• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
08:16
Karaman FK Kritik Eşikte...
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adil bir barışın uygulanmasında bölge ülkeleri ile garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız"
Dünya
Yayınlanma: 21 Kasım 2023 - 21:01
Güncelleme: 21 Kasım 2023 - 21:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adil bir barışın uygulanmasında bölge ülkeleri ile garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail ve Filistin'in üzerinde mutabık kalacağı adil bir barışın uygulanmasında bölge ülkeleriyle birlikte garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu açıkladık" dedi.

Dünya
21 Kasım 2023 - 21:01
Güncelleme: 21 Kasım 2023 - 21:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adil bir barışın uygulanmasında bölge ülkeleri ile garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail ve Filistin'in üzerinde mutabık kalacağı adil bir barışın uygulanmasında bölge ülkeleriyle birlikte garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu açıkladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret düzenlediği Cezayir'de Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılındaki ziyaretinin ardından dost ve kardeş Cezayir'de yeniden bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirterek, şahsına ve heyetine gösterilen hüsnükabul dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tebbun'a teşekkür etti.

İki ülkenin ilişkilerinde son 3 yılda yaşanan temas ve istişarelerin güzel neticelerini hep birlikte almaya devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz, Cezayir ziyaretim sırasında Sayın Tebbun'la Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'mizin kuruluşuna karar vermiştik. Konsey'imizin ilk toplantısını da geçtiğimiz sene Ankara'da yapmıştık. Bugün değerli kardeşimle birlikte Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'mizin ikinci toplantısına başkanlık ettik. Verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Münasebetlerimizi derinleştirmek adına atılacak adımlar hakkında fikir teatisinde bulunduk. Bu çerçevede hayata geçirilecek projelerin de yakından takipçisi olacağız. Konsey'imizin adını 'stratejik' tanımlamasını eklemek suretiyle 'Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi' olarak yeniden belirledik. Bu karar, ilişkilerimizin ulaştığı seviyenin ve beslendiği stratejik vizyonun nişanesi olmuştur" dedi.

"Cezayir'in ülkemizdeki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Cezayir'in asırlara sâri dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğuna işaret etti. İki ülke ticaretine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen yıl 5,3 milyar dolarla rekor kıran ticaret hacmimizin bu sene sonunda 6 milyar doları yakalamasını bekliyoruz. Kardeşim Tebbun'la belirlediğimiz 10 milyar dolar ticaret hacmine de gayretlerimizi artırarak inşallah kısa zamanda ulaşacağız. Ticaret Bakanlarımızın bugün imza attıkları ortak niyet beyanıyla müzakerelerine başlanacak tercihli ticaret anlaşmasının bizlere yardımcı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Şirketlerimizin Cezayir'de hidrokarbon harici sektörlerdeki en büyük yatırımcı ve istihdam sağlayıcısı olmasıyla iftihar ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'in, Cumhurbaşkanı Tebbun liderliğinde ekonomik potansiyelini değerlendirmeye yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini aktararak, "1400 civarında Türk firması bu sürece destek veriyor. Şirketlerimizin Cezayir'de hidrokarbon harici sektörlerdeki en büyük yatırımcı ve istihdam sağlayıcısı olmasıyla iftihar ediyoruz. Bu yatırımları daha da artırma gayretinde olacağız. Cezayir'in ülkemizdeki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasının en kısa sürede imzalanması bu sürece destek verecektir. Cezayir'in altyapı alanındaki yatırımlarında müteahhitlik firmalarımızın önemli payı olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ziraat Bankamız, Cezayir'de şube açmak üzere gereken izinleri almıştır, hayırlı olsun. Bu gelişme ekonomik ve ticari iş birliğimize büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Enerji ve yenilenebilir enerji alanındaki ilişkileri, yeni ortaklıklarla çeşitlendirerek geliştirmeyi arzu ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BOTAŞ ve Sonatrach arasında akdedilen doğal gaz sözleşmesi bunun güzel bir örneğini teşkil etti. Savunma sanayi alanında da çok büyük potansiyele sahip olduğumuzu görüyoruz. Bugünkü görüşmelerimizde, bu alanda neler yapabileceğimizi enine boyuna değerlendirdik. Cezayir'de Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türkiye'de Cezayir Kültür Merkezi açılmasına ilişkin süreçlerin en kısa süre içinde tamamlanması çalışmalarımızı da hızlandırdık" ifadelerini kullandı.

"Kul gayret eder, Allah tamamlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kul gayret eder, Allah tamamlar" şeklindeki Cezayir atasözünde de ifade edildiği gibi, iki ülke arasında iş birliğini her alanda geliştirmeye yönelik çabaları sürdüreceklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tebbun ile Filistin'de yaşanan insani dramı da konuştuklarını ifade ederek, Cezayir'in Filistin davasına en güçlü ve en samimi desteği veren ülkeler arasında yer aldığını vurguladı.

"Önceliğimiz Gazze'de kalıcı ateşkesin tesisi ve insani yardımların engelsiz şekilde bölgeye intikalidir"

Filistin meselesinde Cezayir'in kararlı duruşunu takdir ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplu cezalandırmaya dönüşen ve savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul, her koşulda koruma altında olması gereken mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması vicdansızlıktır, barbarlıktır. Önceliğimiz Gazze'de kalıcı ateşkesin tesisi ve insani yardımların engelsiz şekilde bölgeye intikalidir" ifadelerini kullandı.

"1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin tesisi artık kaçınılmazdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basına yansıyan haberleri takip ettiklerini ve sürece gereken katkıyı sunduklarını belirterek, "Filistin meselesi adil bir siyasi çözüme kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı barış ve istikrarın tesisi mümkün değildir. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin tesisi artık kaçınılmazdır. Bu doğrultuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İsrail ve Filistin'in üzerinde mutabık kalacağı adil bir barışın uygulanmasında bölge ülkeleriyle birlikte garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu açıkladık" diye konuştu.

"Rehinelerin iadesiyle ilgili görüşmeler devam ediyor"

"İkili görüşmenizde Gazze'de yaşanan soykırımın sona ermesi, yaralıların tahliyesi ve rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili nasıl bir yol haritası çizdiniz?" şeklindeki soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda rehinelerin iadesiyle ilgili görüşmeler devam ediyor. Gerek Dışişleri Bakanım gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanım Katar'la müşterek bir çalışma içerisinde süreci devam ettiriyorlar. Temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme hâlindeyiz ve beklentilerimiz buralarda olumlu neticeler almak" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hindistan'dan Pakistan'a füze saldırısı 9 bölgeyi vurdular
Hindistan'dan Pakistan'a füze saldırısı 9 bölgeyi vurdular
Trump,ülkelerin bir anlaşma için 'poposunu öptüğünü' söyledi
Trump,ülkelerin bir anlaşma için 'poposunu öptüğünü' söyledi
Gazze'de açlık nedeniyle 52 çocuk öldü
Gazze'de açlık nedeniyle 52 çocuk öldü
Trump’ın son hamlesi bu kez Kuzey Kore’yi çıldırttı: ‘Düşmanlarımız korkunç bir bedel ödeyecek’
Trump’ın son hamlesi bu kez Kuzey Kore’yi çıldırttı: ‘Düşmanlarımız korkunç bir bedel ödeyecek’
Son Haberler
Karaman FK Kritik Eşikte...
Karaman FK Kritik Eşikte...
Şahsenem  feat Murat joy
Şahsenem  feat Murat joy " İmkânsızım " Arabesk Mod teklisi ile...
Vali Çiçekli Çifti
Vali Çiçekli Çifti "Paşa'mızı Kızından Dinliyoruz" Söyleyişine...
Han:
Han: "Sahipsiz Karaman Olmaz!"
Mali Müşavir Abit Çoban'ın 32 Yaşındaki Kızı Hayatını Kaybetti
Mali Müşavir Abit Çoban'ın 32 Yaşındaki Kızı Hayatını Kaybetti
Kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları karadan ve denizden devam edecek
Kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları karadan ve denizden devam edecek

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com