• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
11:36
Mersin Mut'ta emekler yandı! 6 dekar bahçe yangında kül oldu
11:36
Polis memurunu silahla vurdu, gazetecilere böyle seslendi
11:36
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
11:34
Trabzonspor, Türkiye'ye gol atan Avustralyalı forvetin peşinde
11:34
Dünya Kupası grup aşamasında 215 gol sesi çıktı
11:31
Kahramanmaraş'taki saldırganı veli değil iki kahraman öğretmen durdurmuş
11:31
Ankara'da NATO Zirvesi teyakkuzu! Memurlara 6 gün izin verildi, ekipler sahaya indi
11:29
Uzmanından kene uyarısı: "Panik yapmayın"
11:29
Bu güneş gözlüklerinden hemen uzak durun! Zararı düşündüğünüzden daha fazla
11:29
Genç yaşta gelen beklenmedik ölümlerin en büyük nedeni ortaya çıktı
11:06
Karaman'da Sıkı Trafik Denetimi: 113 Araç Trafikten Men Edildi, 26 Ehliyete El Konuldu
08:51
Avrupa'yı Yakan Sıcak Hava Dalgası Türkiye'ye Girdi! 50 Derece Uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Konya'da 2'inci "Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri" büyük coşkuyla başladı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 11 Ağustos 2023 - 16:08
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 - 16:20

Konya'da 2'inci "Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri" büyük coşkuyla başladı

Konya'da bu yıl 2'incisi düzenlenen "Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri"nin açılışı gerçekleştirildi.

Kültür-Sanat
11 Ağustos 2023 - 16:08
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 - 16:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'da 2'inci "Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri" büyük coşkuyla başladı
Konya'da bu yıl 2'incisi düzenlenen "Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri"nin açılışı gerçekleştirildi.

Kapu Camisi'nde kılınan Cuma namazının ardından Bedesten içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Konya İl Müftüsü Ali Öge'nin yaptığı dua ve kesilen kurdeleyle "Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri"nin açılışı gerçekleştirildi.

"Bedesten Ticari ve Sosyal anlamda Konya'nın en önemli merkezlerinden"

Açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir geleneği yaşatmak adına Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri'ni gerçekleştirdiklerini söyledi. Bedesten bölgesinin Konya'nın kalbi konumunda olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, "Hem ticari hem de sosyal anlamda Konya'nın en önemli merkezlerden birisi burası. Özellikle son dönemde yapılan restorasyon çalışmalarıyla Bedesten'de ve Türbe Önü Çarşılarındaki alışverişi yeniden canlandırmaya gayret ediyoruz. Bu yapmış olduğumuz festival de aslında özellikle Konyalıların tekrar Bedesteni keşfetmeleri, yeniden çocuklarıyla, aileleriyle buradan alışverişin keyfini yaşamaları ve Konya'nın ruhunu yaşamaları adına çok önemli" diye konuştu.

"3 gün boyunca burayı bir bayram havasına dönüştürmeyi arzu ediyoruz"

Sadece Konya'dan değil, Konya dışından da insanların alışverişe gelmesini arzu ettiklerini kaydeden Başkan Altay, "Sultan Alparslan'ın, Hazreti Mevlana'nın, Şeyh Sadrettin-i Konevi'nin ayak izlerinin bulunduğu yerlerdeyiz. Ahilik geleneğinin başlatıldığı merkezdeyiz ve buranın yeniden canlanması hepimiz için çok kıymetli ve önemli. Esnafımızdan da ricamız, gelenek olduğu üzere akşam ezanından sonra dükkanlarını kapatmamaları. 3 gün boyunca yatsı sonuna kadar burada ticaretin devam etmesini arzu ediyoruz. Bu vesileyle tüm Konyalıları ve civardaki vatandaşlarımızı Bedesten Alışveriş Festivali'ne katılmaya davet ediyorum. Sadece alışveriş için değil, bu bölgeyi tanımak, yeniden anlatmak için bir fırsat olarak değerlendirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece alışverişle ilgili programlar değil, onun haricinde mehteranımızın gösterileri, söyleşiler, konserler de olacak. 3 gün boyunca burayı bir bayram havasına dönüştürmeyi arzu ediyoruz. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri'ni KONESOB ile beraber gerçekleştiriyoruz. Festivalimizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise, Bedesten'i yaşatmak üzere bu geleneği canlandıran Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine teşekkür etti.

"Bedesten denilince kültürel değerlerimizin yeni nesillere aktarılması yönünden çok önemli bir alandır"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Hem esnafımızın, eşrafımızın maişetlerini temin etmesi hem de burada tarihimize, kültürümüze, geçmişimize bir selam verme yönünde Bedesten'de olmak lazım. Bedesten denilince, ticari yönü elbette önemli ama aynı zamanda kültürel değerlerimizin yeni nesillere aktarılması yönünden çok önemli bir alandır. Bu kültürel değerlerin yaşatılmasında da hem esnaf odalarımızın hem Büyükşehir Belediye Başkanımızın riyasetinde ilçe belediyelerimizle beraber esnafımıza bu türden festivallerle yapmış olduğu katkıyı, yardımı ben de takdirle karşılıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Hayra, berekete vesile olsun" cümlelerini kullandı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak da ikincisi düzenlenen etkinlik dolayısıyla Başkan Altay'a teşekkür etti.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile esnafların ve vatandaşların katıldığı açılışın ardından protokol mensupları misafirlere aşure ikram etti.

3 gün boyunca pek çok etkinlik düzenlenecek

Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri çerçevesinde; söyleşiler, sokak müzisyenleri, temsili kıyafetlerle tarihi canlandırmalar, sanat uygulamaları, Mehteran Topluluğu konserleri, Bedesten Çarşısı Fotoğraf Sergisi ve Tarihi Kostümler Sergisi yapılacak. Ayrıca etkinlik süresince unutulmaya yüz tutmuş meslekler de yeniden hatırlatılacak. Esnafın yüzde 30'a varan indirimler yapacağı "Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri" 13 Ağustos Pazar gününe kadar 10.00 - 22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yaşar Evcen Kültür Konağı Kapılarını Açtı
Yaşar Evcen Kültür Konağı Kapılarını Açtı
Vekil Osman Sağlam Duyurdu: Açık Hava Sineması Heyecanı Başlıyor!
Vekil Osman Sağlam Duyurdu: Açık Hava Sineması Heyecanı Başlıyor!
YEŞİLÇAM'IN SULTANI KARAMAN'A GELİYOR
YEŞİLÇAM'IN SULTANI KARAMAN'A GELİYOR
KARAMAN'DA SANAT VE VİCDAN BULUŞTU
KARAMAN'DA SANAT VE VİCDAN BULUŞTU
Son Haberler
Mersin Mut'ta emekler yandı! 6 dekar bahçe yangında kül oldu
Mersin Mut'ta emekler yandı! 6 dekar bahçe yangında kül oldu
Polis memurunu silahla vurdu, gazetecilere böyle seslendi
Polis memurunu silahla vurdu, gazetecilere böyle seslendi
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
Trabzonspor, Türkiye'ye gol atan Avustralyalı forvetin peşinde
Trabzonspor, Türkiye'ye gol atan Avustralyalı forvetin peşinde
Dünya Kupası grup aşamasında 215 gol sesi çıktı
Dünya Kupası grup aşamasında 215 gol sesi çıktı
Melikgazi, TOKİ'nin gerekli tüm ihtiyaçlarını gideriyor
Melikgazi, TOKİ'nin gerekli tüm ihtiyaçlarını gideriyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman