• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
09:57
Karaman'da Acı Olay! Genç Marangoz İşyerinde Ölü Bulundu
08:38
Karaman Yolunda Feci Kaza: Genç Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
08:22
Bahçeli'den Öcalan İçin "Villa" Açıklaması: "Villa Değil, 250 Metrekarelik Konut"
07:50
Karaman'da "Dur" İhtarına Uymadı, Polisin Üzerine Aracını Sürdü!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa'da 'kuraklıkla mücadele' toplantısı
Gündem
Yayınlanma: 07 Nisan 2023 - 09:44

Bursa'da 'kuraklıkla mücadele' toplantısı

Gündem
07 Nisan 2023 - 09:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'da 'kuraklıkla mücadele' toplantısı
Küresel iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte kuraklık sorunu baş gösterdi. Bursa'da 2023 yılı Kuraklık Eylem Panı toplantısı yapıldı.

BURSA (İGFA) - Su azlığı yaşayan Türkiye'de su tasarrufuna katkı sağlayarak, kuraklığın afete dönüşmemesi amacıyla Bursa'da 2023 yılı Kuraklık Eylem Planı Toplantısı yapıldı.

Kuraklık Eylem Planı toplantısına katılan Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, iklim değişikliklerinin artarak devam edeceğini bilim insanlarının yaptıkları çalışmalarla anlaşıldığını belirterek, "Kuraklıkla ilgili tüm devlet kurumlarımızın ve tarımla iştigal eden birimlerimizin alması gereken önlemlerin olduğu ve bunların neler olabileceği hakkında bir eylem planı hazırlandı. Bunu sizlerle paylaşmak, bu konuda kamuoyunda farkındalık oluşturmak, özellikle tarımla uğraşan vatandaşlarımıza alınacak önlemleri ulaştırma niyetiyle bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Su tüketimi hakkında bilinçli ve tedbirli hareket etmenin önemini vurgulayan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Türkiye'nin su varlığı bakımından aslında yetersiz bir ülke konumunda olduğunu belirterek, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2030 yılı için nüfusumuzun 100 milyon olacağını öngörmüştür. Bu durumda 2030 yılı için kişi başına düşen kullanılabilir su miktarının 1.100 m³/yıl civarında olacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizdeki su tüketiminin yüzde 72'si tarımda, yüzde 18'i evsel kullanım, yüzde 10'u ise sanayi sektöründe gerçekleşmektedir.'' diye konuştu.

Son günlerde yaşanan yağışlarla birlikte su rezervlerinde yaşanan artışın tedbirsizlik getirmemesini temenni eden Müdür Aygül, Bursa'nın kişi başı tüketilebilir net su kaynakları açısından Türkiye ortalamasının üzerinde görüldüğünü söyledi.

2018-2022 yılları arasındaki Bursa iline düşen yağış miktarı uzun yıllar yağış ortalamasının yüzde 20 altında kaldığından suyun ekonomik kullanılmasının zorunlu hale geldiğini belirten Aygül, ''Bu sebeple kuraklıkla ilgili yapılan çalışmaların, su tasarrufuna katkı sağlayacağı ve kuraklık üzerinde olumlu etkilerini arttıracağını temenni ediyorum. Su rezervlerimizde günden güne doluluklar artıyor. Tabi bu tedbirsiz yaşamak anlamına gelmiyor. Suyu iktisatlı kullanmamız mutlaka gerekiyor. Bahçe sulamada, tarımda gelişigüzel su salımlarının önlenmesi gerekiyor. Kapalı sistem sulama alanlarının çoğaltılarak birçok yerde uygulamaya konulan sayaç sisteminin uygulanması büyük önem arz ediyor. Alınacak tedbirlerin çiftçilerimiz tarafından gönüllü olarak uygulanması gerekiyor'' dedi.

DSİ Bursa Bölge Müdürü Murat Şayan ise Ekim ayından bu yana ülkemizde aşırı kuraklık meydana geldiğini fakat Şubat ayından itibaren yağışlar düzene girmiş durumda olduğunu söyledi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, DSİ Bölge Müdürü Murat Şayan, Bursa Meteoroloji Müdür V. Nuraj Şentürk ile sulama birlikleri ve sektör temsilcileri katıldı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sağlam Vekil Müjdeleri Peş Peşe Açıkladı! Karaman İçin Sevindiren Gelişmeler
Sağlam Vekil Müjdeleri Peş Peşe Açıkladı! Karaman İçin Sevindiren Gelişmeler
Sürücüler Güne Zamla Uyandı! Motorine Dev Zam
Sürücüler Güne Zamla Uyandı! Motorine Dev Zam
Karaman'da Günübirlik Kiralanan Konutlara Sıkı Denetim!
Karaman'da Günübirlik Kiralanan Konutlara Sıkı Denetim!
Karaman'da 39. Ahilik Haftası İçin Hazırlıklar Başladı
Karaman'da 39. Ahilik Haftası İçin Hazırlıklar Başladı
Son Haberler
Karaman'da Acı Olay! Genç Marangoz İşyerinde Ölü Bulundu
Karaman'da Acı Olay! Genç Marangoz İşyerinde Ölü Bulundu
Karaman Yolunda Feci Kaza: Genç Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Karaman Yolunda Feci Kaza: Genç Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Bahçeli'den Öcalan İçin
Bahçeli'den Öcalan İçin "Villa" Açıklaması: "Villa Değil, 250...
Karaman'da
Karaman'da "Dur" İhtarına Uymadı, Polisin Üzerine Aracını Sürdü!
İl Millî Eğitim Müdürü Sadun Kılınç'tan Köy Okullarına Ziyaret
İl Millî Eğitim Müdürü Sadun Kılınç'tan Köy Okullarına Ziyaret
Memduh Büyükkılıç Cennet Mahallesi'nde
Memduh Büyükkılıç Cennet Mahallesi'nde

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman