• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
18:32
Karaman'da Öztoprak Mücevherat Yeni Konsept Mağazasını Yoğun Katılımla Hizmete Açtı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Balıkesir'de Sıfır Atık belgesi alan ilk Belediye Karesi oldu
Çevre
Yayınlanma: 18 Aralık 2023 - 15:08
Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 15:20

Balıkesir'de Sıfır Atık belgesi alan ilk Belediye Karesi oldu

Karesi Belediyesi yaptığı yatırım ve yürüttüğü çalışmalarla Balıkesir'de 'Sıfır Atık Belgesi' alan ilk belediye oldu. Başkan Dinçer Orkan, "Yenilikçi ve örnek çalışmalarla yanınızda olmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

Çevre
18 Aralık 2023 - 15:08
Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 15:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Balıkesir'de Sıfır Atık belgesi alan ilk Belediye Karesi oldu
Karesi Belediyesi yaptığı yatırım ve yürüttüğü çalışmalarla Balıkesir'de 'Sıfır Atık Belgesi' alan ilk belediye oldu. Başkan Dinçer Orkan, "Yenilikçi ve örnek çalışmalarla yanınızda olmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

Karesi Belediyesi, 'Sıfır Atık' çalışmalarıyla ilçeye nefes olmaya devam ederken, çalışmalarını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan aldığı belge ile tescilledi. Bu yılın başında Katı Atık Getirme Merkezi'ni hizmete alan, mahalleleri geri dönüşüm konteynırlarıyla donatan ve gelecek nesillerin eğitimi için çalışmalar yürüten Karesi Belediyesi belgesini aldı. Karesi Katı Atık Getirme Merkezi'nde düzenlenen tören ile Karesi Belediyesi Dinçer Orkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Kadir Kandemir'den Balıkesir'in ilk Sıfır Atık Belgesi'ni alan belediye oldu. Müdür Kandemir, Başkan Orkan ve ekibini çalışmalarından ötürü kutlarken, örnek oldukları içinde teşekkür etti. Törende merkeze eğitim almaya gelen öğrenciler ve Karesi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri de yer aldı.

Başkan Orkan: "yenilikçi hizmetlerle yanınızda olmaya devam edeceğiz"

Belge takdim töreni sonrası açıklamalarda bulunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Sıfır Atık çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Orkan, "Karesi Belediyesi olarak yenlikler ve ilklerden birini daha her zaman olduğu gibi başarmış bulunuyoruz. 2023 yılında hizmete aldığımız Katı Atık Toplama Merkezi'ndeyiz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Kadir Kandemir'den ilçe bazlı Sıfır Atık belgesi aldık. 20 ilçesi olan Balıkesir'de bu belgeyi alan ilk ve tek belediye biz olduk. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde Sıfır Atık ile ilgili aldığımız yolu görmüş oluyorsunuz. Bununla beraber ilçemizde daha temiz, daha hijyenik ve daha sürdürülebilir ilçe olma yolunda da ilerliyoruz. Bundan sonra da yenilikçi işlerle Karesili hemşehrilerimizin karşısında olacağız. Bizim sadece Sıfır Atık ile ilgili fiziksel bir bina yapmamızın yanında halkımızın da bu çalışmalarla bütünleşmesi önemli. İleriki dönemlerde de atık toplamayla ilgili sizlere daha iyi ve kalıcı çözümlerle geleceğiz. Karesi Belediyesi olarak Sıfır Atıkla ilgili nasıl fiziksel olarak bu işi çözdük, halkımızla birlikte de yekpare olarak projemizi tamamlamış olacağız. Bu belgenin Karesi ve Balıkesir'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Karesi Belediyesi neler yaptı

Bu yılın başlarında hizmete giren Atık Getirme Merkezi'nde sadece atıklar toplanmadı, öğrencilerde eğitim aldı. Karesi Belediyesi ilk olarak merkezi hizmete alırken, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nü kurdu. Belediye yetki sahasında sıfır atık yönetimi kapsamında geri kazanılabilir atıkların biriktirilmesi için, mobil atık getirme merkezi yerleştirildi.

Sıfır atık yönetim sisteminin kurulması için Sıfır atık yönetim planı hazırlandı.

Tekstil/Giysi atıklarını ayrı toplanması amacıyla kumbara yerleştirilmesi yapıldı.

Evlerden kaynaklanan atık ilaçların toplanması için atık ilaç biriktirme ekipmanı temin edilmiş ve yerleştirilmesi yapıldı. Konutlardan, en az ikili toplama sistemi kapsamında atıkların toplanması veya toplattırılması amacıyla geri kazanılabilir atıklar için konteynerler yerleştirilmiştir. Atık pil, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşya, atık ilaç ile büyük hacimli atıkların toplama noktalarına, Atık Getirme Merkezlerine veya çevre lisanslı atık işleme tesislerine gönderilmesi hususunda gerekli planlamanın, bilgilendirmelerin ve yönlendirmenin yapılması sağlandı. 600 öğrenciye Sıfır Atık Eğitimi verildi ve Atık Toplama Takvimi oluşturuldu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
KARAMAN'A YAĞIŞ GERİ DÖNÜYOR: BAHAR BEREKETİ DEVAM EDİYOR
KARAMAN'A YAĞIŞ GERİ DÖNÜYOR: BAHAR BEREKETİ DEVAM EDİYOR
Karaman'a Şiddetli Fırtına Uyarısı!
Karaman'a Şiddetli Fırtına Uyarısı!
Son Haberler
Karaman'da Öztoprak Mücevherat Yeni Konsept Mağazasını Yoğun Katılımla Hizmete Açtı
Karaman'da Öztoprak Mücevherat Yeni Konsept Mağazasını Yoğun Katılımla...
Karaman'ın Sevilen İsmi
Karaman'ın Sevilen İsmi "Küçük Çarli" Lakaplı Kamil Asma Hayatını...
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan'dan Adalet Bakanı Akın Gürlek'e Teşekkür
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan'dan Adalet Bakanı Akın Gürlek'e...
Karaman Yolunda Korku Dolu Anlar! Otomobil Şarampole Uçtu
Karaman Yolunda Korku Dolu Anlar! Otomobil Şarampole Uçtu
Vali Çiçek, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı Kutladı
Vali Çiçek, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı Kutladı
Sözleşmeli er toprağa verildi
Sözleşmeli er toprağa verildi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman