• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
07:52
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başvurular Başladı 20 Personel Alımı Yapılacak
Gündem
Yayınlanma: 22 Şubat 2024 - 16:10
Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 16:20

Başvurular Başladı 20 Personel Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu aracılığıyla 8 bin sürekli işçi alımı yapacak.

Gündem
22 Şubat 2024 - 16:10
Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 16:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başvurular Başladı 20 Personel Alımı Yapılacak
22 Şubat 2024 Perşembe günü itibariyle başlayan başvurular 27 Şubat 2024 Salı günü sona erecek. 81 il için yapılacak alımlarda başvuru yapılan pozisyon için o ilde ikamet etme şartı aranacak olup kuralar noter huzurunda asil ve yedek şeklinde yapılacak.

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olan başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olan adaylar başvuruda bulunabilecek.

Karaman Sosyalleştirme Bölgesi İçin;

Temizlik Görevlisi: 8

Güvenlik Görevlisi: 9

Klinik Destek Elemanı: 2

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı: 1 personel alımı yapılacak. 

 

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu https://esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden ya da ALO 170 üzerinden yapabilecekler. Bakanlık ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde, alımları il düzeyinde karşılama yoluyla yapacak olup başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

* Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.

* Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile kamu haklarından mahrum olanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacaktır.

* İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12’nci maddesinin 3’üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

 

* Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

* Bakanlığımızca ilan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Atamaları yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

* Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar; süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar; ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenler (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar; İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile deneme süresinde sözleşmesini feshedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

* Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden/bölümden (ortaöğretim/ön lisans/lisans) mezun olmak aday lehine kurada bir öncelik teşkil etmeyecektir.

 

* Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda görev yapanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. İş bu ilan metninin 2’nci maddesinde belirtilmesine rağmen çalıştığını belirtmeyerek başvuru yapan adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza isimleri bildirilse dahi kuraya alınmayacaklardır.

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacaktır.

*  Sürekli işçi kadrolarına atanan adaylar, yasal asgari ücret ile göreve başlatılacaktır.

 

 

2024/02/21202768721708608308.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den Ayrıldı
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den Ayrıldı
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
45 ilde dev operasyonlar! Zehir tacirlerine büyük darbe: 352'si yakalandı
45 ilde dev operasyonlar! Zehir tacirlerine büyük darbe: 352'si yakalandı
Ercan Bulut'un Yeni Kitabı Geliyor:
Ercan Bulut'un Yeni Kitabı Geliyor: "Yaşlı Kadının Amansız Çığlıkları"
Son Haberler
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den Ayrıldı
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay...
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Ne inek ne manda! Bağırsak sağlığı için en iyi süt açıklandı...
Ne inek ne manda! Bağırsak sağlığı için en iyi süt açıklandı...
Aydın'da Yıldız Erkekler ve Kızlar Futbol Müsabakaları heyecanı sona erdi
Aydın'da Yıldız Erkekler ve Kızlar Futbol Müsabakaları heyecanı sona erdi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman