• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
14:27
Evcen'den Genel Merkez Eleştirisi: "AKP Siyasetçilerini Ağırlayanlara Teslim Olmayacağız"
07:52
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Hobi olarak başladı, KAGİM sayesinde dünya pazarlarına açıldı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 19 Kasım 2023 - 18:37
Güncelleme: 19 Kasım 2023 - 18:50

Hobi olarak başladı, KAGİM sayesinde dünya pazarlarına açıldı

İstanbul Tuzla'da 5 yıl önce el işi çantalar yapmaya başlayan 33 yaşındaki Ayşegül Kıran, hobi olarak başladığı el işini girişimci bir kadın olarak meslek haline çevirdi. Çevrimiçi platformlarda sayfalar açarak geniş kitlelere ulaşan Kıran, "Tuzla Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi sayesinde bir odadan dünyaya açıldım" dedi.

Kültür-Sanat
19 Kasım 2023 - 18:37
Güncelleme: 19 Kasım 2023 - 18:50
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hobi olarak başladı, KAGİM sayesinde dünya pazarlarına açıldı
İstanbul Tuzla'da 5 yıl önce el işi çantalar yapmaya başlayan 33 yaşındaki Ayşegül Kıran, hobi olarak başladığı el işini girişimci bir kadın olarak meslek haline çevirdi. Çevrimiçi platformlarda sayfalar açarak geniş kitlelere ulaşan Kıran, "Tuzla Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi sayesinde bir odadan dünyaya açıldım" dedi.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibe ile gerçekleştirilen ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen Kadın Girişimcilik Merkezi Projesi (Tuzla KAGİM) ile Tuzla ilçesindeki girişim fikri olan kadınlar dünyaya açılıyor. 866 üyeyi bünyesinde barındıran projede eğitimini tamamlayan 270 kadın, girişimci adayı oldu. Yaklaşık 2 yıldır Tuzla Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi'nin eğitimlerine katılan Ayşegül Kıran da, anne olduktan sonra çocuğu ile daha fazla vakit geçirmek amacıyla bankacılığı bıraktı. Bu süreçte kendisini oyalamak için örgü örerek çantalar yapmaya başlayan Kıran, KAGİM'de aldığı eğitimler sonucunda dünya pazarına açılarak girişimciliğin güzel bir örneğini Tuzla'da yaşattı.

"Hiçbir şey tek başına başarılamaz"

Kadın girişimcilerin her daim arkasında olduğunu belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla'mızda 300-400 kadın girişimci ile beraber birçok çalışmayı yapmak ve örnek olmasını sağlamak açısından gayret ediyoruz. 'Bir fikrim var' diyen hanımefendilere gerek kamu gerek toplumsal dinamikler açısından nasıl destek olabiliriz, sizlerle birlikte nasıl geliştirebiliriz, bunu düşünüyoruz. Hiçbir iş tek başına başarılamaz, özellikle de toplumsal işlerde sadece kamu otoritesiyle yapmak mümkün değildir" dedi.

"E-ticaret sistemi üzerinden dolar ve euro ile dünyada satış yapıyoruz"

Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Ayşegül Kıran ise, 2 yıldır Tuzla Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nin düzenlediği her eğitime katıldığını söyleyerek şunları ifade etti:

"Başta Dr. Şadi Yazıcı Bey, Başkan Yardımcımız Tülay Kalav'a, daha sonra Kadın Girişimcilik Merkezi koordinatörlerinin hepsine çok teşekkür ediyorum. Burada verdikleri eğitimler ile eksik yanlarımı gördüm. Bir altın bilezik diyebileceğim örgü örme kabiliyetim mevcut ama vergi, network, destek gibi konuların hepsi bize KAGİM sayesinde sağlandı. Bir buçuk yıl boyunca tüm eğitimlere katıldım, yapmam gerekenleri yaptım ve şu an dünyaya açıldım. Sayfamı kurdum, e-ticaret sistemi üzerinden dolar ve euro ile dünyada satış yapıyorum. Bu da sadece KAGİM ile oldu. Çünkü cesaret edemiyordum. Şimdiki hedefim ise buradaki pazarımı büyütmek. Bu pazarı büyütebilirsem, Tuzla'daki kadın girişimcilerimizden pazar bulamayanların güzel el emeklerini satın alıp yurt dışı pazarında satmak istiyorum. Maliyetlerimiz çok arttı, girişimcilerimiz yaptıkları ürünleri ellerinden çıkarmak için el emeklerini çok cüzi miktarlarda satmaya başladı. Ben de el emeklerinin kendi değerinde satılmasını istiyorum. Bu ağı kurabilirsem, yurt dışına daha fazla sipariş odağı oluşturabilirsem burada bir ekip kurmak, kurduğum ekibimle büyümek ve elimden geldiğince birçok girişimciye destek olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"Bu pazara ulaşmak çok zor, bir sürü eğitim alıyoruz"

Kıran, "KAGİM sayesinde bir odadan dünyaya açıldım. Bu pazara ulaşmak çok zor, bir sürü eğitim alıyoruz. Öncelikle arka planda aldığım eğitim sonucunda mağazamı açtığımı söylemeliyim. Benim temennim de yurt dışı pazarını ulaşamayan Tuzla kadın girişimcilerini o pazarda buluşturmak. Şu an buna ulaşabildim, satış odaklı devam ediyoruz. KAGİM'e kayıt olmak ücretsiz. Mutlaka Instagram sayfasını takip ederek ya da Postane Mahallesi'ndeki Kadın Girişimcilik Merkezi'ne gelip bilgi alabilirler. Bu bilgileri bilmediğimiz sürece adım atmak için hep geride kalacağız. Fakat buraya gelip ücretsiz eğitimlerden yararlandıkça ilerlemeye başladığınızı hissedebileceksiniz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yaşar Evcen Kültür Konağı Kapılarını Açtı
Yaşar Evcen Kültür Konağı Kapılarını Açtı
Vekil Osman Sağlam Duyurdu: Açık Hava Sineması Heyecanı Başlıyor!
Vekil Osman Sağlam Duyurdu: Açık Hava Sineması Heyecanı Başlıyor!
YEŞİLÇAM'IN SULTANI KARAMAN'A GELİYOR
YEŞİLÇAM'IN SULTANI KARAMAN'A GELİYOR
KARAMAN'DA SANAT VE VİCDAN BULUŞTU
KARAMAN'DA SANAT VE VİCDAN BULUŞTU
Son Haberler
Evcen'den Genel Merkez Eleştirisi:
Evcen'den Genel Merkez Eleştirisi: "AKP Siyasetçilerini Ağırlayanlara...
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
Covid Aşılarında Yeni Sonuç
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den Ayrıldı
İzmir'de Tarihi Kırılma! Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay...
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
KARAMAN'A RAHMET GELİYOR: KUVVETLİ SAĞANAK İÇİN TEDBİRLİ OLUN
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Vali Çiçek'ten Doğaya Destek: 400 Keklik Doğal Yaşamla Buluştu
Beyoğlu'nda yangın paniği
Beyoğlu'nda yangın paniği

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman