• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
19:02
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
16:24
12 Haziran Okullar Tatil mi?
14:42
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
14:31
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki: "Çiftçinin Kaybettiği Yerde Türkiye Kazanamaz"
11:57
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan Tepki Gösterdi: "Böyle Tarım Politikası Olmaz"
10:48
Akaryakıtta İndirim 1 Gün Sürdü: Bu Gece Çifte Zam Geliyor
10:10
Karaman'da Eğitim ve Kültür Bir Arada: Festival Tadında Bir Hafta
07:59
Karaman Sağlıkta Çağ Atlıyor! Ek Hastane Binasında Sona Doğru
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana Şehir Hastanesi binlerce kişinin hayatını kurtardı!
Gündem
Yayınlanma: 12 Şubat 2023 - 15:05

Adana Şehir Hastanesi binlerce kişinin hayatını kurtardı!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve Elbistan’da 7.6’lık depremin ardından Adana Şehir Hastanesi, 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremin yaralarını sarmak için Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgenin sağlık üssü oldu...

Gündem
12 Şubat 2023 - 15:05
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adana Şehir Hastanesi binlerce kişinin hayatını kurtardı!

9 büyüklüğü ve üzeri depreme dayanıklı olarak 1512 sismik deprem izolatörü ile inşa edilen, afet, pandemi gibi zorlu sağlık şartlarına göre tasarlanarak hizmete giren Adana Şehir Hastanesi, Kahramanmaraş depreminin yıkıcı etkisinde enkazdan sağ kurtarılan vatandaşların zamanla yarışında yaşama tutunmaları için en büyük hizmeti veriyor.

11 ilden Adana Şehir Hastanesine getirilen binlerce yaralı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığının özel helikopterleri ile hastaneye getirilerek, hızla tedavilerine başlanıyor.

Adana İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Halil Nacar, Adana Şehir Hastanesinin Adana'da da etkili olan yıkıcı depremde şehir hastanesinin sağlık üssü görevini yüklendiğini ifade ederek, depremin etkili olduğu 11 il ve çevresinden yaralı getiren helikopterlerle dönüş yolunda bölgelere tıbbı malzeme ulaştırıldığını söyledi.

Depremin yıkıcı etkilerinin en az olması için büyük bir mesai ve çaba sarf edildiğini aktaran Nacar, “Şehir hastanesine hava yolu ile 24 saat boyunca yaklaşık 40 helikopter hasta indiriliyor ve zamanla yarışta önemli bir rol üstleniyor. Bununla birlikte kara ambulanslarının ulaşım ve zaman bakımında da daha çok hastaya ulaşılmasına imkan tanıyor” dedi.

Depremin ilk anından itibaren hekimlerin ve sağlık çalışanların büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade eden Nacar, “Adana nispi olaraktan diğer illerimize göre daha az etkilendiği için biz şu anda sağlık hizmet organizasyonu yapıyoruz. Çok ciddi hasta alıyoruz. Bütün sağlık tesislerimiz şu anda faal. Sağlık teşkilatları 30 bin kişi Adana'da ve bakanlığımız depremden etkilenen vatandaşlarımıza görevlendirdiği yüzlerce insanla tüm depremzede vatandaşa en iyi hızlı sonuç alacak şekilde hizmetteyiz. Deprem bölgesinden kara yoluyla ve hava yoluyla çok ciddi yararlanıyoruz. Adana Şehir Hastanesi 1600 yataklı kapasitesini arttıraraktan depremden zarar gören yaralı vatandaşlarımıza burada yirmi dört saat kesintisiz sağlık hizmeti vermekteyiz” diye konuştu.

Zamanla yarış sürüyor

Deprem bölgesinden gelen vatandaşların birçoğunun ailelerinin de yanında olduğunu belirten Nacar, “Şu anda zamanla bir yarış halindeyiz. Ne kadar çok yaralıya, ne kadar hızlı müdahale edersek o kadar çok faydamız olacağına inanıyoruz. Yorulmuyoruz. Devletimizin bütün imkanları şu anda bu depremzedelerimiz ve deprem bölgesi için seferber edilmiş durumda. Milli Savunma Bakanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerimize bağlı hatta özel sektöre bağlı helikopterler, uçaklar, yaralı taşıyor. Günlük kırkın üzerinde helikopter sortisi yapılıyor Helikopterler tabii ki yaralı taşırken her helikopterimizde ortalama altı, yedi tane yaralı olabiliyor. Helikopterler oralarda bizim sağlık profesyonellerimiz tarafından karşılanıyor. Direkt acil servise indiriliyor. Acil servis gözlemine alınan hastalarımızın orada tedavileri başlıyor. Bu bizim için çok pratik bir şey” dedi.



160 sortide 720 afetzede Adana Şehir Hastanesi heliportuna indirildi

 Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen illerde enkaz altından kurtarılan yaralılar, askeri helikopterlerle Adana Şehir Hastanesi'ne getiriliyor. Ekipler, 160 sortide 720 afetzedeyi Adana Şehir Hastanesi heliportuna indirdi.

Adana Şehir Hastanesi, Kahramanmaraş depreminin yıkıcı etkisinde enkazdan sağ kurtarılan yaralıların zamanla yarışında önemli bir konum haline geldi. Hastanenin üzerinde bulunan heliporta günlerdir Sağlık Bakanlığı ve askeri helikopterler ile enkazdan kurtarılan yaralılar taşınıyor. Hazırda bekleyen sağlık ekibi, helikopterdeki yaralıları hızla alarak tedavilerine başlıyor.



Depremin ilk gününden itibaren gece-gündüz çalışan ekipler, 160 sortide 720 afetzedeyi Adana Şehir Hastanesi heliportuna indirdi ve yaralıların tedavilerine başlandı. iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki:
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki: "Çiftçinin Kaybettiği Yerde Türkiye Kazanamaz"
Karaman CHP İl Başkanı Evcen:
Karaman CHP İl Başkanı Evcen: "Bir Gün Özür Dileyecekler Ama Affetmeyeceğiz"
Karapınar Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor
Karapınar Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor
Son Haberler
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
12 Haziran Okullar Tatil mi?
12 Haziran Okullar Tatil mi?
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini...
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki:
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki: "Çiftçinin Kaybettiği Yerde...
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan Tepki Gösterdi:
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan Tepki Gösterdi: "Böyle Tarım Politikası...
7.7'lik depremin merkez üssü Elbistan'da TOKİ konutları sapasağlam
7.7'lik depremin merkez üssü Elbistan'da TOKİ konutları sapasağlam

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman