, petrol arzı endişeleri, döviz kurundaki dalgalanma ve vergi düzenlemeleri etkili oldu.
Karaman’da Güncel Fiyatlar (1 Nisan 2026)
Benzin: 64,44 TL
Motorin: 79,47 TL
LPG: 30,91 TL
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/motorine-buyuk-zam-3643.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/motorine-buyuk-zam-3643.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/motorine-buyuk-zam-3643-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/04/motorine-buyuk-zam-3643.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/motorine-buyuk-zam/227716/</link>
			<pubDate>Wed, 01 Apr 2026 10:20:20 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Öz eniştesinin tacizine uğrayan kız çocuğu video yayınlamıştı! Bakanlıktan açıklama geldi]]></title>
			<description><![CDATA[Hatay'da 14 yaşındaki bir kız çocuğu çektiği video ile öz eniştesi tarafından tacize uğradığını söyledi. Söz konusu video sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yayınlandı. Açıklamada, olayın emniyet birimlerine yansımasıyla birlikte bakanlık ekiplerinin harekete geçtiği vurgulandı ve "24.03.2026 tarihinde sanık hakkında mahkeme tarafından verilen beraat kararına Bakanlık olarak itiraz edeceğimizi de kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Hatay'da bir kız çocuğu yayınladığı video ile öz eniştesi tarafından tacize uğradığını aktardı. Küçük kız, kendisinin mağdur edildiğini ve rızası varmış gibi yargılandığını belirtti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Bahsi geçen video kısa sürede gündem olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"EKİPLERİMİZ İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇMİŞTİR"

"Bazı basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan Hatay'da 14 yaşındaki bir kız çocuğunun çekilen videodaki beyanlarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

04.09.2025 tarihinde söz konusu olayın emniyet birimlerine yansıması ile birlikte Hatay İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiş ve aileyi düzenli olarak ziyaret etmiştir.

"BERAAT KARARINA BAKANLIK OLARAK İTİRAZ EDECEĞİZ"

Bu süreçte haberlere ve paylaşımlara konu olan çocuğumuzun yüksek yararını desteklemek amacıyla başta psikososyal destek olmak üzere gerekli danışmanlık tedbirleri devreye alınmıştır.

Ayrıca Bakanlık avukatlarımız ilk andan itibaren davaya müdahil olarak süreci titizlikle takip etmektedir. 24.03.2026 tarihinde sanık hakkında mahkeme tarafından verilen beraat kararına Bakanlık olarak itiraz edeceğimizi de kamuoyunun bilgisine sunarız.

Her türlü istismara karşı 'sıfır tolenras' ilkemiz doğrultusunda çocuğumuzun ve ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz"

Mynet.com
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/oz-enistesinin-tacizine-ugrayan-kiz-cocugu-video-yayinlamisti-bakanliktan-aciklama-geldi-6929.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/oz-enistesinin-tacizine-ugrayan-kiz-cocugu-video-yayinlamisti-bakanliktan-aciklama-geldi-6929.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/oz-enistesinin-tacizine-ugrayan-kiz-cocugu-video-yayinlamisti-bakanliktan-aciklama-geldi-6929_t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/oz-enistesinin-tacizine-ugrayan-kiz-cocugu-video-yayinlamisti-bakanliktan-aciklama-geldi-6929.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/oz-enistesinin-tacizine-ugrayan-kiz-cocugu-video-yayinlamisti-bakanliktan-aciklama-geldi/227697/</link>
			<pubDate>Thu, 26 Mar 2026 11:08:11 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Altın Piyasasında Alarm: Düşüş Hızlandı]]></title>
			<description><![CDATA[Altın, güçlü dolar ve zayıflayan faiz indirimi beklentileriyle üst üste 10. gün gerileyerek yüzde 18’e varan kayıp yaşadı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Altın, güçlü dolar ve zayıflayan faiz indirimi beklentileriyle üst üste 10. gün gerileyerek yüzde 18’e varan kayıp yaşadı. Altın, faiz indirimi beklentilerine bağlı olarak onuncu seansta da geriledi. Altın fiyatları salı günü yüzde 1’den fazla düşerek art arda onuncu işlem gününde de kayıplarını sürdürdü. Bu düşüşte, doların güçlenmesi ve ABD’de faizlerin yakın zamanda indirileceğine yönelik beklentilerin zayıflaması etkili oldu. Spot altın yüzde 1,4 düşüşle ons başına 4345,48 dolara gerilerken, ABD vadeli altın kontratları da yüzde 1,3 azalarak 4348,60 dolara düştü.

 

Başlıca baskı unsuru doların yükselmesi oldu. Bu durum, diğer para birimlerini kullanan yatırımcılar için altını daha pahalı hale getirirken, güvenli liman olarak cazibesini de azaltıyor. Ayrıca piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yakın zamanda faiz indirimi yapacağına yönelik beklentilerinin azalması da doları destekleyerek faiz getirisi olmayan altın üzerinde baskı oluşturdu. Orta Doğu’da savaşın başlamasından bu yana altın yaklaşık yüzde 18 değer kaybederken, dolar güvenli liman talebinden en çok faydalanan varlıklardan biri haline geldi. Diğer değerli metallerde ise düşüş görüldü. Gümüş yüzde 2,5 azalarak ons başına 67,37 dolara gerilerken, platin yüzde 2,1 düşüşle 1841,35 dolara indi. Paladyum ise yüzde 2,8 kayıpla 1393 dolara geriledi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/altin-piyasasinda-alarm-dusus-hizlandi-1374.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/altin-piyasasinda-alarm-dusus-hizlandi-1374.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/altin-piyasasinda-alarm-dusus-hizlandi-1374-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/altin-piyasasinda-alarm-dusus-hizlandi-1374.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/altin-piyasasinda-alarm-dusus-hizlandi/227682/</link>
			<pubDate>Tue, 24 Mar 2026 08:10:30 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıtta Zam Durmuyor]]></title>
			<description><![CDATA[Küresel piyasalarda artan savaş gerilimi, enerji fiyatlarını yukarı çekmeye devam ederken akaryakıt fiyatlarında da sert artış beklentisi gündeme geldi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 24 Mart 2026 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına ciddi bir zam yapılması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına yaklaşık 6,58 TL zam yapılması öngörülüyor. Bu artışın pompaya doğrudan yansıması halinde, motorin fiyatlarının tarihi seviyelere ulaşacağı belirtiliyor.

Uzmanlar, bu zamla birlikte özellikle nakliye ve ulaşım maliyetlerinde ciddi artışların yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Motorin 80 TL Sınırına Dayanabilir

Beklenen zam sonrası motorin fiyatlarının 80 TL seviyesine yaklaşabileceği ifade ediliyor

Eşel Mobil Sistemi Artık Devre Dışı

Daha önce akaryakıt zamlarını sınırlamak amacıyla kullanılan Eşel Mobil Sistemi’nde marjın tükenmesi nedeniyle yeni zamların doğrudan tüketiciye yansıyacağı belirtiliyor. Bu durum, fiyat artışlarının daha sert hissedilmesine neden olacak.

Enerji arzına ilişkin küresel belirsizliklerin sürmesi, önümüzdeki günlerde yeni zam ihtimallerini de gündemde tutuyor.

Karaman’da Güncel Akaryakıt Fiyatları (Zam Öncesi)

Karaman genelinde zam öncesi güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde:


	Benzin: 63,86 TL
	Motorin: 73,12 TL
	LPG: 30,91 TL

]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/akaryakitta-zam-durmuyor-5437.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/akaryakitta-zam-durmuyor-5437.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/akaryakitta-zam-durmuyor-5437-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/03/akaryakitta-zam-durmuyor-5437.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakitta-zam-durmuyor/227675/</link>
			<pubDate>Mon, 23 Mar 2026 11:43:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Benzine Zam Geldi]]></title>
			<description><![CDATA[Akaryakıt fiyatları, küresel piyasalardaki gelişmeler ve döviz kurundaki hareketlilikle yeniden gündemde.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Küresel piyasalardaki dalgalanmalar, döviz kurundaki hareketlilik ve art arda gelen ÖTV zamları akaryakıt fiyatları üzerindeki etkisini sürdürüyor. Yurttaşlar ise güncel benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor.

BENZİNE ZAM YANSITILDI

Akaryakıt fiyatlarında son gelişmeler doğrultusunda benzinin litre fiyatına 1 lira 56 kuruş zam yapıldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/02/benzine-zam-geldi-5646.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/02/benzine-zam-geldi-5646.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/02/benzine-zam-geldi-5646-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/02/benzine-zam-geldi-5646.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/benzine-zam-geldi/227506/</link>
			<pubDate>Thu, 12 Feb 2026 11:22:42 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Vekil Osman Sağlam'dan Etkili Hamleler, Binlerce İstihdam Sağlanacak]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam’ın girişimleriyle gündeme gelen proje, Karaman’ın sanayi altyapısını güçlendirmeyi ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesi ile binlerce kişiye doğrudan istihdam sağlanması bekleniyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, milletvekillerine yaptığı kapsamlı sunumda, projenin yalnızca üretimi değil; yüksek katma değerli sanayi yatırımlarını, teknoloji odaklı üretimi ve ihracatı artırmayı amaçladığını vurguladı. Karaman’ın stratejik konumu, ulaşım avantajları ve genç iş gücü potansiyeliyle projede önemli bir yere sahip olduğu ifade edildi.
Milletvekili Osman Sağlam, Karaman’ın uzun süredir beklediği bu yatırımın hayata geçmesiyle birlikte;
▶️işsizliğin azalacağını,
▶️şehir dışına göçün önleneceğini,
▶️esnaf ve yan sektörlerin de ciddi şekilde canlanacağını belirtti.
Yeni OSB’nin tamamlanmasıyla Karaman’ın, bölgesel bir sanayi merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Projenin etaplar halinde hayata geçirilmesi ve kısa sürede somut adımların atılması bekleniyor.

Türkiye'de deprem riskinin görece düşük olduğu şehirler üzerine yapılan planlama ile milyonun üzerinde istihdam yaratılması ve İstanbul'un üzerindeki sanayi ağırlığının kaldırılması planlanıyor.

Son yıllarda Anadolu'daki birçok ilin nüfusunda ciddi düşüş görülürken, Türkiye nüfusunun önemli bölümü başta İstanbul olmak üzere orantısız şekilde büyükşehirlere yığılmış durumda. 

Bu durumu tersine çevirmek ve olası bir İstanbul depreminde ekonominin durmasına engel olmak amacıyla hazırlanan 'Güvenli Gelecek' planında son aşamaya gelindi.  Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, milletvekillerinin bu konudaki sorularını cevaplarken, 64 ilde yürütülen 166 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi ile sanayinin Marmara dışında dengeli olarak yayılması, bölgesel kalkınmanın desteklenmesi ve yerel istihdamın artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Bakanlığın hazırladığı, ‘Ulusal Sanayi Alanları Master Planı’ ile de metropollerde ve afet riski yüksek bölgelerde yoğunlaşan sanayinin Anadolu’ya dengeli şekilde yayılması amaçlanıyor.

LİSTEDE KARAMAN DÂHİL 14 İL VAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İç Anadolu ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere farklı sanayi havzaları oluşturulacak. Belirlenen iller ise Kastamonu, Samsun, Ankara, Amasya, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Konya, Niğde, Karaman, Mersin.


Karaman Milletvekili Osman Sağlam’ın, Ulusal Sanayi Alanları Master Planı kapsamında Karaman’ın sanayi geleceğine ilişkin değerlendirmelerini içeren yaptığı basın açıklamasında;



"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından ilan edilen Ulusal Sanayi Alanları 
Master Planı, Türkiye’nin üretim gücünü afet risklerinden arındıran, sanayiyi 
ülke geneline dengeli yayan ve Karaman’ımızı bu yeni dönemin merkez 
üslerinden biri yapan tarihi bir kalkınma hamlesidir.
Sayın Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’ın açıkladığı üzere; ilk fazda Samsun–
Mersin hattında yer alan 14 ilimizde 59 bin hektarlık yeni yatırım alanı ilan 
edilmiştir. Bu stratejik koridorun tam kalbinde yer alan Karaman, artık 
Türkiye’nin sanayi geleceğinin en güvenli ve en güçlü halkalarından biridir.
Neden Karaman? Üretim Güvenliğinin Yeni Adresi
MTA ve AFAD verileri, Marmara Bölgesi’ndeki sanayi yoğunluğunun deprem 
riski nedeniyle üretim güvenliğini tehdit ettiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu 
sıkışmayı aşmak ve nüfus dengesini korumak adına sanayinin daha güvenli 
coğrafyalara taşınması bir tercih değil, devletimiz için stratejik bir zorunluluktur.
Düşük deprem riski, yerleşik üretim kültürü ve tarım–sanayi entegrasyonundaki 
başarısıyla Karaman; sanayicilerimiz ve yatırımcılarımız için "yeni ve güvenli bir 
cazibe merkezi" konumuna yükselmiştir. Şehrimiz, sadece bir üretim alanı değil, 
aynı zamanda Marmara’daki yükü hafifletecek bir nefes borusudur.


 


Yeşil Enerji ve Lojistik Güç Birleşiyor
Daha önce ilan edilen 15,41 km²’lik Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı 
(YEKA) ile attığımız adımlar, bugün ilan edilen yeni sanayi alanlarıyla dev bir 
vizyona dönüşmüştür. Karaman; kendi enerjisini üreten, yeşil dönüşüme öncülük 
eden ve bilimsel temelli bir sanayi vizyonuyla inşa edilmektedir.
Plan kapsamında hayata geçecek olan;
• Mega Endüstri Bölgeleri,
• Demiryolu ve Mersin Limanı bağlantıları,
• Modern lojman alanları ve dijital dönüşüm yatırımları,
Karamanlı gençlerimiz için nitelikli istihdam, şehrimiz içinse küresel rekabet 
gücü demektir.


 


Kararlı Adımlarla Geleceğe
Şehrimizin ekonomik olarak şahlanması, sanayi çeşitliliğinin artması ve 
evlatlarımızın kendi memleketlerinde yüksek standartlarda iş imkânına 
kavuşması bizim en büyük önceliğimizdir. Karaman’ı Türkiye’nin yeni sanayi 
kuşağının parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız.
Bu vizyoner projenin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın 
Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın 
Mehmet Fatih Kacır’a ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.
Karaman’ımızın geleceğini inşa eden bu büyük dönüşüm sürecini, güçlü bir siyasi 
irade ve hemşehrilerimize karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle adım adım 
takip etmeye devam edeceğiz.
Karaman için, Türkiye için; durmadan, yorulmadan üretmeye devam!"ifadelerini kullandı.





]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/01/karaman-a-onlarca-fabrika-kurulaca-binlerce-kisiye-istihdam-saglanacak-7357.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/01/karaman-a-onlarca-fabrika-kurulaca-binlerce-kisiye-istihdam-saglanacak-7357.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/01/karaman-a-onlarca-fabrika-kurulaca-binlerce-kisiye-istihdam-saglanacak-7357-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2026/01/karaman-a-onlarca-fabrika-kurulaca-binlerce-kisiye-istihdam-saglanacak-7357.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/karaman-a-onlarca-fabrika-kurulaca-binlerce-kisiye-istihdam-saglanacak/227433/</link>
			<pubDate>Tue, 27 Jan 2026 13:22:57 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Yeşil Finansmanın Yeni Rotası: Asya Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye Yüz Milyon Dolarlık Köprü]]></title>
			<description><![CDATA[Yeşil Finansmanın Yeni Rotası: Asya Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye Yüz Milyon Dolarlık Köprü]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[DenizBank'ın Asya Kalkınma Bankası (ADB) ile gerçekleştirdiği 100 milyon dolarlık yeşil tahvil ihracı, Türk bankacılık sektörünün sürdürülebilir finansman alanında uluslararası arenadaki gücünü tescilledi. Bu hamle, Türkiye'nin yeşil projelere erişimini kolaylaştıracak.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/yesil-finansmanin-yeni-rotasi-asya-kalkinma-bankasi-ndan-turkiye-ye-yuz-milyon-dolarlik-kopru-4528.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/yesil-finansmanin-yeni-rotasi-asya-kalkinma-bankasi-ndan-turkiye-ye-yuz-milyon-dolarlik-kopru-4528.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/yesil-finansmanin-yeni-rotasi-asya-kalkinma-bankasi-ndan-turkiye-ye-yuz-milyon-dolarlik-kopru-4528-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/yesil-finansmanin-yeni-rotasi-asya-kalkinma-bankasi-ndan-turkiye-ye-yuz-milyon-dolarlik-kopru-4528.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/yesil-finansmanin-yeni-rotasi-asya-kalkinma-bankasi-ndan-turkiye-ye-yuz-milyon-dolarlik-kopru/227271/</link>
			<pubDate>Wed, 24 Dec 2025 13:23:19 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[1 OCAK 2026'DAN İTİBAREN OTOMOBİL SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM: NOTER HARCI BAŞLIYOR]]></title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren tüm sıfır ve ikinci el araç satışlarında, mevcut noter masraflarına ek olarak satış bedeli üzerinden binde 2 oranında yeni bir Noter Harcı uygulanmaya başlanacak. Bu düzenleme, araç alım satım maliyetlerini artıracak olup, tüketicilerin ve sektör temsilcilerinin gelecek yılbaşından itibaren yeni maliyet kalemine hazırlıklı olmasını gerektirmektedir.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/1-ocak-2026-dan-itibaren-otomobil-satislarinda-yeni-donem-noter-harci-basliyor-3318.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/1-ocak-2026-dan-itibaren-otomobil-satislarinda-yeni-donem-noter-harci-basliyor-3318.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/1-ocak-2026-dan-itibaren-otomobil-satislarinda-yeni-donem-noter-harci-basliyor-3318-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/1-ocak-2026-dan-itibaren-otomobil-satislarinda-yeni-donem-noter-harci-basliyor-3318.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/1-ocak-2026-dan-itibaren-otomobil-satislarinda-yeni-donem-noter-harci-basliyor/227247/</link>
			<pubDate>Fri, 19 Dec 2025 12:56:04 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Benzin ve motorine 7 TL zam geliyor! Yeni tarifenin tarihi belli oldu]]></title>
			<description><![CDATA[Akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorinin litre fiyatına yeni tarifenin etkisiyle 7 TL zam geliyor. Bahsi geçen bu zammın hangi koşullarda ve tarihlerde yansıtılacağı verilerle açıklandı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Dünya genelinde petrol fiyatları özellikle araç sahipleri tarafından yakinen takip ediliyor. Türkiye gibi ülkelerde ise hiç gündemden düşmüyor. Bunun gerekçesi vatandaşın maaşına oranla akaryakıta ödediği para. Örneğin 40 bin TL alan bir vatandaş ayda en az 5 bin TL'lik kısmını benzin ya da motorine ödüyor.

PETROLÜN VARİL FİYATI VE DOLAR KURU ETKİLİYOR

Sırf bu yüzden akaryakıt fiyatlarındaki değişim merak uyandırıyor. Brent Petrol 62 dolardan işlem görüyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları petrolün varil fiyatı ve dolar kurunun hesaplanmasıyla ortaya çıkıyor. Şuan ortalama benzin fiyatları 55 TL, motorin fiyatları ise 57 TL. Petrolün varil fiyatının sabit kaldığını varsaysak bile dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak yakıt fiyatları artıyor.

BENZİN VE MOTORİNE DEV ZAM BÖYLE GELECEK

 

Commerzbank tarafından yapılan piyasa analizlerine göre şuan 42 TL'den işlem gören dolar/TL, 2027 yılında 57 TL olacak. 2026 yılının Haziran ayında ise doların 50 TL olabileceği tahmin ediliyor. Söz konusu tahminler gerçek olursa benzin ve motorine sadece dolar kurundan kaynaklı 7 TL zam gelecek. Zammın önümüzdeki 6 ay boyunca dolar kuru yükseldikçe parça parça yansıtılabileceği söyleniyor. Öte yandan bu zaman diliminde petrolün varil fiyatı da artarsa litre başına zam miktarı 10-15 TL'ye kadar yükselebilecek.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/benzin-ve-motorine-7-tl-zam-geliyor-yeni-tarifenin-tarihi-belli-oldu-2557.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/benzin-ve-motorine-7-tl-zam-geliyor-yeni-tarifenin-tarihi-belli-oldu-2557.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/benzin-ve-motorine-7-tl-zam-geliyor-yeni-tarifenin-tarihi-belli-oldu-2557-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/benzin-ve-motorine-7-tl-zam-geliyor-yeni-tarifenin-tarihi-belli-oldu-2557.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/benzin-ve-motorine-7-tl-zam-geliyor-yeni-tarifenin-tarihi-belli-oldu/227220/</link>
			<pubDate>Thu, 11 Dec 2025 08:28:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Ünlü Ekonomi Muhabiri İşveren ve Hükümetin İstediği Asgari Ücreti Açıkladı]]></title>
			<description><![CDATA[Yeni asgari ücret miktarının belirlenmesi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Hükümet ve iş veren kanadının aklında asgari ücret rakamı merak ediliyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Milyonlarca çalışanın maaşını doğrudan etkileyecek olan asgari ücret görüşmelerinin ilk toplantısı öncesinde, olası zam oranlarına ilişkin kapsamlı bir analiz geldi. Tecrübeli ekonomi muhabiri Erdoğan Süzer, yüzde 20’nin altındaki bir artışın düşük ihtimal olduğunu belirtirken, işveren kesiminin ve hükümetin ortaklaşa üzerinde durduğu kilit oranı canlı yayında açıkladı. İşte asgari ücret ne kadar olacak diye merakla bekleyen milyonlarca insanın aklındaki soru işaretini giderecek o rakam…

Gözler, Cuma günü ilk kez bir araya gelmesi planlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapacağı kritik toplantıya çevrilmiş durumda. Tüm siyasi partilerden arka arkaya gelen zam çağrılarının gölgesinde, SÖZCÜ ekonomi muhabiri Erdoğan Süzer, ücret artışlarına dair merak edilen senaryoları detaylı bir şekilde masaya yatırdı.

Süzer, yaptığı hesaplamalarla muhtemel zam oranlarını tek tek inceledi ve bu artışların, Türk-İş tarafından açıklanan mevcut açlık sınırı rakamları karşısındaki durumunu gözler önüne serdi.

İşte Erdoğan Süzer’in açıklamalarından satır başları: 

'Yüzde 20 vermezler ama diyelim ki verdiler. Benim şimdiye kadarki deneyimim gösteriyor ki AKP iktidarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan “işçiler yoktur” dedirtmez. Türk-İş girmezse Hak-İş’i alır.

Şimdi yüzde 20 olması durumunda ücret 26.525 lira olacak: Açlık sınırı şu anda 29'un üzerinde. 

Asıl olması istenen, işverenin ve ekonomi yönetiminin istediği yüzde 25; ilave 5 bin 500 lira

Yüzde 30 da olabilir; buna bile 'insaf' diyoruz; oysa enflasyon yeni 30’a gelmeye çalışıyor. Böylece 6 bin 500 lira civarı bir artış olacak. Belki buna bir 35 ekleyelim, 29.840 lira oluyor. Bir de 40 yazalım, çok görünmeyecek ama 30.946 lira olacak. Türk-İş'in yaptığı son açıklamada açlık sınırı şu anda 30 bin lira, yoksulluk sınırıysa 100 bin liraya dayandı ve biz yüzde 40’ın bir hayal olduğunu söylüyoruz. Yüzde 100 bile olsa yoksulluk sınırının çok az üstü. Yüzde 20, 25, 30’u konuşuyoruz çünkü beklenti o yönde. Aslında yüzde 100'ü konuşmak lazım.'

 

İşte oluşması muhtemel asgari ücret senaryoları:





 

Sözcü

]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/unlu-ekonomi-muhabiri-isveren-ve-hukumetin-istedigi-asgari-ucreti-acikladi-6701.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/unlu-ekonomi-muhabiri-isveren-ve-hukumetin-istedigi-asgari-ucreti-acikladi-6701.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/unlu-ekonomi-muhabiri-isveren-ve-hukumetin-istedigi-asgari-ucreti-acikladi-6701-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/12/unlu-ekonomi-muhabiri-isveren-ve-hukumetin-istedigi-asgari-ucreti-acikladi-6701.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/unlu-ekonomi-muhabiri-isveren-ve-hukumetin-istedigi-asgari-ucreti-acikladi/227202/</link>
			<pubDate>Mon, 08 Dec 2025 08:03:51 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıta son ayların en büyük zammı geliyor]]></title>
			<description><![CDATA[ABD’nin Rus petrol üreticileri Rosneft ve Lukoil’e uyguladığı ambargo, akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Rafinerilerin kar marjlarındaki artış, motorin fiyatlarının peş peşe yükselmesine yol açıyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ABD’nin Rus petrol üreticileri Rosneft ve Lukoil’e uyguladığı ambargo, akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Rafinerilerin kar marjlarındaki artış, motorin fiyatlarının peş peşe yükselmesine yol açıyor.

Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 2,5 TL zam yapılacak.

Güncel akaryakıt fiyatları (19 Kasım 2025)

Benzin:


	
	İstanbul (Anadolu): 54,76 TL/L
	
	
	İstanbul (Avrupa): 54,91 TL/L
	
	
	Ankara: 55,77 TL/L
	
	
	İzmir: 56,11 TL/L
	


Dizel:


	
	İstanbul (Anadolu): 57,51 TL/L
	
	
	İstanbul (Avrupa): 57,63 TL/L
	
	
	Ankara: 58,66 TL/L
	
	
	İzmir: 59,00 TL/L
	
	
	Ekonomist İris Cibre, rafineri marjlarının sürekli yükseldiğini belirterek, zamların önümüzdeki dönemde de tüketiciye yansıyabileceğine dikkat çekti.
	


 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/akaryakita-son-aylarin-en-buyuk-zammi-geliyor-886.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/akaryakita-son-aylarin-en-buyuk-zammi-geliyor-886.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/akaryakita-son-aylarin-en-buyuk-zammi-geliyor-886-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/akaryakita-son-aylarin-en-buyuk-zammi-geliyor-886.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakita-son-aylarin-en-buyuk-zammi-geliyor/227116/</link>
			<pubDate>Wed, 19 Nov 2025 10:45:16 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Benzin bu gece zamlanacak!]]></title>
			<description><![CDATA[Brent petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen rafineri kâr marjlarında yaşanan sert gerileme, akaryakıt fiyatlarında yeni zamları beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz hafta motorinin 60 TL’yi aşarak rekor kırmasının ardından bu kez benzine zam geliyor. Sektör kaynakları, bu gece yarısı (Cumartesi) itibarıyla benzinin litre fiyatına 1 TL 37 kuruş zam yapılacağını bildirdi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Brent petroldeki aşağı yönlü seyre rağmen, rafinerilerin kâr marjlarında yaşanan hızlı düşüş akaryakıt fiyatlarına ardı ardına zam olarak yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta motorine gelen 2 TL’yi aşan zamla birçok şehirde fiyatlar 60 TL seviyesinin üzerine çıkmıştı. Sektörden gelen son bilgilere göre benzine de yeni bir fiyat artışı geliyor.

Bu gece yarısı zam yürürlüğe giriyor

Kasım ayında iki kez zamlanan akaryakıt fiyatları, bu gece yarısı yapılacak güncellemeyle bir kez daha değişecek. Sektör temsilcileri, benzinin litre fiyatına 1 TL 37 kuruş zam yapılacağını açıkladı. Yeni fiyatlar cumartesi günü pompaya yansıyacak.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/benzin-bu-gece-zamlanacak-5294.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/benzin-bu-gece-zamlanacak-5294.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/benzin-bu-gece-zamlanacak-5294-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/benzin-bu-gece-zamlanacak-5294.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/benzin-bu-gece-zamlanacak/227095/</link>
			<pubDate>Fri, 14 Nov 2025 08:57:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[60 TL Göründü, Gece Yarısı Pompaya Yansıdı]]></title>
			<description><![CDATA[Beklenen akaryakıt zammı tabelaya yansıdı! Araç sahiplerinin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatları indirim veya zam ile değişiyor. Motorin, benzin ve otogaz fiyatlarındaki güncel durum ise merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde gelen zammın ardından motorin fiyatları yeniden değişti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Akaryakıta zam geldi... Dolar kurundaki dalgalanmalar, jeopolitik gerilimler, petrol fiyatlarında yaşanan değişimler akaryakıt tabelasına yansıyor. Araç sahipleri ise fiyat değişimlerini yakından takip ediyor. Son olarak motorine bu gece yarısı itibarıyla zam geldi.

 

Geçtiğimiz hafta motorine 3 TL'lik zam gelmiş ardından benzine 1 TL 14 kuruş zam gelmişti. Araç sahiplerini üzecek zam ise yeniden geldi. Gece yarısı itibarıyla akaryakıt tabelası değişti.

MOTORİNE ZAM GELDİ!

 

Buna göre, motorine 2 TL 7 kuruş zam yapıldı. Böylece, motorin fiyatları bazı şehirlerde 60 TL'ye dayandı.

MOTORİN 10 ŞEHİRDE 60 TL'Yİ GEÇTİ



Bazı akaryakıt istasyonlarında ise motorin fiyatı 60 TL'yi geçti. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/60-tl-gorundu-gece-yarisi-pompaya-yansidi-8931.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/60-tl-gorundu-gece-yarisi-pompaya-yansidi-8931.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/60-tl-gorundu-gece-yarisi-pompaya-yansidi-8931-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/60-tl-gorundu-gece-yarisi-pompaya-yansidi-8931.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/60-tl-gorundu-gece-yarisi-pompaya-yansidi/227061/</link>
			<pubDate>Fri, 07 Nov 2025 10:59:00 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Üzücü Tablo,En Yoğun İl Karaman Oldu]]></title>
			<description><![CDATA[Türkiye'nin en önemli gündem başlıklarından biri ekonomi. Vatandaşların çoğu borçlarını ödemekte zorluk çekerken, Türkiye'nin en borçlu illeri de belli oldu. Öte yandan bankaların takibe aldığı tutar son bir yılda neredeyse iki kat arttı. İşte detaylar...]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türkiye'nin en borçlu illerini sıraladı. 2025'in 9 aylık verilerine göre en borçlu il Ankara olurken, borcunu ödeyemeyip takibe düşenlerin en yoğun olduğu şehir Karaman oldu.

Karaman'da kişi başına düşen takipteki alacak tutarı 13 bin 316 liraya çıktı. Karaman'ın 12 bin 903 lirayla İstanbul ve 11 bin 462 lirayla Muğla izledi.

Gaziantep 10 bin 680 lirayla dördüncü, Kocaeli ise 9 bin 989 lirayla beşinci sırada yer aldı. Ödeme konusunda en az sıkıntı yaşayan il ise bin 702 liralık tutarla Muş oldu. Bayburt ve Gümüşhane de borç yükü en hafif şehirler arasında yer aldı.


Nefes'in haberien göre Ankaralılar, kişi başına ortalama 595 bin 699 lira krediyle listenin zirvesinde yer aldı. İstanbul’da bu rakam 582 bin 897 lirayı bulurken, Gaziantep 436 bin 827 lira, Antalya 383 bin 718 lira, Denizli ise 343 bin 533 lirayla öne çıktı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞ İLLERİ KREDİ BORCUNDA DÜŞÜK SEVİYEDE KALDI

Doğu ve Güneydoğu illeri ise kredi borcunda en düşük seviyelerde kaldı. Bingöl, kişi başına 61 bin 386 lira ile en az borçlu şehir olurken, Hakkari, Ağrı, Şırnak ve Muş da onu takip etti.

TAKİPTEKİ ALACAKLAR BİR YILDA YÜZDE 91 ARTTI

BDDK’nın 9 aylık raporuna göre bankaların takipteki alacakları bir yılda yüzde 91 arttı. Geçen yıl 263 milyar lira olan rakam, bu yıl 502 milyar lirayı aştı. Buna karşın, toplam nakdi kredilerdeki artış oranı yüzde 42’de kaldı.

TÜKETİCİ KREDİLERİNDE TAKİP ORANI YÜZDE 117'YE ÇIKTI

Geçim sıkıntısı çekenler nakit avansa sarıldı. Kredili mevduat hesapları bir yılda yüzde 83 artarak 660.9 milyar liraya ulaştı. Bireysel kredi kartı borcu da yüzde 54 yükselip 2.5 trilyon lirayı geçti. Konut kredilerinde takip oranı yüzde 58 artarken, diğer tüketici kredilerinde bu oran yüzde 117’ye fırladı.

 

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/borcunu-odeyemeyip-yasal-takibe-dusen-en-yogun-il-karaman-oldu-6790.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/borcunu-odeyemeyip-yasal-takibe-dusen-en-yogun-il-karaman-oldu-6790.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/borcunu-odeyemeyip-yasal-takibe-dusen-en-yogun-il-karaman-oldu-6790-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/borcunu-odeyemeyip-yasal-takibe-dusen-en-yogun-il-karaman-oldu-6790.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/borcunu-odeyemeyip-yasal-takibe-dusen-en-yogun-il-karaman-oldu/227033/</link>
			<pubDate>Sun, 02 Nov 2025 14:01:47 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?]]></title>
			<description><![CDATA[EYT düzenlemesinden yararlanamayan milyonlarca çalışan için umut olan kademeli emeklilik sistemi yeniden gündeme geldi. Meclis’e sunulan teklif, yaş ve prim gün sayısına göre erken emeklilik fırsatı sağlayacak. İşte kademeli emeklilik sistemi, başvuru şartları ve kimlerin kapsama gireceğine dair tüm detaylar...]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[EYT sonrası erken emeklilik beklentisi artarken, kademeli emeklilik sistemiyle ilgili yeni gelişmeler gündeme yeniden geldi. Sigorta başlangıcı 1999 ile 2008 yılları arasına denk gelen çalışanlar, düzenlemenin kendilerini kapsayıp kapsamayacağını yakından takip ediliyor.

Meclis’e sunulan teklif, yaş ve prim gününe göre kademeli geçişi hedefleyen bir model sunarken, adil emeklilik sistemine geçiş için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NEDİR?

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların yaş ve prim gün şartlarını sigorta başlangıç tarihine göre kademeli biçimde de tamamlamasını öngören bir sistemdir. EYT kapsamı dışında kalan 1999 sonrası sigortalılar için planlanan bu model, hem yaşa hem de prim gün sayısına göre adil bir geçiş süreci sunmayı hedefliyor.

Bu sistemde, örneğin 2000 yılında sigorta girişi olan bir kadın 43 yaşında ve 6.250 prim günüyle emekli olabilecekken, 2008 yılında sigorta girişi olan bir erkek için bu oran 50 yaş ve 6.850 prim gününe çıkar.

TEKLİF MECLİS'E SUNULDU

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay tarafından hazırlanan kademeli emeklilik teklifi, Meclis’e sunuldu. Teklif, emeklilikte adil geçişi hedefleyen sosyal güvenlik reformlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise mevcut sistemde yaş ve prim şartlarında bir değişiklik planlanmadığını açıkladı. Ancak yasa teklifi, milyonlarca çalışan için erken emekliliğin yeniden tartışılmasına neden oldu.

KİMLER ERKEN EMEKLİ OLABİLİR?

Türkiye’de erken emeklilik hakkı, sigorta başlangıcı, prim gün sayısı, yaş ve özel koşullara göre belirlenir.

Erken emeklilik hakkına sahip olan gruplar arasında:

EYT’liler: 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar, yaş şartı olmadan emekli olabilir.

Engelliler: En az %40 engellilik oranı bulunanlar, prim ve sigortalılık süresine göre yaş beklemeden emekli olabilir.

 

Engelliler: En az %40 engellilik oranı bulunanlar, prim ve sigortalılık süresine göre yaş beklemeden emekli olabilir.

Malulen emekliler: %60 iş gücü kaybı bulunanlar, 10 yıl sigortalılık ve 1.800 prim günüyle emekli olabilir.

Ağır işlerde çalışanlar: Maden işçileri, basın çalışanları, askeri personel gibi meslek gruplarına fiili hizmet süresi zammı uygulanır.

Doğum ve askerlik borçlanması yapanlar: Kadınlar her çocuk için 2 yıl (en fazla 6 yıl), erkekler askerlik süresi kadar borçlanma yaparak sigorta girişini geriye çekebilir.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Henüz yasalaşmayan kademeli emeklilik düzenlemesi, 2026 yılı sosyal güvenlik reformları içinde değerlendiriliyor. Çalışmalar tamamlandığında, 1999-2008 arasında sigortalı olan çalışanların yaş ve prim şartlarına göre kademeli şekilde emekli olması bekleniyor.

Uzmanlar, düzenlemenin tamamlayıcı emeklilik sistemiyle birlikte yürürlüğe girmesi halinde yüzbinlerce kişiye erken emeklilik imkanı sağlayacağını belirtiyor.

KADEMELİ EMEKLİLİKTE AMAÇ NE?

Yeni model, EYT sonrasında oluşan dengesizliği gidermeyi ve emeklilik sistemini sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor. Prim gün indirimi, sigorta başlangıcına göre yaş esnekliği ve adil geçiş prensipleriyle emeklilik planlamasında denge sağlanması amaçlanıyor.

Sözcü
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/kademeli-emeklilik-ne-zaman-cikacak-9531.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/kademeli-emeklilik-ne-zaman-cikacak-9531.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/kademeli-emeklilik-ne-zaman-cikacak-9531-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/kademeli-emeklilik-ne-zaman-cikacak-9531.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/kademeli-emeklilik-ne-zaman-cikacak/227032/</link>
			<pubDate>Sun, 02 Nov 2025 13:48:54 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[2026 asgari ücret için 45 bin TL talebi!]]></title>
			<description><![CDATA[Özel sektörde çalışan milyonların maaşlarını doğrudan etkileyecek olan asgari ücret zammı için beklentiler bu yıl düşük olsa da, dikkat çeken 45 bin TL talebi geldi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Milyonlar nefesini tuttu, iki ay sonra belli olacak olan yen maaş zamlarına gözünü dikti.

7'den 70'e herkesi dolaylı ya da doğrudan ilgilendiren asgari ücret zammı için geri sayıma geçildi.

Aralık ayı ile başlayacak olan 2026 asgari ücret görüşmeleri öncesinde yapılacak zam oranlarıyla ilgil tahminler peş peşe gelirken; 45 bin TL zam talebi ise dikkat çekti.

2025 yılı itibarıyla net 22 bin 104 TL olan asgari ücretin 2026 yılında ne kadar olacağı ise herkes tarafından merak ediliyor.



2026 ASGARİ ÜCRET İÇİN 45 BİN TL TALEBİ

NOW TV'deki canlı yayına katılan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2026'da asgari ücretin 45 bin TL olması gerektiğini belirtti. Bir evde iki kişini çalışmasıyla en azından 92 bin 547 TL olarak açıklanan yoksulluk sınırının aşılması gerektiğini belirten Çerkezoğlu, hükümete ve işveren kesimine çağrıda bulundu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINA ENFLASYON AYARI GELİR Mİ?

Kasım ayına girilmesiyle birlikte 2026 asgri ücret zam tahminleri ve beklentileri de gelmeye devam ediyor. Piyasa Katılımcılar Anketi'nde 2025 yıl sonun enflasyon beklentisinin yüzde 30'u aşması ve Eylül enflasyonunun yüzde 3,23 gelerek beklentilerin üstünde açıklanması ile yeni yıldaki zam senaryolarının da değişip değişimediği merak konusu oldu.



BU YIL ARA ZAM YAPILMADI

2025 yılında ara zam almayan asgari ücretli, enflasyonun üzerinde bir zam alarak yaşadığı kaybı telafi etmek istiyor.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI YÜZDE 30'U GEÇER Mİ?

Uzmanlar ise 16–19 aralığında başlayacağı belirtilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu tolantılarını işaret ederken, 2026 asgari ücret zammının yüzde 30'u geçmeyeceğini dile getiriyor.

DEV BANKALARDAN 2026 ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ

Uluslararası finans kuruluşlarından JP Morgan, Türkiye’deki asgari ücret artışının yüzde 20 olacağını öngörmüş, Morgan Stanley bu oranı yüzde 20-25 aralığında tahmin etmişti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moddy’s de zammın beklenen enflasyon çerçevesinde olacağını öngörmüştü.

 

Mynet.com
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/2026-asgari-ucret-icin-45-bin-tl-talebi-215.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/2026-asgari-ucret-icin-45-bin-tl-talebi-215.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/2026-asgari-ucret-icin-45-bin-tl-talebi-215-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/11/2026-asgari-ucret-icin-45-bin-tl-talebi-215.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/2026-asgari-ucret-icin-45-bin-tl-talebi/227031/</link>
			<pubDate>Sun, 02 Nov 2025 12:49:18 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Benzine bu gece zam geliyor]]></title>
			<description><![CDATA[Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ederken, benzine bu gece 1 lira 14 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Pompaya yansıyacak fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 53 lira 34 kuruştan satılacak.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİNE 1 LİRA 14 KURUŞ ZAM GELECEK

Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 14 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/benzine-bu-gece-zam-geliyor-3856.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/benzine-bu-gece-zam-geliyor-3856.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/benzine-bu-gece-zam-geliyor-3856-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/benzine-bu-gece-zam-geliyor-3856.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/benzine-bu-gece-zam-geliyor/227014/</link>
			<pubDate>Thu, 30 Oct 2025 10:08:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Merkez Bankası faizi yüzde 39,5'e düşürdü]]></title>
			<description><![CDATA[Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 100 baz puan indirerek yüzde 39,5'e çekti. Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada "Enflasyonun ana eğilimi eylül ayında yükselmiştir. Son döneme ait veriler dezenflasyon sürecinin yavaşladığına işaret etmektedir" ifadeleri yer aldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Merkez Bankası faizi 100 baz puan düşürerek yüzde 40,5'ten yüzde 39,5 seviyesine indirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 40,5'ten yüzde 39,5'e indirilmesine karar verdi. Kurul ayrıca, Merkez Bankası gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 43,5'ten yüzde 42,5'e, gecelik vadede borçlanma faiz oranını ise yüzde 39'dan yüzde 38'e indirdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/merkez-bankasi-faizi-yuzde-39-5-e-dusurdu-530.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/merkez-bankasi-faizi-yuzde-39-5-e-dusurdu-530.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/merkez-bankasi-faizi-yuzde-39-5-e-dusurdu-530-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/merkez-bankasi-faizi-yuzde-39-5-e-dusurdu-530.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/merkez-bankasi-faizi-yuzde-39-5-e-dusurdu/226989/</link>
			<pubDate>Thu, 23 Oct 2025 14:19:10 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA['Yüksek emekli maaşı alacak' Milyonları ilgilendiriyor! ]]></title>
			<description><![CDATA[Meclis'e sunulan ve Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen, vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi ile emeklilik sistemine dair pek çok değişiklik öngörülüyor. Buna göre; çalışırken ödenen prim oranlarında artış ile daha yüksek emeklilik maaşı alınabilmesi işaret ediliyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarında prim oranında artışa gidiliyor. Kanun'un "İsteğe bağlı sigorta prim ve ödemeleri", "tarım ve orman işlerinde hizmet akdi ile süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı", "bazı kısmi süreli çalışanlar" ile "ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı ve konut kapıcılığı" başlıklı hükümlerde yer alan sigorta prim oranlarında değişiklik yapılıyor. Düzenlemeyle uzun vadeli sigorta kolları prim oranında artış sağlanarak, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) aktüeryal dengesinin korunması ve uzun vadede sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması hedefleniyor. Buna göre, Kanun'un "Prim oranları ve Devlet katkısı" başlıklı hükmündeki ilgili prim oranları değiştiriliyor. Asgari ücretin 7,5 katı olarak uygulanan prime esas kazanç üst sınırı, asgari ücretin 9 katına çıkarılacak. Bu hüküm 1 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girecek. 

 


ATV Haber'de yer alan habere göre; Meclis'e sunulan yeni torba kanun teklifi emeklilik sistemine dair pek çok değişikliği öngörüyor. Çalışırken ödenen prim oranları artıyor. Bu da emeklilerin daha yüksek maaş alacağı anlamına gelebilir.


AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Sigortalıların daha yüksek emeklilik maaşı alabilmesi noktasında da haklarının iyileştirilmesini de sağlamış oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.



Emeklilik sisteminde reform düzeyinde değişiklik öngören yeni kanun teklifi Meclis'te. Prim oranları değişiyor, prime esas kazanç tavanı yükseliyor. Yani milyonlarca çalışana yüksek emekli maaşı alma imkanı geliyor.

"ASGARİ ÜCRETİN KATLARI DOĞRULTUSUNDA İŞVEREN PRİMLERİNİ ÖDERSE KİŞİ YÜKSEK EMEKLİ AYLIĞI ALACAK"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Gülizar Uludoğan "Yeni yürürlüğe girecek olan sistemle asgari ücretin katları doğrultusunda işveren primlerini öderse kişi yüksek emekli aylığı alacak" dedi.

 

Bir çalışan için her ay aldığı maaş üzerinden SGK'ya belirli oranlarda prim yatırılıyor. Primin bir kısmını işveren, bir kısmını da çalışan adına sistem yatırıyor. Bugünkü sistemde işverenin ödediği toplam prim oranı yüzde 22,75. Çalışanın maaşından kesilen kısımsa yüzde 15. Yani toplamda sisteme maaşın yüzde 37,75'i prim olarak gidiyor. Bu oran maaşın büyüklüğüne göre değişmiyor. Herkes için aynı sistem geçerli.

 

Yeni düzenlemede ise yüzde 11 olan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası yüzde 12'ye çıkartılacak. Bu da işverenin toplamda yüzde 22,75 yerine yüzde 23,75 oranında prim yatırması demek.



 

"AMAÇ HEM İŞVERENİN HAKKINI KORUMAK HEM ÇALIŞANIN HAKKINI KORUMAK"

Uludoğan, "Aslında bu torba yasasının amacı hem işverenin hakkını korumak hem çalışanın hakkını korumak" ifadelerini kullandı.

 

Örnek olarak ise 50 bin TL brüt maaş alan bir çalışan gösterildi. Şu anda SGK'ya bu maaş üzerinden toplam 18 bin 875 TL prim yatırıldığı belirtilirken yeni sistemde ise aynı maaş için SGK'ya 19 bin 375 TL yatırılacağı aktarıldı.

 



Emekli maaşını doğrudan etkileyen prime esas kazanç tutarının tavanında da değişikliğe gidilecek. Bu tutar 7,5 kattan 9 kata çıkartılacak. Bunun şu anlama geldiği aktarıldı; yüksek maaş alanlar için artık daha yüksek prim yatırılabilecek, dolayısıyla emekli olduklarında maaşları da daha yüksek olacak. Mesela bugünkü asgari ücret üzerinden hesaplanıldığında eskiden tavan 195 bin lirayken şimdi 234 bin liraya çıkarılacak. Bunun da tavandan prim ödeyen çalışanların maaşını da doğrudan yukarı çekeceği belirtildi.

 



Yeni düzenlemeyle işveren prim teşviği de 2 puan olacak. İmalat sektöründe ise 5 puan olarak uygulanmaya devam edilecek. Uludoğan "Devletin işverene verdiği destek dengelenmiş olacak ve bu arada da üreten yani tehlike arz eden işlerle çalışan işçilerle tehlike arz etmeyen, diyelim bir ofiste çalışan kişinin devlet katkısı ona göre dengelenmiş olacak" şeklinde konuştu.

 

Mynet.com
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/yuksek-emekli-maasi-alacak-milyonlari-ilgilendiriyor-7698.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/yuksek-emekli-maasi-alacak-milyonlari-ilgilendiriyor-7698.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/yuksek-emekli-maasi-alacak-milyonlari-ilgilendiriyor-7698-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/yuksek-emekli-maasi-alacak-milyonlari-ilgilendiriyor-7698.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/yuksek-emekli-maasi-alacak-milyonlari-ilgilendiriyor/226988/</link>
			<pubDate>Thu, 23 Oct 2025 12:48:13 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Sigaraya okkalı bir zam daha geliyor]]></title>
			<description><![CDATA[Temmuz ayındaki ÖTV güncellenmesi sonrası sigara gruplarına peş peşe zam gelmişti. Sigaralar temmuzun ardından ağustos ayında bir zam daha görmüştü.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[TÜİK'in Haziran ayı Üretici Fiyatları Endeksi’ni (ÜFE) açıklamasıyla sigara, alkol ve akaryakıta otomatik uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 15,71 zamlanmıştı.



Temmuz ayındaki ÖTV güncellenmesi sonrası sigara gruplarına peş peşe zam gelmişti. Sigaralar temmuzun ardından ağustos ayında bir zam daha görmüştü.

 

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tele1.com.tr'ye konuştu. Dündar, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) güncellemesiyle birlikte yeni yılda da sigara fiyatlarında artış beklediklerini söyledi.

 

Dündar,

"Tek seferde 10 TL'lik zam yapmak yerine temmuz ayında 5 TL'lik zam yapıldı. Firmalar, zammı alıştıra alıştıra vermek istiyor. Bu yüzden önümüzdeki ay bir 5 TL'lik daha zam bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

(Dünya Gazetesi)

Kaynak: Açıksöz Gazetesi
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/sigaraya-okkali-bir-zam-daha-geliyor-6825.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/sigaraya-okkali-bir-zam-daha-geliyor-6825.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/sigaraya-okkali-bir-zam-daha-geliyor-6825-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/sigaraya-okkali-bir-zam-daha-geliyor-6825.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/sigaraya-okkali-bir-zam-daha-geliyor/226935/</link>
			<pubDate>Sun, 12 Oct 2025 18:43:38 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman tarımı kırılma noktasında]]></title>
			<description><![CDATA[Mehmet Bayram, 2025 hasat sezonunda don, kuraklık ve piyasa durgunluğunun üreticiyi zorladığını belirterek, “Ovamıza su getirilmesi artık zorunludur.” dedi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, 2025 yılı hasat sezonu ve tarımsal gelişmelere ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Bayram, saha ziyaretlerinde üreticilerin genel durumunu yerinde gözlemlediklerini, iklim koşulları, piyasa dengeleri ve planlama süreçlerinin üreticiyi zorladığını ifade etti.

ÜRÜN BAZINDA DURUM

Bayram, özellikle elma üretiminde yaşanan don olayı nedeniyle yüzde 90’a varan verim kaybına dikkat çekti.
“Çerezlik ayçiçeğinde fiyatlar olumlu seyretmiş olsa da, fasulyede fiyat düşüklüğü, mısırda ise TMO fiyatlarının üzerinde yatay seyreden piyasalar nedeniyle beklenen hareketlilik oluşmadı.” dedi.

Don, kuraklık ve aşırı sıcakların verim kaybına yol açtığını vurgulayan Bayram, “Piyasa durgunluğu da eklenince sezon genel olarak üreticilerimiz açısından beklentilerin altında gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.
Açıklanan pancar alım fiyatlarının talep edilenin altında kaldığını, ancak Cumhurbaşkanı tarafından fiyatın 3 bin 100 TL’ye revize edilmesinin olumlu karşılandığını belirtti.

ÜRETİM PLANLAMASI VE SAHA GERÇEKLERİ

Bayram, sahada en çok öne çıkan konulardan birinin çiftçilerin gündemi ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gündeminin örtüşmemesi olduğunu söyledi.
“Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından bir yıldır anlatılan planlı ve sözleşmeli üretim modeli ile işlenmeyen arazilerin kiraya verilmesi uygulamaları devam ederken, aynı süreçte 4’lü münavebe sisteminden 2’li münavebeye geçildi.” dedi.

1 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe giren Üretim Planlaması Uygulaması kapsamında, münavebe sistemine uymayan üreticilere daha sıkı yaptırımlar getirildiğini hatırlatan Bayram, bu kurallara uymayanların 5 yıla kadar destek haklarından mahrum kalabileceğini belirtti.
Ayrıca ÇKS kaydı dışında yapılan ekimlerin, banka kredisi, TARSİM sigortası ve TMO alımları gibi birçok alanda ciddi kısıtlamalara yol açacağını vurguladı.

 

İKLİM, SU VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

2025 yılı, Karaman tarımı için son yılların en zorlu dönemlerinden biri oldu. Nisan ayında yaşanan don, kuraklık, iklim değişikliği ve artan su sıkıntısı üretimi doğrudan etkiledi.
Bayram, “Su kaynaklarının verimli kullanımı ve sürdürülebilir üretim anlayışı artık bir tercih değil, zorunluluktur.” diyerek Milli Su Planı’nın uygulamalara entegre edildiğini ifade etti.

Ancak su kısıtı bulunan 11 ildeki üretim yasaklarının bölge çiftçisini zorladığını belirten Bayram, “Bu noktada dış havzalardan ovamıza su getirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır. Ovamıza su getirilmesi yalnızca bugünün üretimi için değil, gelecek nesillerimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur.” dedi.

TARIMDA YENİ DÖNEMİN EŞİĞİ

Bayram’ın değerlendirmeleri, Karaman için yalnızca zor bir yılı değil, tarımsal kırılma sürecini de gözler önüne seriyor.
Don, kuraklık, fiyat dalgalanmaları ve su kıtlığı birleştiğinde tarımda geleneksel yöntemlerin sürdürülemez hale geldiğini belirten Bayram, “Artık üretim anlayışımızı suya, iklime ve pazara göre yeniden şekillendirmek zorundayız.” dedi.

Tarım politikalarıyla saha gerçekleri arasındaki uyumsuzluğa dikkat çeken Bayram, münavebe sisteminin 4’ten 2’ye düşürülmesinin üreticilerde mağduriyet yarattığını, 2023 yılında pancar ektiği arazisine üreticinin 2026’da yeniden pancar ekememesi gibi durumların ortaya çıktığını belirtti.

Bu mağduriyetlerin gerekçesinin, 4 münavebeli ekim nöbetinde mısırla pancar ekiminin çakışması olduğunu ifade eden Bayram, düzenlemenin Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Şeker ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

SONUÇ VE BEKLENTİLER

Karaman tarımı, don ve kuraklık kadar planlama ve su yönetimi konularında da ciddi sınavlar veriyor.
Bayram, “Su sıkıntısı altında üretim yapan pancar üreticilerimizin korunması ve mağduriyetlerin giderilmesi, çiftçimiz adına aciliyet taşıyan bir beklentidir.” diyerek sürecin yalnızca bugünü değil, kentin tarımsal geleceğini de etkilediğini belirtti.

Karaman için bu tablo, suya erişim mücadelesinin, üretim planlamasının ve ekonomik sürdürülebilirliğin bir arada düşünülmesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor.
Bayram’ın ifadeleri, Karaman tarımının artık eski yöntemlerle sürdürülemeyeceğini, yeni bir tarım stratejisinin zorunluluk haline geldiğini gösteriyor.



 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/karaman-tarimi-kirilma-noktasinda-5867.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/karaman-tarimi-kirilma-noktasinda-5867.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/karaman-tarimi-kirilma-noktasinda-5867-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/karaman-tarimi-kirilma-noktasinda-5867.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/karaman-tarimi-kirilma-noktasinda/226928/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Oct 2025 11:38:35 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıta zam beklentisi]]></title>
			<description><![CDATA[Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre otogaza 2 Ekim Perşembe gününden geçerli 1 TL zam bekleniyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar akaryakıt piyasasını etkiliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre otogaza 2 Ekim Perşembe günü dev zam kapıda.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/akaryakita-zam-beklentisi-489.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/akaryakita-zam-beklentisi-489.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/akaryakita-zam-beklentisi-489-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/10/akaryakita-zam-beklentisi-489.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakita-zam-beklentisi/226887/</link>
			<pubDate>Wed, 01 Oct 2025 09:12:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[2026 zam oranı için yüzde 25,25 hesabı! Trafik cezaları, MTV, emlak vergisi tek tek hesaplandı.]]></title>
			<description><![CDATA[2025 sonuna doğru yaklaştıkça "Yeni yılda vergi, harç ve ceza zamları ne kadar olacak? 2026 zam oranları ne kadar? Trafik cezaları ne kadar artacak?" soruları gündeme gelmeye başladı. Gözler zamlar için yeniden değerleme oranının (YDO) ne olacağına çevrilirken, 3 ay kala 2026 zam oranları tahmini geldi. Yüzde 25,25'lik zam oranı konuşulurken, trafik cezalarının yanında emlak vergisi ve motorlu taşıtlar vergisine (MTV) gelecek zamlar da hesaplandı. İşte liste halinde 2026 yılı trafik cezaları...]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[2026 yılı vergi, harç ve cezalara yapılacak zam oranı şimdiden merak konusu oldu. Yılın bitmesine 3 ay gibi bir süre kala vatandaşlar, "Yeni yılda vergi, harç ve ceza zamları ne kadar olacak? 2026 zam oranları ne kadar? Trafik cezaları ne kadar artacak?" sorularına yanıt aramaya başladı. Gözler yeni yıl zamlarının belirlenmesinde kullanılacak olan yeniden değerleme oranının (YDO) ne olacağına çevrilirken, Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, yeni yılda gelecek zam oranlarını tek tek hesapladı.

 

YÜZDE 25,25 ZAM ORANI MASADA!

"Benim tahminim Yİ-ÜFE’nin eylül ve ekimde yüzde 1,5’er artış göstereceği yönünde. Bu durumda da ekim sonundaki yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı, bir başka ifadeyle yeniden değerleme oranı yüzde 25,25 olacak." diyen Aktaş, trafik cezalarının 2026 yılında ne kadar zamlanacağının hemen hemen netleştiğini yazdı.

2026 TRAFİK CEZALARINA GELECEK ZAM ORANI BELLİ

Cumhurbaşkanı'nın trafik cezalarına uygulanacak zam oranını düşürme ya da yükseltme yetkisinin olmadığını hatırlatan Aktaş, 2026 yılında trafik cezalarının yaklaşık yüzde 25,25 oranında zamlanacağını iddia etti.

TRAFİK İHLALLERİNİN CEZALARI 2026’DA NE OLACAK? (TL)

| 2025 | 2026 |

 

Kırmızı ışık ihlali | 2.167 | 2.714 |
Trafik işaret levhalarına uymamak | 993 | 1.243 |
Cep telefonu kullanmak | 2.167 | 2.714 |
Emniyet kemeri takmamak | 993 | 1.243 |
Makas atmak | 9.267 | 11.606 |
Drift atmak | 46.392 | 58.105 |
Tek yönlü yolda ters yönde gitmek | 9.267 | 11.606 |
Hatalı park etmek | 993 | 1.243 |
Engellilere ayrılan yerlere park etmek | 1.986 | 2.487 |
Emniyet şeridi ihlalleri | 9.267 | 11.606 |
Hız sınırını %10’dan %30’a kadar aşmak | 2.167 | 2.714 |
Hız sınırını %30’dan %50’ye kadar aşmak | 4.512 | 5.651 |
Hız sınırını %50’den fazla aşmak | 9.267 | 11.606 |
Plaka ile ilgili bazı ihlaller | 3.080 | 3.870 |
Yaya takip | 993 | 1.243 |
Araçlarda uygun ışık donanımı bulundurmamak | 4.512 | 5.651 |
Dönüş ışıklarını geç anlamında kullanmak | 993 | 1.243 |
Sadece park lambaları ile seyretmek | 993 | 1.243 |
Aracı tehlikeli tarzda yüklemek | 2.072 | 2.595 |
Alkollüyken araç kullanmak (0,50 promil üstü) (1. defa) (*) | 9.267 | 11.606 |
Alkollüyken araç kullanmak (0,50 promil üstü) (2. defa) | 11.622 | 14.556 |
Alkollüyken araç kullanmak (0,50 promil üstü) (3 ve sonrası) | 18.677 | 23.392 |
Alkol kontrolüne izin vermemek | 26.557 | 33.262 |

 

2026 MTV ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

2026 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve emlak vergisinin ne kadar olacağıyla ilgili tahminlerini de paylaşan Aktaş, "MTV iki yıldır (2024 ve 2025) YDO düzeyinde uygulanıyor. 2026 yılında da öyle olacaktır." dedi.

 

"EMLAK VERGİSİNE ZAM YÜZDE 12,62 OLABİLİR"

Aktaş, 2026 emlak vergisi içinse "YDO yüzde 25,25 olduğu takdirde, emlak vergisi, kanunu gereği ayrıca başka bir karar alınmaması halinde bu oranın yarısı düzeyinde, yani yüzde 12,62 artırılarak uygulanacak." ifadelerini kullandı.

 

 

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/09/2026-zam-orani-icin-yuzde-25-25-hesabi-trafik-cezalari-mtv-emlak-vergisi-tek-tek-hesaplandi-9087.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/09/2026-zam-orani-icin-yuzde-25-25-hesabi-trafik-cezalari-mtv-emlak-vergisi-tek-tek-hesaplandi-9087.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/09/2026-zam-orani-icin-yuzde-25-25-hesabi-trafik-cezalari-mtv-emlak-vergisi-tek-tek-hesaplandi-9087-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/09/2026-zam-orani-icin-yuzde-25-25-hesabi-trafik-cezalari-mtv-emlak-vergisi-tek-tek-hesaplandi-9087.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/2026-zam-orani-icin-yuzde-25-25-hesabi-trafik-cezalari-mtv-emlak-vergisi-tek-tek-hesaplandi/226876/</link>
			<pubDate>Tue, 30 Sep 2025 08:16:02 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıta Zam  Tabela Yine Değişiyor ]]></title>
			<description><![CDATA[Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Son olarak araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanarak bir akaryakıt ürününe zam haberi geldi. Peki, hangi akaryakıt ürününe zam gelecek? 26 Ağustos 2025 Salı güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BENZİNE ZAM GELİYOR

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; sektör temsilcilerinden ulaşılan bilgiye göre; çarşambadan itibaren geçerli olmak üzere benzine yaklaşık 1,15 TL zam bekleniyor.

 

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/08/akaryakita-zam-tabela-yine-degisiyor-7725.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/08/akaryakita-zam-tabela-yine-degisiyor-7725.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/08/akaryakita-zam-tabela-yine-degisiyor-7725-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/08/akaryakita-zam-tabela-yine-degisiyor-7725.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakita-zam-tabela-yine-degisiyor/226816/</link>
			<pubDate>Tue, 26 Aug 2025 08:43:20 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Kredi kartı faiz oranlarında değişiklik!]]></title>
			<description><![CDATA[Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından kredi kartı faiz oranlarında da güncellemeye gidildi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarında indirim yaptı.

TCMB tarafından hazırlanan "Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kredi kartı azami akdi faiz oranlarında dönem borcu bakiyesi 25 bin liranın altındaki bireysel kartlar için yüzde 3,5 olarak uygulanan oran sabit kalırken, diğer tüm oranlarda 25 baz puan indirim yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarında indirim yaptı.

TCMB tarafından hazırlanan "Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kredi kartı azami akdi faiz oranlarında dönem borcu bakiyesi 25 bin liranın altındaki bireysel kartlar için yüzde 3,5 olarak uygulanan oran sabit kalırken, diğer tüm oranlarda 25 baz puan indirim yapıldı.

Kaynak: AA
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/07/kredi-karti-faiz-oranlarinda-degisiklik-9442.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/07/kredi-karti-faiz-oranlarinda-degisiklik-9442.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/07/kredi-karti-faiz-oranlarinda-degisiklik-9442-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/07/kredi-karti-faiz-oranlarinda-degisiklik-9442.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/kredi-karti-faiz-oranlarinda-degisiklik/226733/</link>
			<pubDate>Fri, 25 Jul 2025 08:38:13 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıta bu gece bir zam daha geliyor]]></title>
			<description><![CDATA[Brent petrolde yaşanan sert düşüşün ardından motorin ve benzin fiyatlarına çifte indirim gelmişti. Akaryakıt sektörü kaynakları, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatına 1,14 TL zam yapılacağını belirtti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Türkiye'nin birçok noktasında 57 liraya yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gören akaryakıt fiyatlarının ardından gerilimin yatışmasıyla birlikte perşembe günü itibarıyla benzine 2,67 TL, motorine ise 4,03 TL'lik bir rekor indirim yapıldı. 

MOTORİNE YENİDEN ZAM GELİYOR

Akaryakıt sektörü kaynakları, dün açıklanan indirimlerin ardından motorin fiyatlarına yeni bir zam yapılacağını doğruladı. 

Cumartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 1,14 TL'lik artış beklenirken, gelecek hafta benzer bir zammın benzin fiyatlarında da görülmesi bekleniyor. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-bu-gece-bir-zam-daha-geliyor-5492.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-bu-gece-bir-zam-daha-geliyor-5492.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-bu-gece-bir-zam-daha-geliyor-5492-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-bu-gece-bir-zam-daha-geliyor-5492.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakita-bu-gece-bir-zam-daha-geliyor/226631/</link>
			<pubDate>Fri, 27 Jun 2025 08:20:19 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıta Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor]]></title>
			<description><![CDATA[Brent petrol fiyatlarında yaşanan sert yükselişin ardından akaryakıt sektörü kaynakları, cumartesinden itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatında 3,3 lira artış beklenildiğini duyurdu. Yapılacak artış, ÖTV düzenlemeleri dışında Cumhuriyet tarihi boyunca akaryakıta tek seferde yapılmış en yüksek zam olacak.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Orta Doğu'da jeopolitik risklerin artmasının etkisiyle Brent petrol fiyatları 78 dolara tırmanırken, hafta boyunca peş peşe zamlanan akaryakıt fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ZAMI GELİYOR 

Petrolde bugün yaşanan hareketliliğinin ardından akaryakıt sektörü kaynakları, motorinin litre fiyatına cumartesi günü itibarıyla 3,3 TL zam yapılacağını belirtti. Söz konusu artış, ÖTV düzenlemeleri dışında miktar olarak akaryakıt grubuna bir seferde yapılan en büyük zam olarak tarihe geçecek. 

Ayrıca cumartesi gününden itibaren benzinin litre fiyatına da 1,51 TL zam yapılacak. 

 

Sözcü.com
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-zammi-geliyor-3974.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-zammi-geliyor-3974.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-zammi-geliyor-3974-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakita-cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-zammi-geliyor-3974.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakita-cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-zammi-geliyor/226612/</link>
			<pubDate>Thu, 19 Jun 2025 22:10:34 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıt fiyatlarına bu gece zam geliyor!]]></title>
			<description><![CDATA[Ortadoğu'da İsrail ile İran arasında tırmanan gerilim, küresel enerji piyasalarını altüst etti. Brent petrol fiyatları son günlerde hızla yükselirken, akaryakıt zamları da peş peşe gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta benzine yapılan zammın ardından bu gece yarısından itibaren motorin litre fiyatına 1,7 TL zam yapılması bekleniyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Ortadoğu'da İsrail ile İran arasında tırmanan gerilim, küresel enerji piyasalarını altüst etti. Brent petrol fiyatları son günlerde hızla yükselirken, akaryakıt zamları da peş peşe gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta benzine yapılan zammın ardından bu gece yarısından itibaren motorin litre fiyatına 1,7 TL zam yapılması bekleniyor.

Brent Petrol 75 Dolara Dayandı

İran ile İsrail arasındaki çatışmalar, özellikle Hürmüz Boğazı’nın kapanma ihtimali ile petrol fiyatlarını adeta fırlattı. Brent petrolün varil fiyatı kısa sürede 75 dolar seviyelerine ulaştı. Sektör kaynakları, motorine yapılacak 1,7 TL’lik zammın pompaya bu gece yansıyacağını açıkladı.

Hürmüz Boğazı Tehlikede: “150 Dolar” Senaryosu Masada

Dünyadaki petrol arzının yaklaşık yüzde 20’sinin geçtiği Hürmüz Boğazı, küresel enerji ticaretinin can damarı olarak görülüyor. İran’ın boğazı kapatma tehdidi, ciddi bir arz krizini tetikleyebilir.

ING Bank tarafından yayımlanan analizde, boğazın kapanması durumunda günlük 14 milyon varillik petrol akışının riske gireceği belirtildi. Bu durumda petrol fiyatlarının önce 120 dolara, ardından yıl sonuna kadar 2008’deki 150 dolarlık rekor seviyeyi aşabileceği vurgulandı.

Benzer şekilde JPMorgan da Hürmüz Boğazı’nın uzun süreli kapalı kalması halinde brent petrolün 150 doların üzerine çıkabileceğini raporladı.

Enerji Güvenliği Tehlikede, Tedarik Zinciri Zarar Görebilir

Hürmüz Boğazı’nın kapatılması sadece enerji piyasasını değil, hammadde, elektronik ve tüketim malları ithalatını da sekteye uğratabilir. Uzmanlara göre böyle bir durumda küresel tedarik zincirlerinde ciddi aksamalar yaşanabilir.

Zamlar Türkiye’yi Nasıl Etkileyecek?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın mart ayında yayımladığı etki analizine göre, brent petroldeki yüzde 10’luk artış:


	
	Benzin ve motorin fiyatlarını yüzde 7
	
	
	LPG fiyatlarını yüzde 2,5 oranında yukarı çekiyor.
	


Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının yaklaşık yüzde 50’sini brent petrol fiyatı, yüzde 40’ını ise vergiler oluşturuyor.

 

 

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakit-fiyatlarina-bu-gece-zam-geliyor-9589.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakit-fiyatlarina-bu-gece-zam-geliyor-9589.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakit-fiyatlarina-bu-gece-zam-geliyor-9589-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/akaryakit-fiyatlarina-bu-gece-zam-geliyor-9589.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakit-fiyatlarina-bu-gece-zam-geliyor/226600/</link>
			<pubDate>Mon, 16 Jun 2025 10:36:58 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Sofraların vazgeçilmezi çaya zam geldi]]></title>
			<description><![CDATA[Sofraların ve sohbetlerin vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan çaya zam geldi. Yapılan yüzde 15'lik zam kararı, yarından itibaren geçerli olacak.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), maliyet artışlarını gerekçe göstererek kuru çay fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yaptı. Yeni fiyatlar, 14 Haziran 2025 itibarıyla geçerli olacak.

ÇAYKUR’dan kuru çaya yüzde 15 zam!

Kararla birlikte zamlı etiketler yarından itibaren raflardaki yerini alacak. ÇAYKUR, son olarak geçtiğimiz yıl eylül ayında kuru çay fiyatlarına yüzde 18 oranında zam yapmıştı.

Zam kararının gerekçesi olarak işçilik, üretim ve işletme maliyetlerindeki artışlar gösterildi. Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki sektör temsilcileri uzun süredir maliyetlerin ciddi şekilde yükseldiğine dikkat çekerek kuru çay fiyatlarına zam yapılmasını talep ediyordu.

Stratejik üründe artış kaçınılmaz hale geldi

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada birinci sürgün yaş çay alımlarının ardından yaklaşık 400-420 bin tonluk üretim beklendiğini ifade etmişti. Erdoğan, kuru çayın stratejik bir ürün olduğunun altını çizerek fiyatlarda yüzde 30-35 oranında artış yapılmasının elzem hale geldiğini vurgulamıştı.

Bölgede çay üreticileri ise artan girdi maliyetleri karşısında yapılan zammı yetersiz bulduklarını belirtiyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/sofralarin-vazgecilmezi-caya-zam-geldi-2703.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/sofralarin-vazgecilmezi-caya-zam-geldi-2703.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/sofralarin-vazgecilmezi-caya-zam-geldi-2703-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/sofralarin-vazgecilmezi-caya-zam-geldi-2703.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/sofralarin-vazgecilmezi-caya-zam-geldi/226592/</link>
			<pubDate>Fri, 13 Jun 2025 22:16:42 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Fiyatı değişmeden benzine bir zam daha]]></title>
			<description><![CDATA[Bu gece yarısı benzin fiyatlarına 1 TL'lik zam beklenirken, Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişim yapılacak zammın miktarını değiştirdi. Akaryakıt sektörü kaynakları, gece yarısından itibaren benzinin litresinde yapılacak artışın 1 lira 75 kuruşa yükseltildiğini belirtti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Brent petrol fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketler, akaryakıt ürünlerinde peş peşe zam kararlarının alınmasına neden oldu.

Sektör kaynakları, cuma gecesi benzine ve cumartesi gecesi motorin fiyatlarına 1 TL'lik zam beklerken, dün yaşanan yükselişlerin ardından benzin zammında değişikliğe gidildi. 

 

BENZİN ZAMMI 1,75 TL OLDU 

Değişiklikle birlikte benzin fiyatları, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,75 TL zamlanmış olacak. Brent petroldeki yükseliş nedeniyle motorine yapılacak 1 liralık zamda da güncellemeye gidilmesi bekleniyor. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/fiyati-degismeden-benzine-bir-zam-daha-665.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/fiyati-degismeden-benzine-bir-zam-daha-665.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/fiyati-degismeden-benzine-bir-zam-daha-665-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/fiyati-degismeden-benzine-bir-zam-daha-665.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/fiyati-degismeden-benzine-bir-zam-daha/226586/</link>
			<pubDate>Thu, 12 Jun 2025 08:37:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Araç sahiplerine kötü haber! Akaryakıta zam geliyor,]]></title>
			<description><![CDATA[Haziran ayı enflasyonunun belli olmasının ardından özel tüketim vergisinin tutarı da güncellenecek. Sigaradan akaryakıt fiyatlarına kadar Temmuz ayının ilk haftasında zam beklenirken ekonomist İris Cibre akaryakıt tabelasında ne kadarlık bir değişimin olacağını hesapladı. Peki Temmuz ayının ilk haftasında akaryakıta ne kadar zam gelecek? Araç sahiplerinin doğrudan ilgilendiği motorin, benzin ve otogaz fiyatları ne kadar değişecek?]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Haziran ayının enflasyon oranının belli olması ile beraber özel tüketim vergisinde de tutarlar değişecek. ÖTV'de tutarların değişmesi ile beraber akaryakıt tabelasında da değişim olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yurt içi üretici fiyat endeksinde (Yİ-ÜFE) son 6 ayda meydana gelen değişim oranında güncelleniyor.

 

Buna göre, haziran ayına ait açıklanacak ÜFE verileriyle birlikte akaryakıt fiyatlarına gelecek zam oranı da netleşecek. Olası zammın ne kadar olacağını merak eden araç sahipleri için ekonomist İris Cibre sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

 

TEMMUZ'UN İLK HAFTASI AKARYAKITA ZAM!

Cibre, X hesabı üzerinden ÜFE rakamlarının yüzde 2 açıklanmasıyla oluşacak olası zam senaryosunu paylaştı ve, "Haziran ayı ÜFE yüzde 2 geldiği takdirde, ÖTV'ye yüzde 15,18 zam anlamı taşıyor" sözlerini kullandı.

Cibre paylaşımının devamında, bu durumun benzine 2,18 TL, motorine 2,05 TL ÖTV zammı yapılacağı anlamına geldiğini kaydetti.

 

Cibre'nin paylaşımı şu şekilde:

"Haziran ayı ÜFE 2% geldiği takdirde, ÖTV'ye yüzde 15.18 zam anlamı taşıyor
Bu da benzine 2.18 TL
Motorine 2.05 TL demek oluyor
Enflasyona doğrudan etkisi aylık 0.50 puan
Enflasyonla savaş mı, açık tahmini tutmayacak bütçeye destek mi?"

 

Mynet.com
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/arac-sahiplerine-kotu-haber-akaryakita-zam-geliyor-8813.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/arac-sahiplerine-kotu-haber-akaryakita-zam-geliyor-8813.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/arac-sahiplerine-kotu-haber-akaryakita-zam-geliyor-8813-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/06/arac-sahiplerine-kotu-haber-akaryakita-zam-geliyor-8813.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/arac-sahiplerine-kotu-haber-akaryakita-zam-geliyor/226574/</link>
			<pubDate>Mon, 09 Jun 2025 11:23:29 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman'da tek firma İSO 500 listesine girdi]]></title>
			<description><![CDATA[2024 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından İSO 500 listesi yayımlandı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda Karaman'dan 1 firma yer aldı. 
Listede Karamanlı Firma Bifa Bisküvi ve Gıda Sanayi A.Ş. ilk 500'e girerek 402.sırada yer aldı.
İşte sanayinin devleri listesi!

 

İSO 500 listesi 2025'te açıklandı! İstanbul Sanayi Odası (İSO) her sene açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesini 2025 yılında açıkladı. 2024 sonuçlarına göre Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu bir kez daha TÜPRAŞ oldu.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) her sene merakla beklenen devler listesini açıkladı. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinin zirvesinde bu sene de Tüpraş yer alıyor. “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması-2024” sonuçlarına göre 500 büyük devinin üretimden satışları 8 trilyon 688 milyar 476 milyon 886 bin 815 TL oldu. 

 

İSO 500 LİSTESİ 
İstanbul Sanayi Odası (İSO) 1968 yılından bu yana yaptığı “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması” bir kez daha kamuoyu ile paylaşıldı. 2024 yılı sonuçlarına göre yapılan basın ttoplantısında Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı. 

Bu liste, 2024 yılı Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını üretimden net satışlar bazında sıralamaktadır. İlk 5 firma şunlardır:

1- TÜPRAŞ – 651,6 milyar TL

2- Ford Otosan – 356 milyar TL

3- Star Rafineri – 201,6 milyar TL

4- Toyota Türkiye – 169 milyar TL

5- İstanbul Altın Rafinerisi – 166,6 milyar TL

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUŞU HANGİSİ?
2024    2023    Firma Adı    Üretimden Net Satışlar (TL)
1           1    TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.    651.642.671.671
2           2    Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.    355.965.482.773
3           3    Star Rafineri A.Ş.    201.649.898.936
4           5    Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.    168.993.344.898
5           4    İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş.    166.585.257.103
6           6    Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş.    159.369.763.588
7           7    Arçelik A.Ş.    133.336.266.536
8           12    İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.    109.987.451.957
9           10    Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.    103.693.627.463
10         13    Hyundai Motor Türkiye Otomotiv A.Ş.    103.045.629.000
11         17    TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.    98.058.095.572
12         8    Mercedes-Benz Türk A.Ş.    93.217.951.977
13         15    EÜAŞ - Elektrik Üretim A.Ş.    90.670.804.917
14         14    Çolakoğlu Metalurji A.Ş.    88.447.241.399
15         57    Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş.    85.798.171.736
16         23    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı    82.486.584.509
17         19    Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.    78.633.876.567
18         21    Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş.    77.594.444.844
19         20    Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.    72.775.093.170
20         16    Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.    72.523.608.366
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/karaman-da-tek-firma-iso-500-listesine-girdi-4072.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/karaman-da-tek-firma-iso-500-listesine-girdi-4072.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/karaman-da-tek-firma-iso-500-listesine-girdi-4072-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/karaman-da-tek-firma-iso-500-listesine-girdi-4072.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/karaman-da-tek-firma-iso-500-listesine-girdi/226533/</link>
			<pubDate>Tue, 27 May 2025 16:11:07 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Zam geldi, diğer zam da yolda!]]></title>
			<description><![CDATA[Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt tabelasına etki etmeye devam ediyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzine zam geldi. Şimdi ise motorine zam bekleniyor. Peki, benzin zammı ne kadar oldu, motorine ne kadar zam gelecek?]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BENZİNE ZAM GELDİ

Benzinin litre fiyatına ortalama 1,5 TL zam geldi. Zam akaryakıt tabelasına yansıdı. Zam sonrası gözler motorinin litre fiyatı çevrildi.

 

MOTORİNE ZAM GELECEK Mİ?

Motorin fiyatında da bu geceden (15 Mayıs) geçerli olmak üzere 1,30 TL'lik artış bekleniyor.

 

 

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/zam-geldi-diger-zam-da-yolda-3398.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/zam-geldi-diger-zam-da-yolda-3398.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/zam-geldi-diger-zam-da-yolda-3398-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/05/zam-geldi-diger-zam-da-yolda-3398.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/zam-geldi-diger-zam-da-yolda/226482/</link>
			<pubDate>Wed, 14 May 2025 08:48:36 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Altın yatırımcıları şokta: Düşüş hızlandı]]></title>
			<description><![CDATA[Küresel ekonomiye dair belirsizlikler devam ederken altın fiyatları gerileme sürüyor. ABD Başkanı Trump'ın Çin'e karşı uygulanan tarifelere ilişkin yaptığı güvercin açıklamalar altına olan talebi azalttı. Altın fiyatları sabah seansında 1 saat içinden yüzden 1'den fazla değer kaybetti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Rekor yorgunu altın, son 2 gündür kazançlarını silmeye devam ediyor. Altın yatırımcıları rekor serisinden uzaklaşmaya başladı. Altının onsu 3 bin 502 dolara yükselerek tarihi yüksek seviyesinden gerilemeye başladı. Trump'ın açıklamaları ise bu düşüşe destek verdi.

 

ABD ve Çin geriliminde yaşanan gelişmeler piyasalara yön vermeye devam ediyor. Çin, ABD'den ithal edilen bazı ürünlere uyguladığı yüzde 125 gümrük vergisini askıya almayı düşünüyor.

 

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilerin Bloomberg News'a ve Çinli finans haber dergisi Caijing'in aktardıklarına göre, kısasa kısas ticaret savaşının ekonomik maliyetlerinin belirli sektörler üzerinde ağır bir yük oluşturması nedeniyle Çin hükümetinin ABD'den ithal edilen bazı ürünlere uyguladığı yüzde 125 oranındaki gümrük vergisini askıya almayı düşünüyor. Bu açıklamalar piyasalardaki risk algını azalttı ve altına olan talep gerilemeye başladı.

 

Yaşanan gelişmelerin etkisiyle dünü 3 bin 303 dolar ile 3 bin 367 dolar aralığında geçiren ons altın günü 3 bin 349 dolardan tamamladı. Yeni günde ise saban seansında 08.10'da 3 bin 322 dolarda olan altın 09.11'de yüzde 1'den fazla değer kaybederek 3 bin 287 dolara kadar geriledi.



 

GRAM ALTINDA SON DURUM

Dolar TL kurundaki yükseliş ve ons altındaki kayıpların etkisiyle gram altında aşağı yönlü eğilimler görülüyor. Dünü 4 bin 404 lira ile 4 bin 448 lira aralığında geçiren gram altın günü 4 bin 128 liradan tamamladı. eni günde ise sabah seansında aynı saat diliminde bin 99 liradan satılıyor.



KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı altın fiyatları ile resmi altın fiyatları ile resmi altın fiyatları arasındaki fark devam ediyor. Resmi rakamlarda 4 bin 99 liradan satılırken 08.10'da Kapalıçarşı'da ise 4 bin 200 liradan satılıyor.  Ons altındaki gerilemeyle beraber gram altın 09.11'de 4 bin 153 liradan satılıyor.


]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/altin-yatirimcilari-sokta-dusus-hizlandi-3216.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/altin-yatirimcilari-sokta-dusus-hizlandi-3216.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/altin-yatirimcilari-sokta-dusus-hizlandi-3216-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/altin-yatirimcilari-sokta-dusus-hizlandi-3216.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/altin-yatirimcilari-sokta-dusus-hizlandi/226403/</link>
			<pubDate>Fri, 25 Apr 2025 10:27:33 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Akaryakıta beklenen zam geldi!]]></title>
			<description><![CDATA[Geçtiğimiz hafta peş peşe gelen indirimlerin ardından benzinde zam dalgası başladı. Akaryakıt tabelaları zam ile sürekli güncellenirken bu gece yarısı itibarıyla akaryakıt tabelaları güncellendi. Brent petrol fiyatındaki ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilerken araç sahipleri son fiyatları merak ediyor. İşte 17 Nisan Perşembe günü motorin, benzin ve LPG fiyatları...]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Akaryakı tabelası değişti! Araç sahiplerinin yakından takip ettiği motorin, benzin ve LPG fiyatları sürekli olarak güncellenmeye devam ediyor. Brent petrolün 4 yıl aradan sonra 60 dolara kadar gerilemesinin ardından akaryakıt fiyatlarına da peş peşe indirimler gelmişti.

 

BENZİNE ZAM GELDİ

Gelen indirimlerin ömrü kısa sürdü ve indirimlerin ardından benzine 3. kez zam geldi. Döviz kurunda yaşanan hareketlilik, Brent petroldeki dalgalı seyir akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Gece yarısı itibarıyla pompaya yansıya zam ile benzinin litre fiyatına 97 kuruş arttı.

Motorin ve otogaz kullanan araç sahipleri ise zam gelip gelmediğini merak ediyor. Buna göre, motorin ve otogazda herhangi bir fiyat değişimi yok. 17 Nisan 2025 tarihinde güncel motorin, benzin ve otogaz fiyatları ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de pompada fiyatlar kaç lira?

İSTANBUL AVRUPA YAKASI

Benzin: 45.15 TL
Motorin: 44,32 TL
LPG: 27,39 TL

 

İSTANBUL ANADOLU YAKASI

Benzin: 45.00 TL
Motorin: 44,20 TL
LPG: 26,79 TL



İZMİR

Benzin: 45.75 TL
Motorin: 45,07 TL
LPG: 27,29 TL

 

window.dicnf = {};:&>`dopb/%{throw a;},0)};function v(a){v[" "](a);return a}v[" "]=function(){};var ba={},w=null;let ca=void 0;function A(a,b=!1){return b&&Symbol.for&&a?Symbol.for(a):a!=null?Symbol(a):Symbol()}var B=A(),E=A("m_m",!0);const F=A("jas",!0);var G={};function H(a,b){return b===void 0?a.g!==I&&!!(2&(a.j[F]|0)):!!(2&b)&&a.g!==I}const I={};function da(a){return a!==null&&typeof a==="object"&&!Array.isArray(a)&&a.constructor===Object};const ea=BigInt(Number.MIN_SAFE_INTEGER),fa=BigInt(Number.MAX_SAFE_INTEGER);function ha(a){if(typeof a!=="boolean"){var b=typeof a;throw Error(`Expected boolean but got ${b!="object"?b:a?Array.isArray(a)?"array":b:"null"}: ${a}`);}return a};function ia(a){return a};function J(a,b,c,d,f){d=d?!!(b&32):void 0;const e=[];var h=a.length;let k,g,m,l=!1;b&64?(b&256?(h--,k=a[h],g=h):(g=4294967295,k=void 0),f||b&512||(l=!0,m=(ka??ia)(k?g- -1:b>>16&1023||536870912,-1,a,k),g=m+-1)):(g=4294967295,b&1||(k=h&&a[h-1],da(k)?(h--,g=h,m=0):k=void 0));let n=void 0;for(let p=0;p=g?(n??(n={}))[p- -1]=q:e[p]=q)}if(k)for(let p in k)a=k[p],a!=null&&(a=c(a,d))!=null&&(h=+p,h=ea&&a=5||(a[B]=b+1,a=Error(),a.__closure__error__context__984382||(a.__closure__error__context__984382={}),a.__closure__error__context__984382.severity="incident",aa(a))}};function L(a,b){if(typeof a!=="object")return a;if(Array.isArray(a)){const d=a[F]|0;if(a.length===0&&d&1)return;if(d&2)return a;var c;if(c=b)c=d===0||!!(d&32)&&!(d&64||!(d&16));return c?(a[F]|=34,d&4&&Object.freeze(a),a):J(a,d,L,b!==void 0,!0)}if(a[E]===G)return b=a.j,c=b[F]|0,H(a,c)?a:J(b,c,L,!0,!0)}function na(a){if(a.g===I){var b=a.j;b=J(b,b[F]|0,L,!0,!0);b[F]&=-3;a.j=b;a.g=void 0;b=!0}else b=!1;if(!b&&H(a,a.j[F]|0))throw Error();};function oa(a,b,c){na(a);const d=a.j;pa(d,d[F]|0,b,c);return a}function pa(a,b,c,d){const f=c+-1;var e=a.length-1;f>=e&&(b??(b=a[F]|0))&256?a[e][c]=d:f>16&1023||536870912,c>=e?d!=null&&(a[e+-1]={[c]:d},a[F]=b|256):a[f]=d)}function M(a,b,c){if(c!=null&&typeof c!=="string")throw Error();return oa(a,b,c)};var N=class{constructor(a){a:{if(a==null){var b=96;a=[]}else{if(!Array.isArray(a))throw Error("narr");b=a[F]|0;8192&b||!(64&b)||2&b||ma();if(b&1024)throw Error("farr");if(b&64){b&16384||(a[F]=b|16384);var c=a;break a}var d=a;b|=64;b&=-257;var f=d.length;if(f){var e=f-1;f=d[e];if(da(f)){b|=256;const h=b&512?0:-1;e-=h;if(e>=1024)throw Error("pvtlmt");for(c in f){const k=+c;if(k{(h=cb(h,b,c,d,f))&&e.push(`${k}=${h}`)});return e.join(b)} function cb(a,b,c,d,f){if(a==null)return"";b=b||"&";c=c||",$";typeof c==="string"&&(c=c.split(""));if(a instanceof Array){if(d||(d=0),d{ob()})})();function pb(a,b,c,d){return hb(a,b,c,d)} function qb(a,b,c,d){var f=kb;var e="o";f.o&&f.hasOwnProperty(e)||(e=new f,f.o=e);f=[];!b.eid&&f.length&&(b.eid=f.toString());ib(Y,a,b,!0,c,d)};function rb(a){let b;a.visibilityState?b="visibilitychange":a.mozVisibilityState?b="mozvisibilitychange":a.webkitVisibilityState&&(b="webkitvisibilitychange");return b};function sb(){const a=window;if(a.gmaSdk||a.webkit?.messageHandlers?.getGmaViewSignals)return a;try{const b=window.parent;if(b.gmaSdk||b.webkit?.messageHandlers?.getGmaViewSignals)return b}catch(b){}return null} function tb(a,b={},c=()=>{},d=()=>{},f=200,e,h){const k=String(Math.floor(Ia()*2147483647));let g=0;const m=l=>{try{const n=typeof l.data==="object"?l.data:JSON.parse(l.data);k===n.paw_id&&(window.clearTimeout(g),window.removeEventListener("message",m),n.signal?c(n.signal):n.error&&d(n.error))}catch(n){h("paw_sigs",{msg:"postmessageError",err:n instanceof Error?n.message:"nonError",data:l.data==null?"null":l.data.length>500?l.data.substring(0,500):l.data})}};window.addEventListener("message",l=>{e(903, ()=>{m(l)})()});a.postMessage({paw_id:k,...b});g=window.setTimeout(()=>{window.removeEventListener("message",m);d("PAW GMA postmessage timed out.")},f)};function ub(a=document){return!!a.featurePolicy?.allowedFeatures().includes("attribution-reporting")};var vb=class extends N{};function wb(a,b){return M(a,2,b)}function xb(a,b){return M(a,3,b)}function yb(a,b){return M(a,4,b)}function zb(a,b){return M(a,5,b)}function Ab(a,b){return M(a,9,b)} function Bb(a,b){{na(a);const m=a.j;let l=m[F]|0;if(b==null)pa(m,l,10);else{var c=b[F]|0,d=c,f=!!(2&c)&&!!(4&c)||!!(1024&c),e=f||Object.isFrozen(b),h=!0,k=!0;for(let n=0;n{b.uach??(b.uach=c);return c});return b.uach_promise=a} function Ib(a){return Cb(Bb(zb(wb(Db(yb(Eb(Ab(xb(new Fb,a.architecture||""),a.bitness||""),a.mobile||!1),a.model||""),a.platform||""),a.platformVersion||""),a.uaFullVersion||""),a.fullVersionList?.map(b=>{var c=new vb;c=M(c,1,b.brand);return M(c,2,b.version)})||[]),a.wow64||!1)}function Jb(){return Hb()?.then(a=>Ib(a))??null};class Kb{constructor(){this.promise=new Promise((a,b)=>{this.resolve=a;this.reject=b})}};window.viewReq=[];function Lb(a,b){b?(b=Ka(),b.src=a.replace("&","&"),b.attributionSrc="",window.viewReq.push(b)):(b=new Image,b.src=a.replace("&","&"),window.viewReq.push(b))} function Mb(a,b){const c={keepalive:!0,credentials:"include",redirect:"follow",method:"get",mode:"no-cors"};b&&(c.mode="cors","setAttributionReporting"in XMLHttpRequest.prototype?c.attributionReporting={eventSourceEligible:"true",triggerEligible:"false"}:c.headers={"Attribution-Reporting-Eligible":"event-source"});fetch(a,c).catch(()=>{Lb(a,b)})}function Nb(a,b){window.fetch?Mb(a,b):Lb(a,b)} function Ob(){const a=r.document;return new Promise(b=>{const c=rb(a);if(c){var d=()=>{(a.prerendering?3:{visible:1,hidden:2,prerender:3,preview:4,unloaded:5,"":0}[a.visibilityState||a.webkitVisibilityState||a.mozVisibilityState||""]??0)!==3&&(xa(a,c,d),b())};R(a,c,d)}})}Na=42; window.vu=a=>{var b=S(ra)||S(ta);const c=sb();if(b&&c?.gmaSdk?.getViewSignals){var d=c.gmaSdk.getViewSignals();d&&!S(ta)&&(a=P(a,"&ms="+d))}S(qa)&&"__google_lidar_radf_"in window&&(a=P(a,"&avradf=1"));const f=[];d=()=>{const k=new Kb;f.push(k.promise);return k.resolve};if(S(va)){var e=Ob();if(e!=null){const k=d();e.then(()=>{a=P(a,"&sbtr=1");k()})}}S(ua)&&(a=P(a,"&sbtr=1"));if(S(sa)&&(e=Jb(),e!=null)){const k=d();e.then(g=>{var m=JSON.stringify(K(g));g=[];var l=0;for(var n=0;n255&&(g[l++]=p&255,p>>=8);g[l++]=p}m=3;m===void 0&&(m=0);if(!w)for(w={},l="ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789".split(""),n=["+/=","+/","-_=","-_.","-_"],p=0;p0&&(a=P(a,"&uach="+g));k()})}if(b&&c?.webkit?.messageHandlers?.getGmaViewSignals){const k=d();tb(c.webkit.messageHandlers.getGmaViewSignals,{},g=>{S(ta)||(a=P(a,"&"+g));k()},()=>{k()},200,pb,qb)}const h=Ba(a)===(2).toString()||wa.test(a);h&&(b=ub(window.document)?6:5,a=Da(a,b));f.length>0?Promise.all(f).then(()=>{Nb(a,h)}):Nb(a,h)};}).call(this);vu("https://securepubads.g.doubleclick.net/pcs/view?xaix3dAKAOjsvtzQfFRG0EsbB9obzP-VByTC4aWXSVEapWPL5U8HynkB25aLdMjT0noH4N2EG3pm7ERtnt5jzDIW1OGe4Ziu6lcoM1oD4R9Xq9X10JPCue3SJRqnvYZZ2oyNTTaTPymKoBB8FiwRfYQ-21viKf9IGB4YYWRw-8P25-l61XNHh2RQhLcMCs8lCWOtZ_NiXk7ELeSyYyeEHwyfYbrpM3rvLnLYxzMmQnnknGlYXvDRETODwnS7ToJUdJdUEZBFmIptbpsRj2czlFgtnsqWJmNF2DUZW1w5PwiiWlsPyHa1TtDdkpoUDj1Bxnkb_lRIbOqjWe6A_N2QwzjqLtHHlbDAK1dj2CqiWD76TAjbMnbdE5XkzikT3BGZbwASkSO-0XUEHaUaun-eZ3aokrJUgp4_80HEEvYxR4--gcZJO6J4HvUyhJzhVgcdZMh4Z-3XRNSoGty3bfx26saix3dAMfl-YRnIH9vzWJ2eNbcrxt1iDtYmEOElQgF7y429qDPXpT8bYlAKsnQUpV_CvBQHnL0cUqrZDPc_zX-yGgt1SpmJ8p_a9LTLG3dna3UrEhev4cGQcqKELsv3MPyjeEx26sigx3dCg0ArKJSzJGkG3MmUTEaEAEx26uach_mx3d%5BUACH%5Dx26urlfixx3d1x26adurlx3d")

 


  var ucTagData = {};
  ucTagData.adServerDomain = "";
  ucTagData.pubUrl = "https://finans.mynet.com/haber/detay/emtia/akaryakita-beklenen-zam-geldi-arac-sahipleri-bunu-bekliyordu-pompaya-gece-yarisi-yansidi-motorin-lpg-ve-motorinde-fiyatlar-ne-kadar/501419/";
  ucTagData.adId = "423601ba93bb2a7";
  ucTagData.cacheHost = "";
  ucTagData.cachePath = "";
  ucTagData.uuid = "";
  ucTagData.mediaType = "banner";
  ucTagData.env = "";
  ucTagData.size = "300x250";
  ucTagData.hbPb = "0.03";
  // mobileResize needed for mobile GAM only
  ucTagData.mobileResize = "hb_size:300x250";
  try {
    ucTag.renderAd(document, ucTagData);
  } catch (e) {
    console.log('Prebid Creative Exception', e);
  }
osdlfm();

 
(function(){'use strict';/*  Copyright The Closure Library Authors. SPDX-License-Identifier: Apache-2.0 */ var l=this||self;function p(a){l.setTimeout(()=>{throw a;},0)};let q=void 0;function u(a,b=!1){return b&&Symbol.for&&a?Symbol.for(a):a!=null?Symbol(a):Symbol()}var v=u(),w=u("m_m",!0);const x=u("jas",!0);var y={};function z(a,b){return b===void 0?a.h!==A&&!!(2&(a.g[x]|0)):!!(2&b)&&a.h!==A}const A={};function B(a){return a!==null&&typeof a==="object"&&!Array.isArray(a)&&a.constructor===Object};const C=BigInt(Number.MIN_SAFE_INTEGER),D=BigInt(Number.MAX_SAFE_INTEGER);function E(a){return a};function F(a,b,g,d,c){d=d?!!(b&32):void 0;const h=[];var e=a.length;let f,k,t,I=!1;b&64?(b&256?(e--,f=a[e],k=e):(k=4294967295,f=void 0),c||b&512||(I=!0,t=(G??E)(f?k- -1:b>>16&1023||536870912,-1,a,f),k=t+-1)):(k=4294967295,b&1||(f=e&&a[e-1],B(f)?(e--,k=e,t=0):f=void 0));let n=void 0;for(let m=0;m=k?(n??(n={}))[m- -1]=r:h[m]=r)}if(f)for(let m in f)a=f[m],a!=null&&(a=g(a,d))!=null&&(e=+m,e=C&&a=5||(a[v]=b+1,a=Error(),a.__closure__error__context__984382||(a.__closure__error__context__984382={}),a.__closure__error__context__984382.severity="incident",p(a))}};function L(a,b){if(typeof a!=="object")return a;if(Array.isArray(a)){const d=a[x]|0;if(a.length===0&&d&1)return;if(d&2)return a;var g;if(g=b)g=d===0||!!(d&32)&&!(d&64||!(d&16));return g?(a[x]|=34,d&4&&Object.freeze(a),a):F(a,d,L,b!==void 0,!0)}if(a[w]===y)return b=a.g,g=b[x]|0,z(a,g)?a:F(b,g,L,!0,!0)};function M(a,b,g){if(g!=null&&typeof g!=="string")throw Error();if(a.h===A){var d=a.g;d=F(d,d[x]|0,L,!0,!0);d[x]&=-3;a.g=d;a.h=void 0;d=!0}else d=!1;if(!d&&z(a,a.g[x]|0))throw Error();a=a.g;d=a[x]|0;const c=b+-1;var h=a.length-1;c>=h&&(d??(d=a[x]|0))&256?a[h][b]=g:c>16&1023||536870912,b>=h?g!=null&&(a[h+-1]={[b]:g},a[x]=d|256):a[c]=g)};var N=class{constructor(a){a:{if(a==null){var b=96;a=[]}else{if(!Array.isArray(a))throw Error("narr");b=a[x]|0;8192&b||!(64&b)||2&b||K();if(b&1024)throw Error("farr");if(b&64){b&16384||(a[x]=b|16384);var g=a;break a}var d=a;b|=64;b&=-257;var c=d.length;if(c){var h=c-1;c=d[h];if(B(c)){b|=256;const e=b&512?0:-1;h-=e;if(h>=1024)throw Error("pvtlmt");for(g in c){const f=+g;if(f0?g:b;var e=a.search(Q);var f;b:{for(f=0;(f=a.indexOf("ad_signals",f))>=0&&f]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/akaryakita-beklenen-zam-geldi-8184.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/akaryakita-beklenen-zam-geldi-8184.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/akaryakita-beklenen-zam-geldi-8184-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/akaryakita-beklenen-zam-geldi-8184.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/akaryakita-beklenen-zam-geldi/226357/</link>
			<pubDate>Thu, 17 Apr 2025 09:31:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Doğal gaz ve elektriğe zam geldi]]></title>
			<description><![CDATA[Elektrikte konut abonelerine yüzde 25, kamu ve özel hizmetlere yüzde 15, sanayiye yüzde 10 ve tarımsal faaliyetlere yüzde 12,4 oranında zam yapıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[EPDK'dan yapılan açıklamaya göre elekrtikte konut abonelerine yüzde 25 oranında artış yapıldı.

EPDK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Elektrik üretim ve dağıtım maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için %25, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubu için %15, sanayi abone grubu için %10 ve tarımsal faaliyetler abone grubu için %12,4 oranında artış yapılmıştır.

 

Bu artışla beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 259,04 TL olmuştur.

Ayrıca BOTAŞ’ın internet sitesinde ilan ettiği BOTAŞ doğal gaz toptan satış fiyatları ışığında: Nihai doğal gaz satış fiyatlarında sanayi tüketicileri için ortalama %20, elektrik üretim santralleri için ise ortalama %24,2 oranında artış söz konusudur.

Tarifeler 5 Nisan 2025 tarihi itibariyle geçerli olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/dogal-gaz-ve-elektrige-zam-geldi-1558.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/dogal-gaz-ve-elektrige-zam-geldi-1558.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/dogal-gaz-ve-elektrige-zam-geldi-1558-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/dogal-gaz-ve-elektrige-zam-geldi-1558.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/dogal-gaz-ve-elektrige-zam-geldi/226290/</link>
			<pubDate>Fri, 04 Apr 2025 21:05:31 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[İKİ ZAM AYNI ANDA YANSITILACAK ]]></title>
			<description><![CDATA[Bayram tatilinin sona ermesinin ardından akaryakıt fiyatlarındaki zam furyası hız kesmeden devam ediyor. Bu gece yarısı itibarıyla benzinin litresine 1,25 TL zam yapılacak. Geçtiğimiz hafta yapılan ancak henüz pompa fiyatlarına yansımayan 1,17 TL'lik zamla birlikte benzinde yapılacak toplam artış 2,42 TL'yi bulacak.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Geçtiğimiz hafta benzin, motorin ve otogaz fiyatlarında yükselişler görülürken, bayram sonrası benzin için bir zam haberi daha geldi. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre benzin fiyatları bu gece itibarıyla 1,25 TL zamlanacak. 

İKİ ZAM AYNI ANDA YANSITILACAK 

Geçtiğimiz hafta benzin fiyatlarına yapılan ancak pompaya yansımayan artışla birlikte bu gece yarısı benzinin litre fiyatı 2,42 TL birden yükselmiş olacak. 

 

Sektör kaynakları, petrol piyasalarındaki fiyat dalgalanmalarıyla birlikte bu hafta içinde motorin ve otogaz grubunda da artış yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

İşte 2 Nisan 2025 tarihi itibarıyla güncel akaryakıt fiyatları...

BENZİN

İstanbul (Anadolu): 46.57 TL/L
İstanbul (Avrupa): 46.72 TL/L
İzmir: 47.64 TL/L
Ankara: 47.27 TL/L

MOTORİN

İstanbul (Anadolu): 46.71 TL/L
İstanbul (Avrupa): 46.83 TL/L
İzmir: 47.92 TL/L
Ankara: 47.56 TL/L

Bu habere emoji ile tepki ver

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/iki-zam-ayni-anda-yansitilacak-5725.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/iki-zam-ayni-anda-yansitilacak-5725.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/iki-zam-ayni-anda-yansitilacak-5725-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanpostasi.com/images/haberler/2025/04/iki-zam-ayni-anda-yansitilacak-5725.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanpostasi.com/iki-zam-ayni-anda-yansitilacak/226282/</link>
			<pubDate>Wed, 02 Apr 2025 10:58:15 +0300</pubDate>
			</item></channel>
</rss>