• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
15:38
Gazeteci İsmail Güneş kabri başında anıldı
15:22
Ereğli'de depremzedelere psikolojik destek
15:21
Anamas Dağı'ndan toplanan bitkiler rağbet görüyor
15:15
Konya Büyükşehir'in Hatay'daki Ramazan etkinlikleri depremzedelere moral oluyor
13:05
Hollanda'da Olduğu Ameliyatta İhmale Uğrayan Karamanlı Leyla Teyze Türkiye'den Ambulans Uçak Bekliyor
12:22
MESUT SOYFİDAN MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE MESAJ YAYINLADI
11:58
Ruhullah Büyükboyacı"Gördügüm Yerde Şikayet Edeceğim"
11:24
ÇAKÜ'de TÜBİTAK proje hazırlama eğitimleri
11:01
Sivas'ta Ramazanın vazgeçilmezi 'Horoz Şekeri' raflarda yerini aldı.
10:54
33 yıllık esnaf, hayırseverlerden alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor
10:37
İmam, çocuklar için camiye bakkal kurdu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Enkaz altında açtığı damar yoluyla hayat kurtarmıştı o anları anlattı
Gündem
08 Mart 2023 - 10:00

Enkaz altında açtığı damar yoluyla hayat kurtarmıştı o anları anlattı

112 Acil Tıp Teknisyeni Duygu Dağbaşı, deprem bölgesi Adıyaman'da enkaz altında bir depremzedeyi açtığı damar yolu ile hayata bağlarken, yaşadığı o anları anlattı.

Gündem
08 Mart 2023 - 10:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Enkaz altında açtığı damar yoluyla hayat kurtarmıştı o anları anlattı

Artvin'de görev yapan 112 Acil Tıp Teknisyeni Duygu Dağbaşı, deprem sonrası Adıyaman'a giderek deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Yıkılan binanın enkazında kalan Osman Gürbüz ve eşi Ümmi Gürbüz'e depremin 5. günü ulaşıldı. 123 saat enkaz altında dar bir alanda bulunan Osman Gürbüz'e damar yolu açılması istendi. Bölgede hazır bekletilen sağlık ekiplerinden Duygu Dağbaşı enkaz içerisine girerek demirlerin ve beton molozlarının arasından ilerleyerek Gürbüz'e damar yolu açtı. Gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra kurtarma ekipleri Osman Gürbüz'ü bulunduğu yerden çıkararak hızlı şekilde ambulansla hastaneye sevk edildi.

112 Acil Tıp Teknisyeni Duygu Dağbaşı'nın enkaz altında müdahale ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılınca yoğun ilgi gördü. Dağbaşı, deprem bölgesindeki görevinden Artvin'e dönerken, yaşadığı o anları anlatırken duygulandı.

“Van depreminde de görev aldım ama burada çok daha büyük yıkım vardı”

Van depreminde de görev aldığını hatırlatan Duygu Dağbaşı "Ben daha önce Van Depreminde de görev yapmıştım. Giderken aslında neyle karışılacağımı bilerek gittim ama tabi ki buradaki tablo çok daha farklıydı. Çok daha büyük yıkım vardı. Biz komuta kontrol merkezinin bizi konuşlandırdığı bölgede beklerken bir apartmandan yaralı olduğunu ses alındığını ilettiler. İvedi bir şekilde olay yerine gittik. Olay yerine gittiğimizde enkaz altında iki kişinin ses verdiğini duyduk. Olay yerindeki sağlık personellerinden birinin ulaşılabilir noktaya gelmesi durumunda damar yolu açılması istendi. Ben de orada müdahale etmek için daha doğrusu işimi yapmak için yönlendirildim. Girdiğim de zaten alan dardı. Yanımdaki malzemeye dahi ulaşılabilecek yeterlilikte alan yoktu. Bu ekip işi ekipteki arkadaşlar malzeme tedariki sağladılar. Ben de damar yolunu açtım. Daha sonra eşi Ümmi hanımı daha sonra Osman beyi enkaz alanından çıkartıp en hızlı şekilde hastaneye ulaşmalarını sağladık. Depremin üzerinden 5 gün geçmiş, 123. saatte ikisine de ulaştığımızda gayet iyi bizimle birlikte konuşuyorlardı. Cevap veriyorlardı. 'Bunun tarif edilebilir bir yanı var mı?' diye sorarsanız tarif edilebilir bir yanı yok" ifadelerini kullandı.

“Enkaz altında oturup ağladım”

"Deprem bölgesinde insanlar gerçekten sizin aileniz oluyor" diyen Dağbaşı "O duyduğunuz sesin, o an onlara dokunmanızın, o an onlar için bir şeyler yapabilmenizin gerçekten bir tarifi yok. Çıkardıktan sonra diğer ekip arkadaşlarımız zaten hızlı bir şekilde hastaneye ulaştırdılar. Ben o an sadece enkaz alanında oturup ağladığımı hatırlıyorum çünkü oradan biz 3 tane de çocuk çıkardık ifadelerini kullandı.

“Burada bir evleri var; Ne zaman gelmek isterlerse kapım açık”

Kurtardığı Gürbüz ailesinin durumlarını daha sonra merak ettiğini ve araştırdığında durumlarının iyi olduğunu öğrendiğini belirten Duygu Dağbaşı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Daha sonrasında kendilerine ulaşmak biraz zor oldu. Hangi hastane de yattıklarını bulamadım. Çevre illeri aradım ama yaklaşık bir hafta sonra iletişe geçebildik. Bu süreçte üzüldüm bir şey olduğunu düşünmüştüm sağ salim çıkardığımız insanlara. GATA' da yatıyorlarmış eşinin sağlık durumunun çok iyi olduğunu öğrendim. Ümmi hanım taburcu olmuş ama Osman beyin vücudun da soğuk yanıkları olduğu için tedavi süreci devam ediyormuş. Görüştük. İkisi içinde söylüyorum benim abim ve kardeşim benim için hiçbir farkları yok. Burada benim yanımda bir evleri var. Ne zaman gelmek isterlerse buradayım. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşanmaz.”

Adem Güngör iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MESUT SOYFİDAN MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE MESAJ YAYINLADI
MESUT SOYFİDAN MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE MESAJ YAYINLADI
Ruhullah Büyükboyacı
Ruhullah Büyükboyacı"Gördügüm Yerde Şikayet Edeceğim"
En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu
En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu
17 KABİNE ÜYESİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK
17 KABİNE ÜYESİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK
Son Haberler
Spor Toto 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 2 - Gençlerbirliği: 2
Spor Toto 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 2 - Gençlerbirliği: 2
Bakan Kurum: "İstanbul'u tüm afetlere dirençli hale getirmek için güvenli konutlar yapmayı sürdürüyoruz"
Bakan Kurum: "İstanbul'u tüm afetlere dirençli hale getirmek...
AK Parti Konya'da temayül heyecanı
AK Parti Konya'da temayül heyecanı
Gazeteci İsmail Güneş kabri başında anıldı
Gazeteci İsmail Güneş kabri başında anıldı
Başkan Dinçer: "Hizmetlerle dolu 4 yılı geride bıraktık"
Başkan Dinçer: "Hizmetlerle dolu 4 yılı geride bıraktık"
Hatay'da 5 otomobil, 50 kişiyi kurtardı
Hatay'da 5 otomobil, 50 kişiyi kurtardı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim