• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
17:31
SARAY HOLDİNG, TÜRKİYE GENELİNDEKİ TÜM YÖNETİCİLERİNİ KARAMAN'DA YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ İÇİN TOPLADI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail, Gazze'de insani yardım çalışanlarını vurdu: 7 ölü
Dünya
Yayınlanma: 02 Nisan 2024 - 11:12
Güncelleme: 02 Nisan 2024 - 11:30

İsrail, Gazze'de insani yardım çalışanlarını vurdu: 7 ölü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıda "World Central Kitchen (WCK)" adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 görevlisi hayatını kaybetti.

Dünya
02 Nisan 2024 - 11:12
Güncelleme: 02 Nisan 2024 - 11:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail, Gazze'de insani yardım çalışanlarını vurdu: 7 ölü
İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıda "World Central Kitchen (WCK)" adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 görevlisi hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarını ayrım gözetmeksizin sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Deir el-Balah'ta "World Central Kitchen (WCK)" adlı insani yardım kuruluşu çalışanlarının bulunduğu araçları hedef aldı. Saldırıda yardım kuruluşunun 7 görevlisi hayatını kaybetti. WCK tarafından yapılan açıklamada, ekibin çatışmasız bir bölgede WCK logosu taşıyan 2'si zırhlı olmak üzere 3 araçla seyir halinde olduğu belirtilerek, "Hareketleri İsrail ordusu ile koordine edilmesine rağmen konvoy, deniz yoluyla Gazze'ye getirilen 100 tondan fazla gıda yardımını boşalttığı Deir el-Balah'taki deposundan ayrılırken vuruldu. Öldürülenler Avustralya, Polonya, İngiltere, ABD-Kanada çifte vatandaşı ile Filistinli. World Central Kitchen olarak bölgedeki faaliyetlerimize ara veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

WCK üst düzey yöneticisi Erin Gore, "Bu sadece WCK'ye yönelik bir saldırı değil, gıdanın savaş silahı olarak kullanıldığı en vahim durumlarda görev yapan insani yardım kuruluşlarına yönelik bir saldırıdır. Bu affedilemez" ifadelerini kullandı. WCK kurucusu Jose Andres ise, "İsrail hükümetinin bu ayrım gözetmeyen saldırılarını durdurması gerekiyor. İnsani yardımları kısıtlamayı, siviller ile yardım çalışanlarını öldürmeyi ve gıdayı silah olarak kullanmayı bırakması gerekiyor. Artık masum hayatlar kaybedilmesin" dedi.

WCK, 1 hafta önce yemek hazırlığından video paylaşmış

Saldırıda hayatını kaybeden Avustralyalı yardım çalışanı Zomi Frankcom ve diğer görevlilerin Deir el-Balah'ta 1 hafta önce yemek hazırlığından video paylaştığı ortaya çıktı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Avustralyalı yardım görevlisi Zomi Frankcom'un ölümünün "kabul edilemez" olduğunu ifade etti. Franckcom'un ailesine başsağlığı dileyen Başbakan Albanese, İsrail büyükelçisiyle temasa geçildiğini aktardı.

ABD'den soruşturma çağrısı

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Adrienne Watson saldırıya ilişkin açıklamasında, "Gazze'de WCK yardım çalışanlarının hayatını kaybettiği saldırıdan dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Acil ihtiyaç duyulan yardımı ulaştıran insani yardım çalışanlarının korunması gerekiyor. İsrail'i olup biteni hızla soruşturmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Soruşturma başlatıldı"

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada ise yardım çalışanlarının hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, İsrail ordusunun insani yardımların Gazze Şeridi'ne güvenli geçişini sağlamak için büyük çaba gösterdiği, bölgeye gıda ve insani yardım sağlama çabalarına destek olmak amacıyla WCK ile tam iş birliği ve koordinasyon içinde çalıştığı savunuldu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İsrailli futbolcular Dünya Kupası'ndan elenmeyi yediremedi!
İsrailli futbolcular Dünya Kupası'ndan elenmeyi yediremedi!
Şara, Putin'le Görüşürken Esad Rusya'da Şehir Turu Yaptı
Şara, Putin'le Görüşürken Esad Rusya'da Şehir Turu Yaptı
Netanyahu: Savaş bitti
Netanyahu: Savaş bitti
Dünyanın gözü bu müzakerelerde! Lübnan basını yazdı:
Dünyanın gözü bu müzakerelerde! Lübnan basını yazdı: "Hamas kabul etti, imzalar bugün atılacak"
Son Haberler
SARAY HOLDİNG, TÜRKİYE GENELİNDEKİ TÜM YÖNETİCİLERİNİ KARAMAN'DA YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ İÇİN TOPLADI
SARAY HOLDİNG, TÜRKİYE GENELİNDEKİ TÜM YÖNETİCİLERİNİ KARAMAN'DA...
Konut Projesi Başvuru Nezaman,Kimler Başvurabilir İşte Detaylar
Konut Projesi Başvuru Nezaman,Kimler Başvurabilir İşte Detaylar
Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin: 16 mermim, bir canım var....
Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin: 16...
Ahmet Sevimli
Ahmet Sevimli "EYVAH BİTERİZ!"
İsmail Yüksek, Deniz Undav'ın 'sus' işaretine karşılık olarak 'Tabelaya bak. 1-0. Şimdi sen sus'
İsmail Yüksek, Deniz Undav'ın 'sus' işaretine karşılık olarak 'Tabelaya...
AK Parti'de oyunu en çok artıran Belediye Başkanı, Şükrü Başdeğirmen oldu
AK Parti'de oyunu en çok artıran Belediye Başkanı, Şükrü Başdeğirmen oldu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com