• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
16:22
Mustafa Yeşil, "Yeniden Refah Partisi Tarihi Kongreye Hazır!"
10:23
Acı Haber... 1 Polis Şehit,1 Polis Yaralı
10:17
En sık ölüme yol açan tür: Akciğer kanseri! Yüzde 90 nedeni bakın neymiş...
10:17
Dünyada sadece 50 kişide var! 'Altın kan'ın sırrı çözülüyor: Bir damlası bile servet değerinde!
10:17
Uzman isimden gıda zehirlenmesi alarmı! Belirtiler 15 dakikada başlayabilir! 3 can alan zehirlenmenin nedeni...
10:17
Influenza tehlikesi kapıda: Yumurta alerjisi olanlara 'grip aşısı' uyarısı!
09:33
Karaman'da Genç Adam Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazze için tarihi anlaşma imzalandı! Trump, Netanyahu ve Hamas'tan peş peşe açıklamalar geldi! İşte anlaşmanın şartları...
Dünya
Yayınlanma: 09 Ekim 2025 - 08:49

Gazze için tarihi anlaşma imzalandı! Trump, Netanyahu ve Hamas'tan peş peşe açıklamalar geldi! İşte anlaşmanın şartları...

Gazze için tarihi anlaşma imzalandı. ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu. Bu süreçteki emeklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Trump, "İsrail ve Hamas barış planının ilk aşaması imzalandı. Tüm rehineler serbest bırakılacak ve İsrail askerleri belirlenen hatta çekilecek" ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, "Herkesin evine kavuşturacağız. Herkes geri getireceğiz" dedi.

Dünya
09 Ekim 2025 - 08:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gazze için tarihi anlaşma imzalandı! Trump, Netanyahu ve Hamas'tan peş peşe açıklamalar geldi! İşte anlaşmanın şartları...
Mısır'da devam eden Hamas ile İsrail arasındaki Gazze ateşkesi müzakere görüşmelerinde önemli bir adım atıldı. ABD Başkanı Donald Trump, ateşkes planının ilk adımına onay çıktığını duyurdu. Trump, "Güçlü, kalıcı ve ebedi barışa giden ilk adım atıldı" ifadelerini kullandı.

TARİHİ ANLAŞMAYI TRUMP DUYURDU

Dünyanın gözü kulağı Mısır'da devam eden Gazze müzakeresi görüşmelerindeydi. ABD Başkanı Donald Trump'ın önerdiği Gazze planı kapsamında gerçekleşen müzakerelerde bugün önemli bir adım atıldı.

HAMAS VE İSRAİL ARASINDA MÜZAKERE ANLAŞMASI BUGÜN İMZALANACAK

ABD Başkanı Donald Trump'ın "eşi ve benzeri görüşmemiş olay" olarak aktardığı gelişmeye göre, Hamas ve İsrail arasında müzakere anlaşması bugün imzalanacak.

Trump, şu ifadeleri kullandı;

"İsrail ile Hamas, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladı.

Tüm rehineler serbest bırakılacak ve İsrail askerleri belirlenen hatta çekilecek."

"BİZİMLE BİRLİKTE ÇALIŞAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Trump, Türkiye'ye teşekkür etti, "Arap ve İslam dünyası için önemli bir gün" dedi.

Trump, "Bu tarihi ve eşi benzeri görülmemiş olayı gerçekleştirmek için bizimle birlikte çalışan Türkiye, Katar ve Mısır'a teşekkür ediyoruz.

"TÜM TARAFLARA ADİL DAVRANILACAK"

Bu, Arap ve Müslüman dünyası, İsrail, tüm çevre ülkeler ve ABD için büyük bir gün. Tüm taraflara adil davranılacak." dedi.

NETANYAHU: "HERKESİ EVİNE KAVUŞTURACAĞIZ"

ABD Başkanı Trump'ın müzakerelerden anlaşmanın çıktığını duyurmasının ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Herkesin evine kavuşturacağız. Herkes evine dönecek" dedi.

Gazze için tarihi anlaşma imzalandı. ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu. pic.twitter.com/0jRHhAJ2cG

— Mynet (@mynet) October 8, 2025

HAMAS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli gruplarla yürütülen ciddi müzakerelerin ardından Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldığı doğrulandı.

Açıklamada, "Hamas, Gazze'ye yönelik savaşın sona erdirilmesini, işgalcilerin çekilmesini, yardımların girişini ve esir takasını öngören bir anlaşmaya varıldığını duyurur." ifadeleri yer aldı.

Arabuluculara teşekkür edilen açıklamada, "Katar, Mısır ve Türkiye'deki arabulucu kardeşlerimizin çabalarını büyük bir takdirle karşılıyoruz. Ayrıca, savaşın nihai olarak sona ermesini ve işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini hedefleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın çabalarını da takdir ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Trump, ateşkes anlaşmasına garantör devletler, çeşitli Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası çevrelere seslenilen açıklamada, İsrail hükümetinin anlaşmanın sorumluluklarını yerine getirmeye zorlanması, uzlaşılan konuların uygulanmasından kaçınmasına izin verilmemesi çağrısında bulunuldu.

Gazze, Kudüs, Batı Şeria ve tüm Filistin topraklarında İsrail'in planlarına karşı onurlu duruş sergileyen Filistinlilerin selamlandığı açıklamada, "Bu büyük fedakarlıklar ve dik duruş işgalci İsrail'in boyun eğdirme ve yerinden etme planlarını başarısızlığa uğrattı." denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkımızın fedakarlıklarının boşa gitmeyeceğini, verdiğimiz söze sadık kalacağımızı ve halkımızın özgürlük, bağımsızlık ve kendi kaderini tayin etme hakkı gibi ulusal haklarından vazgeçmeyeceğimizi vurguluyoruz."

KATAR'DAN GÖRÜŞMELERE DAİR AÇIKLAMA

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail heyetleri arasında Mısır'da yürütülen ateşkes müzakerelerine ilişkin bilgi verdi.

Ensari, "Arabulucular, bu gece Gazze'de ateşkes anlaşmasının savaşın sona ermesini, İsrailli rehinelerin ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını ve yardımların girişini sağlayacak ilk aşamasının tüm hükümleri ve uygulama mekanizmaları konusunda bir anlaşmaya varıldığını duyurdu." ifadelerini kullandı.

Sözcü Ensari, detayların daha sonra açıklanacağını belirtti.

KABİNEYİ TOPLAYACAK

İsrail Başbakanı, yarın kabinenin toplanacağını ve Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin geri getirilmesi için Mısır'da varılan ateşkes anlaşmasının burada onaylanacağını belirtti.

Gazze'de uygulanan soykırımla suçlanan Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'a çabalarından dolayı teşekkür ederek, "komşu ülkelerle barışı genişletmeye devam edeceklerini" savundu.

BM'DEN MEMNUNİYET AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasının onaylanmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Guterres, BM Genel Sekreter Sözcülüğü üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Donald Trump'ın sunduğu öneriye dayanarak Gazze'de ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması için varılan anlaşmanın duyurulmasını memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

Anlaşmaya yönelik diplomatik çabalarından dolayı ABD, Katar, Mısır ve Türkiye'yi de takdir ettiğini vurgulayan Guterres, ilgili herkesi anlaşmanın şartlarına tam olarak uymaya çağırdı.

Tüm rehinelerin serbest bırakılması, kalıcı bir ateşkes ve Gazze'ye insani yardımların derhal girişinin sağlanması gerektiğinin altını çizen Guterres, "Acılar sona ermelidir." ifadesine yer verdi. Guterres, şunları kaydetti:

"Tüm paydaşları işgalin sona erdirilmesi, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının tanınması, İsrailliler ile Filistinlilerin barış ve güvenlik içinde yaşamalarını sağlayacak iki devletli bir çözüme ulaşılması yönünde güvenilir bir siyasi yol oluşturmak için bu önemli fırsatı değerlendirmeye çağırıyorum."

HAMAS: LİSTELERİ TESLİM ETTİK

Hamas'tan yapılan açıklamada, ateşkes anlaşmasında mutabık kalınan kriterler çerçevesinde esir takasıyla serbest bırakılması planlanan Filistinlilerin listesinin iletildiği belirtildi.

Serbest bırakılacak Filistinlilerin isimleri üzerinde nihai mutabakatın sağlanmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından isimlerin paylaşılacağı ifade edildi.

İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin Hamas'ın birincil önceliklerinden olduğuna dikkati çekilen açıklamada, "son Filistinli esir serbest kalana kadar" çabaların sürdürüleceği aktarıldı.Bu içerik Mustafa Fidan tarafından yayına alınmıştır

Mynet.com

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Benzeri görülmemiş grip vakaları yaşanıyor"
İsrailli futbolcular Dünya Kupası'ndan elenmeyi yediremedi!
İsrailli futbolcular Dünya Kupası'ndan elenmeyi yediremedi!
Şara, Putin'le Görüşürken Esad Rusya'da Şehir Turu Yaptı
Şara, Putin'le Görüşürken Esad Rusya'da Şehir Turu Yaptı
Netanyahu: Savaş bitti
Netanyahu: Savaş bitti
Son Haberler
Mustafa Yeşil,
Mustafa Yeşil, "Yeniden Refah Partisi Tarihi Kongreye Hazır!"
Acı Haber... 1 Polis Şehit,1 Polis Yaralı
Acı Haber... 1 Polis Şehit,1 Polis Yaralı
En sık ölüme yol açan tür: Akciğer kanseri! Yüzde 90 nedeni bakın neymiş...
En sık ölüme yol açan tür: Akciğer kanseri! Yüzde 90 nedeni bakın...
Dünyada sadece 50 kişide var! 'Altın kan'ın sırrı çözülüyor: Bir damlası bile servet değerinde!
Dünyada sadece 50 kişide var! 'Altın kan'ın sırrı çözülüyor:...
Uzman isimden gıda zehirlenmesi alarmı! Belirtiler 15 dakikada başlayabilir! 3 can alan zehirlenmenin nedeni...
Uzman isimden gıda zehirlenmesi alarmı! Belirtiler 15 dakikada başlayabilir!...
O maganda gözaltında! Polis süsü verip çakarla gezdi, havaya ateş açıp çocukların üzerini aradı
O maganda gözaltında! Polis süsü verip çakarla gezdi, havaya ateş açıp çocukların üzerini aradı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman