• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
20:42
Öz Gıda İş'te Bir İlk! Karaman'dan İlk Kadın Şube Başkanı Çıktı
20:25
KMÜ Tıp Fakültesi'nde PDÖ Eğitici Kursu Başladı
17:34
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sahaya İndi: Pazarda Esnaf ve Vatandaşla Buluştu
16:49
Mazot Uçtu, Dolmuş Ücretleri de Uçtu! Karaman'da Zamlı Tarife Belli Oldu
14:17
Uçum'dan Öcalan Açıklaması ve Seçim Tarihi Verdi: "Alt Komisyonda Görev Verilecek"
13:46
Metin Külünk'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dikkat Çeken Mesaj: "Milletin Faturayı Ödemesine İzin Vermeyin"
11:33
Karaman'da Yeni Bir Lezzet Noktası: Kavak Yemekçilik Açılıyor
11:02
Karaman'da Cezaevinde Bulunan 30 Yaşında Genç Hayatını Kaybetti
10:31
"Yapamazsınız" Dediler… Karaman Elması İçin Büyük Başarı
07:46
Sürücüleri Sarsan Zam! Motorin 100 TL'yi Aştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kadın kaynakçı göz dolduruyor
Ekonomi
Yayınlanma: 04 Ekim 2023 - 10:48
Güncelleme: 04 Ekim 2023 - 11:10

Kadın kaynakçı göz dolduruyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 'mesleklerin cinsiyeti olmaz' anlayışıyla hayata geçirdiği meslek edindirme kursları, her geçen gün bir kalifiye eleman daha yetiştirmeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı olan Tırmıl Sanayi Sitesi'ndeki MERCEK Mesleki Eğitim Merkezinin kaynak atölyesinde eğitim gören tek kadın olan Sevgi Öz, yeteneğiyle kaynak işinin 'erkek işi değil, ustalık işi' olduğunu gösteriyor ve mesleklerin cinsiyeti

Ekonomi
04 Ekim 2023 - 10:48
Güncelleme: 04 Ekim 2023 - 11:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kadın kaynakçı göz dolduruyor
Mersin Büyükşehir Belediyesinin 'mesleklerin cinsiyeti olmaz' anlayışıyla hayata geçirdiği meslek edindirme kursları, her geçen gün bir kalifiye eleman daha yetiştirmeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı olan Tırmıl Sanayi Sitesi'ndeki MERCEK Mesleki Eğitim Merkezinin kaynak atölyesinde eğitim gören tek kadın olan Sevgi Öz, yeteneğiyle kaynak işinin 'erkek işi değil, ustalık işi' olduğunu gösteriyor ve mesleklerin cinsiyeti olduğu algısını da bir bir yıkıyor.

Kaynak atölyesi kursuna katılım sağlayan 35 yaşındaki Sevgi Öz, ekonomik koşullar sebebiyle çalışmak zorunda kaldığını ifade etti. Öz, "Büyükşehir Belediyesinin kursları vardı. Kaynak kursu herkese değişik geliyor, ama benim ilgimi çekti. 'Yapabilir miyim?' diye biraz tereddüt ettim aslında. Ama geldim ve sağ olsunlar, 'Yapabilirsiniz, kadının yapmayacağı bir şey yok' diyerek özgüven kazanmamı sağladılar. Hem de servisle gelip gidiyorum. Böyle güzel de bir avantajı var. Hocalarımız çok güzel öğretiyorlar" dedi.

"Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur"

Kaynak kursunda nasıl bir eğitim aldığını da anlatan Öz, "Kaynak, demirin işleme şekli, temizleme gibi pek çok aşamaları var. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Erkek işi diye geçmemek lazım, çünkü kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur. 1 aya yakındır kursa geliyorum. Kursu bana kızımın öğretmeni tavsiye etti. Hem yaşım 35, hem de bu saatten sonra bir meslek sahibi olabileceğimi pek sanmıyordum. Ben de geldim buraya. İyi ki gelmişim ve belgemi de alacağım. İş garantili olması da beni çok sevindirdi. Daha sonra bir yerde işe başlayacak ve hayatıma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Kızının da üniversiteye büyükşehir belediyesinin kurs merkezinde ücretsiz olarak hazırlandığını ifade eden Öz, "Kızımı da dershaneye yönlendirdiler. En azından ücretsiz dershaneye gidiyor. İyi ki tanımışım burayı. İyi ki gelmişim. Dışarıda değişik tepkiler alıyorum. Gülen oluyor, 'Yok yapamazsın' diyen oluyor. Ama işin sonunda gerçekten takdir edecek bir şey diyorlar. Aslında şöyle bir şey zor bir şey, herkes yapamaz, ben yaptığım için ilk başta 'Bunu nasıl yapabilir?' mantığını yürütüyorlar. Daha sonra benim kararlılığımı görünce de takdir ediyorlar. Ben bu kurstan sonra başka kursa da gitmeyi düşünüyorum. Kendim gelebilir miydim? Gelemezdim doğrusu. Ama servisle gidip gelmem çok iyi" diye konuştu.

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya ise 'Kadınız, her işe de hakkımız var' diyerek, kadınların istihdamın her alanında yer almalarına yardımcı olabilmek için çeşitli eğitimler hayata geçirdiklerini ve geçirmeye de devam edeceklerini belirterek, "Kadınları sadece ofis alanlarındaki eğitimlere değil, bunun dışında ağır sanayi ve inşaat sektöründe de yetiştirip istihdam etmeyi amaçladık. Bu alanlarda inşaat sektörüne dahil oluyoruz. Alçı sıva, inşaat boyacısı, duvar ustası, kaynakçı yetiştireceğiz. Bunun haricinde ilerleyen günlerde seramik, parke, mobilya yapımı, montajı ve onarımı gibi eğitimler de başlatacağız" şeklinde konuştu.

Eğitim gören kadın ustalara, eğitim sonunda mesleki yeterlilik belgesi vereceklerini ve bu sertifikanın sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda geçerli olan bir sertifika olduğuna dikkat çeken Maya, "Hem eğitim ücretleri, hem de sınav ve belgelendirme ücreti belediyemiz tarafından karşılanacak. Mesleki Yeterlilik Belgesi çok geçerli bir belge olduğu için, ustalarımız nereye başvurursa başvursun, bu sertifika dolayısıyla önde olacaklar" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sürücüleri Sarsan Zam! Motorin 100 TL'yi Aştı
Sürücüleri Sarsan Zam! Motorin 100 TL'yi Aştı
Benzine Yeni Zam Geliyor!
Benzine Yeni Zam Geliyor!
Motorin Yine Cep Yakacak 2,66 TL Zam Kapıda!
Motorin Yine Cep Yakacak 2,66 TL Zam Kapıda!
Motorine zam: Akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi
Motorine zam: Akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi
Son Haberler
Öz Gıda İş'te Bir İlk! Karaman'dan İlk Kadın Şube Başkanı Çıktı
Öz Gıda İş'te Bir İlk! Karaman'dan İlk Kadın Şube Başkanı Çıktı
KMÜ Tıp Fakültesi'nde PDÖ Eğitici Kursu Başladı
KMÜ Tıp Fakültesi'nde PDÖ Eğitici Kursu Başladı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sahaya İndi: Pazarda Esnaf ve Vatandaşla Buluştu
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sahaya İndi: Pazarda Esnaf ve...
Mazot Uçtu, Dolmuş Ücretleri de Uçtu! Karaman'da Zamlı Tarife Belli Oldu
Mazot Uçtu, Dolmuş Ücretleri de Uçtu! Karaman'da Zamlı Tarife Belli...
Uçum'dan Öcalan Açıklaması ve Seçim Tarihi Verdi:
Uçum'dan Öcalan Açıklaması ve Seçim Tarihi Verdi: "Alt Komisyonda...
Meme kanserinde "erken tanı" vurgusu
Meme kanserinde "erken tanı" vurgusu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman