• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
03:11
KADES İhbarına Giden Polis Şehit Oldu: Eski Eş Dehşeti Can Aldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 25 liralık rendeyle başlayan hikaye, 1 buçuk milyonluk işletmeye dönüştü
Genel
Yayınlanma: 17 Nisan 2024 - 09:26
Güncelleme: 17 Nisan 2024 - 09:40

25 liralık rendeyle başlayan hikaye, 1 buçuk milyonluk işletmeye dönüştü

Osmaniye'de kooperatif aracılığıyla aile ekonomisine destek olmak isteyen kadın girişimcilerin 25 liraya aldıkları rende ile başlayan hikayeleri, 1 buçuk milyonluk sermayeden oluşan bir işletmeye dönüştü.

Genel
17 Nisan 2024 - 09:26
Güncelleme: 17 Nisan 2024 - 09:40
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
25 liralık rendeyle başlayan hikaye, 1 buçuk milyonluk işletmeye dönüştü
Osmaniye'de kooperatif aracılığıyla aile ekonomisine destek olmak isteyen kadın girişimcilerin 25 liraya aldıkları rende ile başlayan hikayeleri, 1 buçuk milyonluk sermayeden oluşan bir işletmeye dönüştü.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde kooperatif aracılığıyla coğrafi işaret tescili bulunan Osmaniye yer fıstığı helvası ve yöresel ürünleri de kooperatif çatısı altında üreten kadınlar, elde ettikleri gelirle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Düziçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında bir araya gelen 23 ev hanımı, 25 Türk lirasına aldıkları rendeyle çıktıkları yolda Ticaret Bakanlığı KOOP-DES, Sanayi Bakanlığı SOGEP ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 1 buçuk milyonluk ekipman desteği sayesinde makineleşen kooperatif 50 çeşit ürünün yurt içi ve yurt dışı satışını yapıyor.

Osmaniye'nin kadınlarının ne kadar güçlü olduğunu göstermek için kooperatif kurduğunu söyleyen Başkan Rahime Yüksek, "Kooperatifi kurma hikayem aslında bütün kadınların şu anda sıkıntısı gibi benim de bir sıkıntıdan kaynaklandı. Eşim bir rahatsızlık geçirdi sağlık sorunları oldu ondan dolayı ekonomik bir sıkıntı içerisine girdim. Kendim gibi bu tür ekonomik sıkıntı çeken kadınlara nasıl destek olabilirim, bunlarla nasıl bir iş birliği içerisinde bir platform kurabilirim diye düşünürken kooperatifi kurmak geldi aklıma. Çocukluk arkadaşlarımı, mahalleden ve köylümden kadınları topladım ve kooperatifi anlattım. Biz Kars'ın kadınlarını, Kahramanmaraş'ın kahraman kadınlarını, İzmir'in Urla'nın kadınlarını izledik. Osmaniye'nin neden güçlü kadınları olmasın diyerek. Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde çok güzel bir kooperatif kurduk" dedi.

"Bir rendeyle başlayan hikayemiz, 1 buçuk milyonluk sermayeye dönüştü"

Her zaman devletin desteğini hissettiklerini söyleyen Başkan Yüksel, "Başta tabii kooperatifi kurduğumuz zaman imkansızlıklar vardı. Zor şartlar altında 25 TL ile almış olduğumuz bir rendeyle başlayan hikayemiz şu an gördüğünüz gibi 1 buçuk milyonluk bir makine ekipman desteğiyle devam ediyor. Hem yurt içi hem yurt dışı satışlarımızla beraber büyüyoruz. Ticaret Bakanlığı'na bağlı bir kooperatif olduğumuz için, Ticaret Bakanlığı'nın KOOP-DES projesinden kaynaklanarak 150 bin liralık bir hibe aldık. Sanayi Bakanlığı'nın SOGEP projesi çerçevesinde 1 buçuk milyonluk makine ve ekipmana sahip olduk, 25 lirayla başlayan hikayemiz, şu an milyonlara ulaşan bir sermayeye dönüştü. Bu konuda bize destek olan Osmaniye Valimizin emekleri çok büyük, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı çalışanlarının ve genel sekreterlerin emeği çok büyük. Her zaman devletimiz yanımızdaydı ve biz çok büyük destekler aldık" dedi.

"Hedefimiz Osmaniye'de yer fıstığını geliştirmek"

Yer fıstığının Osmaniye için önemli olduğunu belirten Yüksek, "Kooperatif bünyemizde çalışan kadınlarla beraber biz coğrafi işaretli yer fıstığımızı işlemeyi hedefledik. Bununla ilgili mutfağımıza çok güzel bir AR-GE çalışmasıyla Osmaniye yer fıstığı helvasını ürettik. Yer fıstığı helvası çıktığımız pazarlarda, fuarlarda ve panayırlarda çok dikkat çekti. Şu anda hem yurt dışı hem de yurt dışı pazarlarda artı sosyal medya satışlarında yer fıstığı helvamız yerini buldu. Bununla beraber yine yer fıstıklı acuralar, yer fıstık ezmeleri, yer fıstıklı baklavalara kadar üretimli yapmaktayız. Yaklaşık 50 çeşit ürünümüz bulunmakta. Şu an yaptığımız çalışmalarda mutfağımızda bu ürün yelpazemizi genişletmek için çabalamaktayız" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnameleri Açıklandı: Karaman'da Görev Değişiklikleri
Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnameleri Açıklandı: Karaman'da Görev Değişiklikleri
Karaman'daTarladan Döndü, Kolundaki Keneyi Tesadüfen Fark Etti
Karaman'daTarladan Döndü, Kolundaki Keneyi Tesadüfen Fark Etti
Emeklinin kök maaşı 3 Temmuz'da değişecek
Emeklinin kök maaşı 3 Temmuz'da değişecek
Turan Basın Birliği Resmileşti: Hedef 81 İlde Teşkilatlanma
Turan Basın Birliği Resmileşti: Hedef 81 İlde Teşkilatlanma
Son Haberler
KADES İhbarına Giden Polis Şehit Oldu: Eski Eş Dehşeti Can Aldı
KADES İhbarına Giden Polis Şehit Oldu: Eski Eş Dehşeti Can Aldı
Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnameleri Açıklandı: Karaman'da Görev Değişiklikleri
Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnameleri Açıklandı: Karaman'da...
Vekil Osman Sağlam'ın Önergesi Kabul Edildi: Çiftçilere Yeni Destek Yolda
Vekil Osman Sağlam'ın Önergesi Kabul Edildi: Çiftçilere Yeni Destek...
Karaman Jandarmasından Tarihi Başarı: 140 Firari Yakalandı, 2 Bin 802 Kök Kenevir ve Çok Sayıda Suç Unsuru Ele Geçirildi
Karaman Jandarmasından Tarihi Başarı: 140 Firari Yakalandı, 2 Bin...
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Yılmaz Doçent Oldu
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Yılmaz...
Başkan Bozbey: "31 Mart'ta halk kararını verdi"
Başkan Bozbey: "31 Mart'ta halk kararını verdi"

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman