• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
15:24
İlk Ders, İlk Heyecan, Okula Uyum Haftası Başladı
10:53
Akçaşehir'de 4 Günlük Şölen Muhteşem Finalle Sona Erdi
10:47
ÖZDAL'DAN BORSADA "BİLGİ DEVRİMİ"
10:30
Karaman'da İki Mahallede Su Kesintisi! Belediye Ekipler Sahada
10:08
Karaman'da Elma Hasadı Başladı: 450 Dekarlık Bahçeden 1.500 Ton Üretim Hedefi
09:42
Ayinesi İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz! Karaman Ticaret Borsası'nda Çavaş İmzası
09:06
Kulak Memesinde Çizgi Olanlar Dikkat! Bakın Ne Anlama Geliyor
09:06
Klima hastalığına dikkat! Bu belirtiler griple karıştırılabiliyor
08:59
Okullar Açılırken Velilere Destek: Günde 3 Saat İzin
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Bakan Kacır: "Türkiye'yi kendi teknolojisini geliştiren, rekabet edebilen bir ülke haline getirmek için çalışıyoruz"
Politika
Yayınlanma: 09 Haziran 2023 - 11:40
Güncelleme: 09 Haziran 2023 - 17:20

Bakan Kacır: "Türkiye'yi kendi teknolojisini geliştiren, rekabet edebilen bir ülke haline getirmek için çalışıyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'yi kendi teknolojisini geliştiren, rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz" dedi.

Politika
09 Haziran 2023 - 11:40
Güncelleme: 09 Haziran 2023 - 17:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Kacır: "Türkiye'yi kendi teknolojisini geliştiren, rekabet edebilen bir ülke haline getirmek için çalışıyoruz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'yi kendi teknolojisini geliştiren, rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz" dedi.

Bakan Kacır, ortaokul ve lise öğrencilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Ortakokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmaları Ödül Töreni'ne katıldı. ATO Congresium'da düzenlenen törende konuşan Kacır, küresel rekabetin hızlandığı dünyada siyasi ve ekonomik bağımsızlığın ancak bilim ve teknolojiye yatırım yapmakla mümkün olduğunu dile getirerek, "Bu bilinçle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milli teknoloji hamlesi vizyonu ışığında hep birlikte yola koyulduk. Türkiye'yi kendi teknolojisini geliştiren, rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu yönde emin olun en büyük gücümüz, en önemli yol arkadaşımız yine çok değerli gençlerimizdir. Gençlerimizi her zaman güçlü Türkiye Yüzyılı'nın gerçek sahipleri olarak görüyor ve tüm imkanlarımızla desteklemeye gayret ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Çok değerli gördüğümüz esas nokta sizin bu yaşlarda gösterdiğiniz gayrettir, özveridir"

Yarışmaya 65 bine yakın öğrenci ve 42 bini aşkın proje katılımının gençlerin araştırmaya ve bilime yönelik heyecanlarının somut göstergesi olduğunu belirten Kacır, "Bu genç yaşınızdaki ve araştırmalarınızın, proje yapma bilincinizin gelecekte sizi çok güzel yerlere taşıyacağından asla şüpheniz olmasın. Almış olduğunuz derecelerden bağımsız olarak çok değerli gördüğümüz esas nokta sizin bu yaşlarda gösterdiğiniz gayrettir, özveridir" dedi.

"TEKNOFEST'te her bir gencimizin gözünde ülkemizi teknolojinin gücü üzerinde yükseltme iradesini, azmini ve ışığını gördük"

Dünyanın en büyük teknoloji festivalini İstanbul'da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kacır, "Teknoloji sevdalısı her yaştan 2 buçuk milyonun üzerinde ziyaretçi büyük teveccüh gösterdi. Düzenlediğimiz yarışmalara 332 bin takımdan 1 milyon yarışmacı katıldı ve hep birlikte yeni bir dünya rekoruna imza attık. Gençlerimizin projelerini gerçekleştirmeye destek olmak amacıyla 30 milyon liranın üzerinde imkan sağladık. Dereceye girmeye hak kazanan takımlarımıza 13 milyon liranın üzerinde ödül sunduk. Orada her bir gencimizin gözünde ülkemizi teknolojinin gücü üzerinde yükseltme iradesini, azmini ve ışığını gördük. Elverişli şartlar hazırlandığında, önlerindeki engeller kaldırıldığında gençlerimiz neler yapabiliyor, neleri başarabiliyor bir kez daha şahit olduk" dedi.

Ayrıca Bakan Kacır, TEKNOFEST'in 30 Ağustos'ta Ankara ve 27 Eylül'de İzmir'de gerçekleştirileceğini ifade etti.

"DENEYAP Atölyemizde 18 bine yakın aktif öğrencimizle geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştiriyoruz"

DENEYAP Atölyelerinde ortaokul ve lise öğrencilerine tasarım, üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama başta olmak üzere birçok alanda 36 ay süreli ücretsiz eğitim düzenlediklerinin altını çizen Kacır, "2023 itibarıyla 81 şehrimizin tamamında 100 DENEYAP Teknoloji Atölyesinde şimdiden 364 bin öğrencimizin başvurusu arasından 20 bine yakın öğrencimiz eğitim hakkı elde etti. Bu atölyelerimizde bugüne dek 2 bine yakın öğrencimiz eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu. Halihazırda atölyelerimizde 18 bine yakın aktif öğrencimizle geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmeye devam ediyoruz" dedi.

"Bilim aşığı lise öğrencilerini deneylerini yapmak üzere Antarktika'ya gönderdik, işte Türk gençliğinin ufku budur"

Bilim merkezlerinin sayısını 8'e çıkardıklarını söyleyen Kacır, sözlerine şöyle devam etti:

"Toplumumuzu bilimle buluşturmayı hedeflediğimiz bilim merkezlerimizin sayısını 8'e çıkardık. Bu sayı inşallah çok daha hızlı bir şekilde artacak. Buralarda evlatlarımız bilimle buluşuyor, bilimi anlıyor ve deneyerek keşfediyoruz. Bugüne kadar bilim merkezlerimizi 6 milyondan fazla vatandaşımız ziyaret etti. 530 bin öğrencimiz bilim merkezlerinde gerçekleştirilen eğitim atölyelerine katıldı. Geçtiğimiz yıl Kutup Araştırmaları Proje Yarışması'nda birinci olan bilim aşığı lise öğrencilerini deneylerini yapmak üzere Antarktika'ya gönderdik, işte Türk gençliğinin ufku budur."

Kacır, 2018'den bugüne lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik burs ve destek programları çerçevesinde 64 binden fazla kişiye 2 milyar 800 milyon lira destek sunduklarını da sözlerine ekledi. Bakan Kacır, daha sonra programda ödül alan genç yarışmacılara ödüllerini takdim etti.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erdoğan araya girmiş! NATO Zirvesi'nde gerilim son anda engellenmiş
Erdoğan araya girmiş! NATO Zirvesi'nde gerilim son anda engellenmiş
Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı kim? Vahap Seçer iddiası
Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı kim? Vahap Seçer iddiası
Bahçeli'den CHP Liderlerine Sert Mesaj:
Bahçeli'den CHP Liderlerine Sert Mesaj: "Bu Yol Doğru Yol Değil"
İYİ Parti Ermenek'de Yeni Dönem: İlçe Başkanlığına Ahmet Bancar Atandı
İYİ Parti Ermenek'de Yeni Dönem: İlçe Başkanlığına Ahmet Bancar Atandı
Son Haberler
İlk Ders, İlk Heyecan, Okula Uyum Haftası Başladı
İlk Ders, İlk Heyecan, Okula Uyum Haftası Başladı
Akçaşehir'de 4 Günlük Şölen Muhteşem Finalle Sona Erdi
Akçaşehir'de 4 Günlük Şölen Muhteşem Finalle Sona Erdi
ÖZDAL'DAN BORSADA
ÖZDAL'DAN BORSADA "BİLGİ DEVRİMİ"
Karaman'da İki Mahallede Su Kesintisi! Belediye Ekipler Sahada
Karaman'da İki Mahallede Su Kesintisi! Belediye Ekipler Sahada
Karaman'da Elma Hasadı Başladı: 450 Dekarlık Bahçeden 1.500 Ton Üretim Hedefi
Karaman'da Elma Hasadı Başladı: 450 Dekarlık Bahçeden 1.500 Ton Üretim...
Anne adaylarına doğum ve bebek bakımı anlatıldı
Anne adaylarına doğum ve bebek bakımı anlatıldı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman