• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
14:27
Evcen'den Genel Merkez Eleştirisi: "AKP Siyasetçilerini Ağırlayanlara Teslim Olmayacağız"
07:52
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Atılım Üniversitesinde "Cumhuriyet'imizin 100. yılında Türkiye'nin Mali Görünümü" paneli gerçekleştirildi
Eğitim
Yayınlanma: 24 Ekim 2023 - 10:01
Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 10:20

Atılım Üniversitesinde "Cumhuriyet'imizin 100. yılında Türkiye'nin Mali Görünümü" paneli gerçekleştirildi

Atılım Üniversitesi tarafından "Cumhuriyet'imizin 100. yılında Türkiye'nin Mali Görünümü" adlı panel gerçekleştirildi.

Eğitim
24 Ekim 2023 - 10:01
Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 10:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atılım Üniversitesinde "Cumhuriyet'imizin 100. yılında Türkiye'nin Mali Görünümü" paneli gerçekleştirildi
Atılım Üniversitesi tarafından "Cumhuriyet'imizin 100. yılında Türkiye'nin Mali Görünümü" adlı panel gerçekleştirildi.

"Cumhuriyet'imizin 100. yılında Türkiye'nin Mali Görünümü" adlı panel, Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesinde bulunan Lamia Ergenekon Salonu'nda gerçekleştirildi. Panelde Türkiye'nin mali görünümü hakkında değerlendirmeler yapıldı. Panel öncesinde İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Doğan Cansızlar, Cumhuriyet'in yüzüncü yılı münasebetiyle bir panel düzenlediklerini hatırlatarak, "Bu panelin konusu Türkiye'nin son yıllarda mali görünümü. Çok gerilere giderek değil de mevcut durumu dikkate alacağız aslında. Burada Orta Vadeli Program, On İkinci Kalkınma Planı ve 2024 bütçesi konularını ele alacağız. Orta Vadeli Program daha önce yayınlandı. Normal koşullarda önce plan yayınlanır, ondan sonra buna paralel Orta Vadeli Program ondan sonra da bütçe rakamları belirlenir. Hazırlıklar herhalde uzun sürdü ki yetişmedi" dedi.

"Enflasyon sorunu, Türkiye'nin en başat sorunu aslında"

Mali görünümle ilgili Türkiye'nin birtakım sorunların olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cansızlar, "Bunların en önemlisi enflasyon. Enflasyon sorunu, Türkiye'nin en başat sorunu aslında. Enflasyonla mücadele konusunda son dönemde yeni ekonomi kadrosu heterodoks politikalardan ortodoks politikalara geçişle ilgili bir programı uygulamaya koydular. 2021 yılında geçtiğimiz kur korumalı mevduat, enflasyonun aşırı derece artırılması ve faizlerin düşürülmesi gibi konular artık tamamen tersine döndü şimdi. Bunlar pek olumlu şeyler değil çünkü bütçe üzerine oldukça yüksek yük getiriyorlar. Yeni ekonomi yönetimi politika faizini yüzde 30'lara getirdi. Enflasyonla mücadelede kısa vadede en etkili silah, faiz silahıdır. Bunu da kullanmaya başladılar" diye konuştu.

"OVP ve On İkinci Kalkınma Planı'nı olumlu buluyorum"

OVP ve On İkinci Kalkınma Planı'nın Türkiye için ileriye dönük hedefler olduğunu ifade eden Cansızlar, "Dolayısıyla olumlu buluyorum. Belirsizlikler çok fazla bölgemizdeki gelişmeleri de dikkate aldığımızda aslında bu hedeflerin tutup tutmayacağı konusunda soru işaretleri var ama en azından bir hedef koyuyorsunuz, temkinli bir hedef" ifadesini kullandı.

"İkinci yüzyılda bu ülkenin daha nitelikli katkı vereceğine ve daha teknolojiyle uyumlu katkılar verebileceğini inanıyorum"

Panelde açılış konuşmasını gerçekleştiren Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, dünyanın hızla değiştiğini belirterek, şunları söyledi:

"Dünyada aslında birçok güçlük ortaya çıkıyor ve bu güçlükler bir belirsizlik içeriyor. Hani pandeminin kendisi aslında bir belirsizlikti, bakıldığım öngörülemeyen bir yapıydı, kavramdı. Bizim aslında bundan sonraki süreçte belirsizlik altında karar vermemiz gerekiyor. Belirsizlik altında karar vermekte en güç şeylerden bir tanesi. Elbette işte bir ülkenin mali ekonomik davranışı sistemi de diğer bütün sistemleri etkilediği için hayati öneme sahip. Ekonomik dengeler, mali yapılar kontrol altında olmadığı noktada diğer birtakım sistemlerde de siz iyileştirme yapamıyorsunuz. Bu oldukça önemli. Bundan sonraki süreçte ikinci yüzyılda daha nitelikli bilgi üreterek, daha iyi başarabiliriz. Ülkemizin bu anlamda ciddi bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Nitelikli bilgi üretimine giden noktadaki en önemli unsur da nitelikli insan kaynağı. Bilgiyi üretecek, yayacak olan bileşenler insanlar. Dolayısıyla yetişmiş bir insan kaynağının olması önemli. İkinci yüzyılda bu ülkenin daha nitelikli katkı vereceğine ve daha teknolojiyle uyumlu katkılar verebileceğini inanıyorum, kesinlikle böyle olacak. Daha ileri konumlara taşıyacağız."

Panelde, Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Nevzat Saygılıoğlu ve Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duran Bülbül birer sunum ve konuşma gerçekleştirdi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karamanlı 4 Öğrenci Türkiye Birincisi Oldu
Karamanlı 4 Öğrenci Türkiye Birincisi Oldu
12 Haziran Okullar Tatil mi?
12 Haziran Okullar Tatil mi?
Karaman'da Eğitim ve Kültür Bir Arada: Festival Tadında Bir Hafta
Karaman'da Eğitim ve Kültür Bir Arada: Festival Tadında Bir Hafta
Okullarda Yeni Kural: Tas Kafa Tıraşı Yasaklandı
Okullarda Yeni Kural: Tas Kafa Tıraşı Yasaklandı
Son Haberler
Evcen'den Genel Merkez Eleştirisi:
Evcen'den Genel Merkez Eleştirisi: "AKP Siyasetçilerini Ağırlayanlara...
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den Ayrıldı
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay...
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Düşük limon fiyatları üreticiyi mağdur ediyor"
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Düşük limon fiyatları üreticiyi mağdur ediyor"

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman