• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
15:44
Karaman CHP İl Başkanı Evcen: "Bir Gün Özür Dileyecekler Ama Affetmeyeceğiz"
14:13
Karaman'da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı
13:42
Karapınar Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor
12:02
Karaman'da Feci Kaza: 31 Yaşındaki Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
10:33
Zaman Daralıyor: Toprak İçin 56 Milyon TL Daha Gerekiyor
09:33
Karaman'da Sağanak Yağışlar Yeniden Etkili Olacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Anadolu Grubu Özbekistan'da 4. Coca Cola fabrikasını açtı, yatırım 500 milyon dolara çıktı
Genel
Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 - 14:05
Güncelleme: 16 Mayıs 2024 - 19:00

Anadolu Grubu Özbekistan'da 4. Coca Cola fabrikasını açtı, yatırım 500 milyon dolara çıktı

Anadolu Grubunun sahibi olduğu Coca-Cola İçecek (CCI), Özbekistan'daki 4. fabrikasını Semerkant şehrinde açtı. Grubun sahibi olduğu Coca-Cola üretim tesislerinin sayısı Türkiye'nin de dahil olduğu 12 ülkede 36'ya yükseldi. Açılış törenine, Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Coca-Cola Company Global CEO'su James Quincey ve Anadolu Grubu CEO'su Burak Başarir ile birlikte Özbekistan Yatırım Bakanı ve diğer üst düzey devlet

Genel
16 Mayıs 2024 - 14:05
Güncelleme: 16 Mayıs 2024 - 19:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Anadolu Grubu Özbekistan'da 4. Coca Cola fabrikasını açtı, yatırım 500 milyon dolara çıktı
Anadolu Grubunun sahibi olduğu Coca-Cola İçecek (CCI), Özbekistan'daki 4. fabrikasını Semerkant şehrinde açtı. Grubun sahibi olduğu Coca-Cola üretim tesislerinin sayısı Türkiye'nin de dahil olduğu 12 ülkede 36'ya yükseldi. Açılış törenine, Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Coca-Cola Company Global CEO'su James Quincey ve Anadolu Grubu CEO'su Burak Başarir ile birlikte Özbekistan Yatırım Bakanı ve diğer üst düzey devlet temsilcileri katıldı.

Tuncay Özilhan törende yaptığı konuşmada, ''Bugün, 20 ülkede geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor, 100 bin çalışanımızla 1 milyar insana hizmet götürüyoruz. İki bin yılı aşkın süredir dünya kültürlerinin kesişme noktasında yer alan olağanüstü Semerkant şehrinde Coca-Cola İçecek'in son teknoloji yeni şişeleme tesisinin açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz. Yeni Özbekistan'ın parlak geleceğine olan sarsılmaz inancımızı ülkedeki yatırımımızın üçüncü yılında, dördüncü fabrikamızı açarak teyit etmiş bulunuyoruz. Özbekistan'ın ilk özelleştirmesini dünya çapında örnek gösterilen bir süreçle üç yıl önce gerçekleştirmiştik. Son on yılda 7 milyar Amerikan Doları'na ulaşan yatırımlarında da, İpek Yolu'nun en kıymetli noktalarından Semerkant'ın yeri bizim için çok ayrı" dedi.

Burak Başarır da yaptığı konuşmada, "CCI bugün Türkiye, Orta Asya, Güney Asya ve Orta Doğu'da 12 ülkede 33 şişeleme ve 3 meyve işleme fabrikası ve 10 binden fazla çalışanı ile faaliyet göstermekte. 2021'den bu yana neredeyse iki kat büyüme gerçekleştiren Özbekistan, CCI ülkeleri arasında en hızlı büyüyen uluslararası operasyonumuzdan biri. Özbekistan'daki satın alma süreci kapsamında ilk olarak 252 milyon Amerikan Doları, ardından işimizi büyütmek üzere 120 milyon Amerikan Dolarına yakın ek yatırım yaptık. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Semerkant fabrikamıza da ayrıca 112 milyon Amerikan Doları yatırım yapacağız. CCI Özbekistan, Özbek ekonomisine katkıda bulunduğu her bir dolar için 8 çarpan etkisi oluşturmaktadır. Yakın zamanda Namangan'da mevcut fabrikamızın yerine yeni, son teknoloji tesisimizin inşaasına başlayacağız ve onu da 2025 yılı içinde hizmete açacağız. Bu yatırımlar üretim kapasitemizdeki genişlemeyi ifade etmenin dışında, Özbekistan'ın potansiyeline olan inancımızın da simgesi" dedi.

CCI, Orta Asya'nın tamamını kapsayan Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Azerbaycan olmak üzere 6 ülkede şişeleyici faaliyetlerinde bulunuyor. CCI'ın Orta Asya'da, Özbekistan'da açılışını yaptığı son fabrika sayısı 10'a yükselirken, bölgede yaklaşık 3 bin 400 çalışanı bulunuyor. Özbekistan'da ilk olarak 1994 yılında başlayan Coca-Cola şişeleme faaliyetleri, 2021 yılında CCI çatısı altına girdi. CCI'ın Özbekistan'da Taşkent, Namangan, Urgenç ve son olarak da Semerkant'ta yeni açılan üretim tesisiyle birlikte 4 fabrikası bulunmaktadır. Coca-Cola İçecek'in Semerkant fabrikasına yapacağı yatırım toplam 112 milyon ABD Doları bulacak. CCI, 2021'de operasyonlarına başladığından bu yana satış hacmini yaklaşık iki katına çıkardı. CCI'ın Özbekistan'daki büyüme stratejisinde yeni fabrika ve altyapı yatırımlarının yanı sıra, yeni üretim hattı ve soğutucu yatırımları ile çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik eğitim programları yer alıyor.

Özbekistan'da, The Coca-Cola Company'den satın alınan konsantre hariç, tedariğin yüzde 86'sı yerel olarak Özbek işletmelerinden yapılıyor. Coca-Cola Sisteminin ülke ekonomisine katkısı şu anda ülkenin GSYH'sinin yüzde 0,5'ine denk geliyor. Yeni açılan CCI Semerkand fabrikası bölgeye 300 yeni iş imkânı sağlayacak.

CCI Özbekistan HoReCa sektöründe atık geri dönüşümünü teşvik etmeyi ve sektörün çevresel etkilerini azaltmayı amaçlayan proje kapsamında; HoReCa, dijital bir platform üzerinden, toplanan PET şişeleri doğrudan geri dönüşüm firmalarına satabilmekte, geri dönüşüm firmaları da hem verimli rota planlaması ile lojistik harcamalarını azaltmakta hem de daha kaliteli bir ham maddeye daha az ödeme yapmaktadır. 2023 yılı içinde proje kapsamında 120 HoReCa noktasından toplanan toplam 5 ton PET şişe geri dönüşüme gönderildi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Zaman Daralıyor: Toprak İçin 56 Milyon TL Daha Gerekiyor
Zaman Daralıyor: Toprak İçin 56 Milyon TL Daha Gerekiyor
Memur ve Emeklinin Gözü Bu Rakamda: Yeni Zam Hesabı Açıklandı
Memur ve Emeklinin Gözü Bu Rakamda: Yeni Zam Hesabı Açıklandı
Peygamber Efendimiz Kurbanını Nasıl Seçerdi? Nelere Dikkat Ederdi?
Peygamber Efendimiz Kurbanını Nasıl Seçerdi? Nelere Dikkat Ederdi?
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem
Son Haberler
Karaman CHP İl Başkanı Evcen:
Karaman CHP İl Başkanı Evcen: "Bir Gün Özür Dileyecekler Ama Affetmeyeceğiz"
Karaman'da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı
Karaman'da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı
Karapınar Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor
Karapınar Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor
Karaman'da Feci Kaza: 31 Yaşındaki Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Karaman'da Feci Kaza: 31 Yaşındaki Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Zaman Daralıyor: Toprak İçin 56 Milyon TL Daha Gerekiyor
Zaman Daralıyor: Toprak İçin 56 Milyon TL Daha Gerekiyor
Büyükşehir Gençlik Festivali başladı
Büyükşehir Gençlik Festivali başladı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman