• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
10:23
Karaman'da TYP Başvuruları Başladı! 200 Kişi İçin Fırsat
08:09
Gururlanma insanoğlu, ölmemeye çare mi var?
00:03
39 İl Emniyet Müdürü Değişti! Karaman Kararnamede Yer Aldı mı?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. 4 yıl önce 5 el ateş ederek eşini yaralayan şüpheli elektronik kelepçeyi kırdı
Asayiş
Yayınlanma: 13 Nisan 2024 - 10:16
Güncelleme: 13 Nisan 2024 - 10:30

4 yıl önce 5 el ateş ederek eşini yaralayan şüpheli elektronik kelepçeyi kırdı

Zeytinburnu'nda 2020 yılında 5 el ateş ederek eşinin yaraladığı Nurtaç Canan, bu kez de 4 yıldır boşanamadığı eşi Ragıp Canan'ın tehdit ve hakaret mesajlarının hedefi oldu. Cezaevinden tahliye edildikten sonra kadını mesaj yoluyla rahatsız eden Ragıp Canan'a elektronik kelepçe takıldı. Ancak kelepçeyi de kıran Ragıp Canan tehdit mesajları yağdırmaya devam etti. Korkudan dışarı çıkamadığını ifade eden Canan, "Şahıs kelepçeyi kırınca Ankara

Asayiş
13 Nisan 2024 - 10:16
Güncelleme: 13 Nisan 2024 - 10:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
4 yıl önce 5 el ateş ederek eşini yaralayan şüpheli elektronik kelepçeyi kırdı
Zeytinburnu'nda 2020 yılında 5 el ateş ederek eşinin yaraladığı Nurtaç Canan, bu kez de 4 yıldır boşanamadığı eşi Ragıp Canan'ın tehdit ve hakaret mesajlarının hedefi oldu. Cezaevinden tahliye edildikten sonra kadını mesaj yoluyla rahatsız eden Ragıp Canan'a elektronik kelepçe takıldı. Ancak kelepçeyi de kıran Ragıp Canan tehdit mesajları yağdırmaya devam etti. Korkudan dışarı çıkamadığını ifade eden Canan, "Şahıs kelepçeyi kırınca Ankara İzleme Merkezi'nden beni aradılar. 'Biz tekrar kelepçe takana kadar KADES'e basabilirsiniz ya da kadın sığınma evine geçebilirsiniz' diye söylendi. Daha sonra eve hapsoldum oldum. Hiçbir yere çıkamadım. Can güvenliğim de yok" dedi.

Nurtaç Canan, şiddetli geçimsizlik yaşadığı 25 yıllık eşi Ragıp Canan'dan ayrılma kararı aldı. Nurtaç Canan, 4 Haziran 2020 günü kayınpederinin Zeytinburnu'ndaki evindeyken içeri Ragıp Canan kadını 5 el ateş ederek yaraladı. Kurşunların hedefi olan kadın uzun bir savaşın ardından hayata tutundu. Gözaltına alınan Ragıp Canan'a 'eşini kasten yaralama' suçundan 9 yıl hapis cezası verildi. Hastaneden taburcu olduktan sonra Nurtaç Canan ise boşanma davası açtı. Ragıp Canan boşanmayı kabul etmedi. 4 yıldır devam eden boşanma davası sonuçlanmadı. Ayrıca eşini silahla yaralayan Ragıp Canan 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Cezaevinden çıkan Ragıp Canan eşiyle barışmak istedi fakat Nurtaç Canan kabul etmeyince hakaret ve tehdit yoluna başvurdu. Nurtaç Canan'a korku dolu günler yaşatmaya devam eden Ragıp Canan'a, tehditleri nedeniyle elektronik kelepçe takıldı. Yaklaşık 5 gün önce ise Ragıp Canan'dan, Nurtaç Canan'a fotoğraflı bir mesaj geldi. Mesajı açan kadın, Ragıp Canan'ın kırdığı kelepçeyi gördü.

"200 metre yakınındayım"

Şüpheli attığı sesli tehdit mesajlarında, devletin, polisin ve savcının kendisine engel olamayacağını, kadının nerede olduğunu bildiğini, 200 metre yakınında olduğunu belirtti. Nurtaç Canan ise bir türlü boşanamadığı eşi Ragıp Canan'ın kelepçesinin yeniden takılmasını ve yaşadığı bu korku dolu günlerin bitmesini istiyor.

"'Biz kelepçe takana kadar KADES'e basabilirsiniz ya da kadın sığınma evine geçebilirsiniz'"

Yaşadığı korkuyu anlatan Nurtaç Canan, "2020 yılında beni 5 kurşunla yaraladı. Yargılama, adam öldürmeye teşebbüsle başladı. Daha sonra 8 sene 9 ay ceza aldı. Bunun da 3 yılını yattı, çıktı. Daha sonra kelepçe kararı verildi. Fakat kelepçesini kırdı. Ankara İzleme Merkezi'nden kırdıktan sonra beni aradılar. Şahıs kelepçeyi kırdı. 'Biz kelepçe takana kadar KADES'e basabilirsiniz ya da kadın sığınma evine geçebilirsiniz' diye söylendi. Daha sonra ben eve hapsoldum oldum. Hiçbir yere çıkamadım. Can güvenliğim de yok zaten" dedi.

"Tedirginim çünkü kelepçesiz bir şekilde geziyor"

Ragıp Canan'ın her yerden çıkabilecek tehlikede olduğunu söyleyen Nurtaç Canan, "Bu adamın hemen yargılanıp tekrar yeni baştan kelepçenin takılmasını talep ediyorum. Fotoğraf attı ve izleme merkezi hemen beni aradı. Saat sabah 1 buçuk gibi. Şahıs kelepçeyi çıkartmış. 'Güvende misiniz? Ekip yollayalım' dediler. Ben güvendeyim. Evdeyim dedim şu anda. O halde dedi 'KADES'e basabilirsiniz. Yeniden bir kelepçe gönderene kadar' diye söylediler. Şahıs her an, her yerden çıkabilecek nitelikte bir potansiyel tehlikedir. Benim can güvenliğim yoktur. Acilen buna kelepçe takılırsa ben yeniden rahat edeceğim. Fotoğrafı gördükten sonra sabah erken karakola gittim. Kelepçe gelene kadar dikkat etmemi söylediler. Tedirginim çünkü kelepçesiz bir şekilde geziyor" şeklinde konuştu.

"Sürekli tehdit altındayım"

Boşanma davasının sürdüğünü belirten Nurtaç Canan, "Bana 5 kurşun sıkan bir adamdan bahsediyoruz. Ayrıca boşanma davam hala sürüyor. İstinaf mahkemesinde hala bekliyor. Ben rica ediyorum, benim boşama hakimim bayandı. Ona özellikle söyledim. Hanımefendi dedim ben boşanmak istiyorum. Empati kurun. Sizin de kızınızın, kendinizin başına böyle bir şey gelse nasıl bir şey hissedersiniz? Ben hala boşanamadım. Ve bu boşanma süreci dört yıldır devam ediyor. Çok korkuyorum. Arabama gidemiyorum, dışarı çıkamıyorum, bayramda eve hapsoldum diyebilirim. Çünkü biz azılı bir gangsterden bahsediyoruz. Sürekli ses kayıtları atıyor. Sürekli ses mesajları geliyor. Sürekli tehdit altındayım. Her telefonunu engelliyorum. Başkalarının aracılığıyla bana mesaj atıp başka numaralardan mesaj atıp o numarayı da engelliyor. Sabit hatlardan çok arama geliyor bana. Sürekli tehdit altındayım. Sürekli ses kayıtları atıyor. Sürekli korkmam gerektiğini, her an ölebileceğim yönünde mesajlar atıyor. Bunun gibi yüzlerce mesaj var. Bu da kırdığı kelepçe" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman'da Cezaevinde Bulunan 30 Yaşında Genç Hayatını Kaybetti
Karaman'da Cezaevinde Bulunan 30 Yaşında Genç Hayatını Kaybetti
Karaman'da Acı Olay! Genç Marangoz İşyerinde Ölü Bulundu
Karaman'da Acı Olay! Genç Marangoz İşyerinde Ölü Bulundu
Karaman Yolunda Feci Kaza: Genç Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Karaman Yolunda Feci Kaza: Genç Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Karaman'da
Karaman'da "Dur" İhtarına Uymadı, Polisin Üzerine Aracını Sürdü!
Son Haberler
Karaman'da TYP Başvuruları Başladı! 200 Kişi İçin Fırsat
Karaman'da TYP Başvuruları Başladı! 200 Kişi İçin Fırsat
Gururlanma insanoğlu, ölmemeye çare mi var?
Gururlanma insanoğlu, ölmemeye çare mi var?
39 İl Emniyet Müdürü Değişti! Karaman Kararnamede Yer Aldı mı?
39 İl Emniyet Müdürü Değişti! Karaman Kararnamede Yer Aldı mı?
Öz Gıda İş'te Bir İlk! Karaman'dan İlk Kadın Şube Başkanı Çıktı
Öz Gıda İş'te Bir İlk! Karaman'dan İlk Kadın Şube Başkanı Çıktı
KMÜ Tıp Fakültesi'nde PDÖ Eğitici Kursu Başladı
KMÜ Tıp Fakültesi'nde PDÖ Eğitici Kursu Başladı
Antalya'daki teleferik kazasından Söke'ye acı haber
Antalya'daki teleferik kazasından Söke'ye acı haber

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman