• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
09:34
Tarihte Bugün: 31 Temmuz'da Yaşanan Unutulmaz Olaylar
09:19
Ahir Zaman Alametleri Nelerdir?
09:11
Bu Yaşananlar Kıyamet Alametleridir!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. 7 Ağustos depreminin üzerinden çeyrek asır geçti
Çevre
Yayınlanma: 16 Ağustos 2024 - 11:27
Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 11:30

7 Ağustos depreminin üzerinden çeyrek asır geçti

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ'ın Direktörü Muzaffer Yalçın, Türkiye'nin yaşadığı en büyük deprem felaketlerinden biri olan 17 Ağustos depreminin 25'inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, afet yönetimi çalışmaları hakkında bilgi verdi. AFAD iş birliği ile gönüllü arama kurtarma ekibi kurduklarını, hizmet verdikleri beş ilde düzenli olarak afet tatbikatları düzenlediklerini ve muhtemel bir afet durumunda faaliyetlerini aralıksız

Çevre
16 Ağustos 2024 - 11:27
Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 11:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
7 Ağustos depreminin üzerinden çeyrek asır geçti
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ'ın Direktörü Muzaffer Yalçın, Türkiye'nin yaşadığı en büyük deprem felaketlerinden biri olan 17 Ağustos depreminin 25'inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, afet yönetimi çalışmaları hakkında bilgi verdi. AFAD iş birliği ile gönüllü arama kurtarma ekibi kurduklarını, hizmet verdikleri beş ilde düzenli olarak afet tatbikatları düzenlediklerini ve muhtemel bir afet durumunda faaliyetlerini aralıksız sürdürebilmek için gerekli operasyonel çalışmaları yaptıklarını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, "Afet anlarında sadece enerji arzını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda can güvenliğini de en üst düzeyde tutmak ve şehirlerimizin afetler karşısında daha dirençli olmasına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), deprem, yangın, sel gibi her türlü afet durumunda hem can güvenliğini hem de enerji arzını sağlamak için sürekli teyakkuz halinde bulunuyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, Türkiye'nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25'inci yıl dönümünde OEDAŞ'ın afet yönetimi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Afet yönetiminde hepimize görev düşüyor"

Topraklarının büyük bir bölümü deprem kuşağında olan Türkiye'nin pek çok kez deprem felaketi yaşadığını hatırlatan Yalçın, "17 Ağustos depremi, ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bıraktı. Bu vesileyle 17 Ağustos'ta, diğer depremlerde ve afetlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Aradan geçen çeyrek asırda başta 6 Şubat 2023 depremi olmak üzere yaşadığımız diğer felaketler, afet yönetimi konusunda bireylerden kurumlara hepimize önemli görevler düştüğünün bir göstergesi oldu. Biz de OEDAŞ olarak afet anlarında sadece enerji arzını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda can güvenliğini de en üst düzeyde tutmak ve şehirlerimizin afetler karşısında daha dirençli olmasına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

"Çalışanlarımızın yüzde 70'i ilk yardım sertifikalı"

Yalçın, afet yönetimi kapsamındaki çalışmalarını şu sözlerle anlattı;

"Şirket içinde sürekli olarak arama-kurtarma, yangın söndürme, ilk yardım, tahliye gibi afete hazırlık çalışmaları yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl 1.048 çalışanımız düzenlediğimiz tatbikatlara katıldı. Mevzuat gereği çalışanlarımızın yüzde 10'unun ilk yardımcı sertifikası olması yeterliyken şirketimizde bu oranı yüzde 70 seviyesine çıkardık. Bu yıl da çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Hizmet verdiğimiz illerde AFAD iş birliği ile deprem, yangın gibi afet senaryoları oluşturuyor, bunları yetkililerin gözetiminde periyodik tatbikatlarla uyguluyoruz. Çalışmalarda eksik olduğumuz alanlar tespit edildiği takdirde bunlara yönelik eğitimler de düzenliyoruz. Hedefimiz her bir çalışanımızın afet anlarında canını, sağlığını koruması ve çevresindekilere yardım edebilecek eğitime ve beceriye sahip olması."

"Gönüllü arama kurtarma ekibimizi kurduk"

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın koordinasyonunda bölgeye intikal ederek hem arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını hem de elektrik arzının yeniden sağlanması için çalıştıklarını hatırlatan Yalçın, "Bu arama kurtarma çalışmalarının ardından afet durumunda böyle bir ekibe sahip olmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük ve kendi bünyemizde bir ekip kurmaya karar verdik. 27 çalışanımızın tamamen gönüllü katılımı ile AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile gönüllü arama kurtarma ekibimizi kurduk. Bu yılın üçüncü çeyreğinde AFAD ile birlikte eğitimlere başlayacağız. Temennimiz bu ekibe hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaması, böyle afetlerin hiç yaşanmaması ancak geçmiş tecrübelerimizin de gösterdiği üzere her an teyakkuz halinde olmak çok önemli." diye konuştu.

"Afet dönemlerinde kullanılacak ekipmanları envanterimize katıyoruz"

Bu yıl afet anlarında kullanmak üzere yaşam konteynerleri aldıklarını da vurgulayan Yalçın, "Eskişehir Sultandere'deki ana ambarımızda bulunan konteynerler ile afet durumunda sahada görev alacak çalışanlarımızın hayati ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz. Yine afet anlarında yaşanabilecek elektrik kesintilerine karşı envanterimize kattığımız jeneratörler, ışık kuleleri ve arızaların hızlı tespitini sağlayacak dron gibi ekipmanlarımızla da muhtemel afet bölgelerinde çalışmaya hazırız." açıklamasında bulundu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
KARAMAN'A YAĞIŞ GERİ DÖNÜYOR: BAHAR BEREKETİ DEVAM EDİYOR
KARAMAN'A YAĞIŞ GERİ DÖNÜYOR: BAHAR BEREKETİ DEVAM EDİYOR
Karaman'a Şiddetli Fırtına Uyarısı!
Karaman'a Şiddetli Fırtına Uyarısı!
Son Haberler
Tarihte Bugün: 31 Temmuz'da Yaşanan Unutulmaz Olaylar
Tarihte Bugün: 31 Temmuz'da Yaşanan Unutulmaz Olaylar
Ahir Zaman Alametleri Nelerdir?
Ahir Zaman Alametleri Nelerdir?
Bu Yaşananlar Kıyamet Alametleridir!
Bu Yaşananlar Kıyamet Alametleridir!
Ermenek Turizmi İçin Yol Haritası Masaya Yatırıldı
Ermenek Turizmi İçin Yol Haritası Masaya Yatırıldı
8. ULUSLARARASI KARAMAN TÜRK DÜNYASI ŞÖLENİ BAŞLIYOR
8. ULUSLARARASI KARAMAN TÜRK DÜNYASI ŞÖLENİ BAŞLIYOR
Sevilen komutan Van'a veda etti
Sevilen komutan Van'a veda etti

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman