• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
19:05
Karaman'da 23 Nisan coşkusu
18:45
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN KARAMAN'DA BİR İLK: GENEL KURUL YAPILDI
09:40
Kazımkarabekir Ziraat Odasi Başkanı Muammer Harmandar'ın Abisi Vefat Etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Gümüşhane'de İRAP toplantısı gerçekleştirildi
Genel
Yayınlanma: 08 Ekim 2024 - 16:46
Güncelleme: 08 Ekim 2024 - 18:10

Gümüşhane'de İRAP toplantısı gerçekleştirildi

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş "13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" dolayısıyla düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Genel
08 Ekim 2024 - 16:46
Güncelleme: 08 Ekim 2024 - 18:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gümüşhane'de İRAP toplantısı gerçekleştirildi
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş "13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" dolayısıyla düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Gümüşhane Valiliği Toplantı Salonunda Gümüşhane Valisi Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Gümüşhane'nin afetlere hazırlık noktasında genel durumu ve afetlere hazırlık açısından il afet risk azaltma planı çerçevesinde alınması gereken tedbirlere ilişkin değerlendirme yapıldı. İl afet risk azaltma planlarının risk alanlarının tespiti, kurumsal sorumlulukların belirlenmesi ve vatandaşlarda afetlere hazırlık bilinci oluşturulması noktasında önemine vurgu yapan Vali Baruş, ayrıca afet olmadan önce öngörülen tedbirlerin hayata geçirilmesi, afet sırasında alınacak önlemlerin belirlenmesi ve afet sonrasında yapılacak kurtarma müdahale çalışmaları ile iyileştirme önlemlerinin planlanması bakımından da son derece önem taşıdığını dile getirdi.

Afetlere hazırlığın hem can kaybı hem de can, mal ve milli servet kaybının önlenebilmesi açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "İlimizin bir kısmı birinci derece deprem riski altında, bir kısmı da üçüncü derece deprem riski altında olarak niteleyebiliriz. Ama neticede diğer illerde de bu deprem olayının meydana gelmesi sadece o deprem meydana gelen illeri değil, Türkiye'nin genelini etkilemekte ki bunun en bariz örneğini 6 Şubat depremlerinde gördük. Yine 1999 yılında meydana gelen Kocaeli, Düzce depremlerinde gördük. Onun için depreme karşı hazırlık çalışmaları büyük önem taşıyor. Diğer taraftan özellikle Karadeniz bölgesinin karşı karşıya bulunduğu su baskını, sel, taşkın su, kütle hareketleri dediğimiz heyelan kaya düşmesi gibi yeryüzü hareketleri, diğer taraftan ülkemizin özellikle sıcak bölgelerini etkileyen ve yazın gündeme gelen orman yangınları, yine yerleşimlerin sık olduğu yerlerde, ahşap olduğu yerlerde meydana gelen yerleşim yeri yangınları, bu genel afetler olarak zikredebileceğimiz olaylardır. Bu açıdan afetlere hazırlıklı olunması, can kaybının, mal kaybının ve milli servet kaybının önlenmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

"Afet riski taşıyan alanlarda kesinlikle yapı yapımına izin verilmemeli"

Gümüşhane'de özellikle heyelan ve kaya düşmesi gibi afet riski taşıyan alanlarda yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "Özellikle ilimizde hassasiyet taşıyan kütle hareketleri yani heyelan, kaya düşmesi gibi hareketler, su baskını, sel gibi afetler konusunda son derece duyarlı olmalıyız. Kesinlikle dere yataklarına, dere yatakları yakınına kaya düşmesi olabilecek alanlara, heyelan hareketleri olabilecek alanlara ki bu alanlar zaten İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalarla afete karşı riskli bölge olarak ilan ediliyor. Buralarda kesinlikle yapılaşma yapılmaması gerekiyor. Daha önce afet yaşayıp da kendisine devlet tarafından hak sahipliği olarak konut verilmiş vatandaşlarımızın afet bölgesindeki konutlarını kesinlikle boşaltmaları, yıkıma hazır hale getirmeleri son derece önemli. Bunlarla ilgili tedbirleri de uygulamakta kararlıyız. Yani bu konutlarda oturulmaması gerekiyor. Çünkü yarın bir afet olduğundaki bir afetlerin, biz afetlerin ne zaman olacağını öngörmemiz mümkün değil. Her an olma tehlikesi var. Bunların olması durumunda da üzücü can kayıplarını ve mal kayıplarını yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu konudaki duyarlılığımızı muhafaza edelim. Yine depreme hazırlık konusunda sağlam yapılar yapılması, zemin etütlerinin yapılması konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Özellikle yeni yerleşime açılacak alanlarda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün değerlendirme raporları ilgili idarelere gönderiliyor ama imarlı alanlarda dahi yapı yapılırken bu zemin etütlerinin son derece önem taşıdığını özellikle belirtmek istiyorum. Özellikle depreme hassasiyet taşıyan bölgelerimizde ve kaya düşmesi muhtemel olan yerlerde kesinlikle yapı yapılmaması, risk alanı ilan edilen bölgelerde kesinlikle böyle yapıların yapılmaması bu konuda da belediyelerimiz ve muhtarlıklarımızın konuyu yakından takip etmelerini özellikle istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AYNI OYUNUN BAĞIMLISI ÇIKTILAR VE BU OYUNU 5 YAŞINDA ÇOCUKLAR OYNUYOR!!
AYNI OYUNUN BAĞIMLISI ÇIKTILAR VE BU OYUNU 5 YAŞINDA ÇOCUKLAR OYNUYOR!!
Fiyatlar 35 TL Sınırına Dayanacak
Fiyatlar 35 TL Sınırına Dayanacak
Yüksek faturaya karşı yapmanız gereken ayarlar
Yüksek faturaya karşı yapmanız gereken ayarlar
Türkiye 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda: Rakipler ve fikstür belli oldu
Türkiye 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda: Rakipler ve fikstür belli oldu
Son Haberler
Karaman'da 23 Nisan coşkusu
Karaman'da 23 Nisan coşkusu
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN KARAMAN'DA BİR İLK: GENEL KURUL YAPILDI
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN KARAMAN'DA BİR İLK: GENEL KURUL...
Kazımkarabekir Ziraat Odasi Başkanı Muammer Harmandar'ın Abisi Vefat Etti
Kazımkarabekir Ziraat Odasi Başkanı Muammer Harmandar'ın Abisi Vefat...
KARAMAN'A YAĞIŞ GERİ DÖNÜYOR: BAHAR BEREKETİ DEVAM EDİYOR
KARAMAN'A YAĞIŞ GERİ DÖNÜYOR: BAHAR BEREKETİ DEVAM EDİYOR
KARAMAN'IN YENİ VALİSİ: MUSTAFA KEMAL AYDIN
KARAMAN'IN YENİ VALİSİ: MUSTAFA KEMAL AYDIN
Gökhan Tombak cinayeti davasının 6'ncı duruşmasında da karar çıkmadı
Gökhan Tombak cinayeti davasının 6'ncı duruşmasında da karar çıkmadı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman