• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
12:32
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İdari Kadrolar İstifa Etti
08:16
Karaman FK Kritik Eşikte...
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. İstanbul'da kuvvetli yağış beklenmiyor
Çevre
Yayınlanma: 06 Eylül 2023 - 17:51
Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 18:10

İstanbul'da kuvvetli yağış beklenmiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, İstanbul'da 3 gün boyunca aralıklarla yağış beklediklerini, ancak bu yağışların kuvvetli olmayacağını bildirdi.

Çevre
06 Eylül 2023 - 17:51
Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 18:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul'da kuvvetli yağış beklenmiyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, İstanbul'da 3 gün boyunca aralıklarla yağış beklediklerini, ancak bu yağışların kuvvetli olmayacağını bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ve yurdun batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini dile getirdi. Yağışlara ilişkin bilgiler veren Şahbaz, şunları kaydetti:

"Yağışlar Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri şeklinde bir alanda oluşurken, yarınki yağışların özellikle öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyinde, Bursa'nın güneyi, Balıkesir, Çanakkale çevrelerinde, İç Ege'de, Kütahya'da, Afyonkarahisar'da, Uşak, Manisa, Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak görülmesini bekliyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istemekteyiz. Ayrıca yarınki yağışlar Rize, Hopa hattında da yer yer kuvvetli yağış şeklinde görülecek. Rüzgar Marmara'da kuvvetli olarak geçiyor kuzeyli yönlerde. Bu kuzeyli yönlerinin kuvvetli etkisiyle de özellikle İstanbul'un Karadeniz kıyı kesimlerinde mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesini bekliyoruz. Cuma ve cumartesi gününe baktığımızda gene iki sistemli etkisi altında devam ediyor. Batıdaki yağışlar biraz daha etkisini kaybediyor. Dar alanlarda İç Ege ve Göller Yöresi şeklinde alanlarda yağışların görülmesini bekliyoruz. Orta Doğu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusundaki yağışlar ise cumartesiye kadar devam ederken, Marmara'nın kuzey kıyılarına, İğneada'dan Şili'ye kadar olan hatta kuzeyli rüzgarların etkisiyle sağanak ve gökkuşağı sağanak yağışların görülmesini bekliyoruz."

"Akdeniz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülmesini bekliyoruz"

Şahbaz, yağışlara ilişkin vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Çünkü arka arkaya 4-5 gün boyunca o bölgelere sürekli yağışın görülmesini bekliyoruz. Cumartesiden sonra artık yağışlar biraz daha güneye düşüyor. Yunanistan üzerinde bulunan alçak merkez yurdumuz üzerine değil de biraz daha güneye düşerek Tunus, Cezayir üzerine doğru gittiğinden dolayı dönüşüyle birlikte Akdeniz bölgesinin genelinde cumartesi ve pazardan itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesini bekliyoruz ki bu bölgelerde de lokal, kuvvetli yağışların olma ihtimali var. Şu an itibariyle 72 saatten daha uzun bir süre olduğundan dolayı kuvvetli yağış uyarıları yapmıyoruz o bölgeler için ama hafta sonu o bölgedeki vatandaşlarımıza dikkatli olmasını söyleyebiliriz" diye konuştu.

"Ankara'da sıcaklıklar 22 dereceye kadar düşüyor"

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının Doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini kaydeden Şahbaz, "Ülke genelinde yarından itibaren bir düşüş yaşanıyor. Hafta sonunda kuzey ve iç kesimlerde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesini beklemekteyiz. Ankara'da bugün 29 derece olan hava sıcaklığı hızlı bir düşüşle pazar gününden itibaren 22 derecelere kadar düşüyor. Gece sıcaklıklarının da 19 derecelerden 11 derecelere kadar düşmesini beklemekteyiz" dedi.

"İstanbul'da kuvvetli yağış beklenmiyor"

Şahbaz, son günlerde sel felaketine maruz kalan İstanbul'un hava durumuna dair, "İstanbul'da 3 gün boyunca aralıklarla sağanak yağışlar görülmesini bekliyoruz. Sıcaklıklar 30'dan 28'e, hatta hafta sonu ve pazartesi 26 derecelere kadar düşecek. Gece sıcaklıkları da 20 derecelere düşüyor. İstanbul'da kuvvetli yağış beklemiyoruz. Biraz daha kuzeyli rüzgarların etkisiyle birlikte özellikle kuzey kıyı kesimlerinde ve Avrupa Yakası'nda mevzi sağanak yağış şeklinde beklemekteyiz. Ayrıca İstanbul'da önümüzdeki beş gün boyunca da kuzeyli rüzgarlar kuvvetli olacak. 40 ila 60 kilometre bölü saat hızla esmesini bekliyoruz ki sürekli bir eşiş var. O eşişle birlikte deniz üzerinden, Karadeniz üzerinde bir nem akışı, bir üst seviyede soğuk hava akışı var ki dediğim gibi bu sebepten dolayı özellikle kuzey kıyılarında yağışların görülmesini bekliyoruz" dedi.

"Deprem bölgesinde yağış bekleniyor"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği bölgelerdeki hava durumuyla ilgili de konuşan Şahbaz, "Deprem bölgesine baktığımızda şu an itibariyle sıcak. Fakat önümüzdeki günlerde perşembe ve cuma günü özellikle dağlık alanlarda Adana'nın, Kahramanmaraş'ın, Gaziantep'in, Malatya çevrelerinde mevzi sağanak yağışların görülme ihtimali var. Cumartesiden itibaren ise Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışın görülmesini beklemekteyiz" cümlelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
'Cemre'nin ikincisi suya düşecek
'Cemre'nin ikincisi suya düşecek
Hüseyin Mutlu Sarıveliler Belediye Başkanını Tebrik Etti
Hüseyin Mutlu Sarıveliler Belediye Başkanını Tebrik Etti
Karaman'da 3 Gün Aralıksız Beyaz Rahmet Yağışı Bekleniyor
Karaman'da 3 Gün Aralıksız Beyaz Rahmet Yağışı Bekleniyor
Karaman'da Cazibe Merkezi Haline Gelecek Olan Proje İle Artık Karaman Adından Söz Ettirecek
Karaman'da Cazibe Merkezi Haline Gelecek Olan Proje İle Artık Karaman Adından Söz Ettirecek
Son Haberler
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İdari Kadrolar İstifa Etti
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İdari Kadrolar İstifa Etti
Karaman FK Kritik Eşikte...
Karaman FK Kritik Eşikte...
Şahsenem  feat Murat joy
Şahsenem  feat Murat joy " İmkânsızım " Arabesk Mod teklisi ile...
Vali Çiçekli Çifti
Vali Çiçekli Çifti "Paşa'mızı Kızından Dinliyoruz" Söyleyişine...
Han:
Han: "Sahipsiz Karaman Olmaz!"
Ünlü yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Eskişehir'de toprağa verildi
Ünlü yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Eskişehir'de toprağa verildi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com