• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
08:16
Karaman FK Kritik Eşikte...
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Mavi vatanda nefes kesen gösteri
Genel
Yayınlanma: 29 Ekim 2024 - 08:58
Güncelleme: 29 Ekim 2024 - 10:30

Mavi vatanda nefes kesen gösteri

Mersin'de bulunan Türkiye'nin milli gemilerinden TCSG Yaşam, şehit aileleri ve gazileri ağırlarken, Sahil Güvenlik Komutanlığının denizden ve havadan gerçekleştirdiği 'Su Gözü' gösterisi heyecan verdi.

Genel
29 Ekim 2024 - 08:58
Güncelleme: 29 Ekim 2024 - 10:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mavi vatanda nefes kesen gösteri
Mersin'de bulunan Türkiye'nin milli gemilerinden TCSG Yaşam, şehit aileleri ve gazileri ağırlarken, Sahil Güvenlik Komutanlığının denizden ve havadan gerçekleştirdiği 'Su Gözü' gösterisi heyecan verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Mersin Valiliği koordinesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından milli imkanlarla üretilen TCSG Yaşam gemisinde şehit aileleri ve gaziler için özel bir program düzenlendi. Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından misafir edilen şehit aileleri ve gaziler gemiyle, mavi vatana açıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı botları ve helikopteri denizde 'Su Gözü' gösterisi yaptı. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı gösteri başarıyla tamamlandı.

Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Ali Hamza Pehlivan gazetecilere yaptığı açıklamada:" Birinci asrı geride bırakmanın, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girmesinin coşkusu, mutluluğu ve heyecanıyla 29 Elim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz. Ben bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, minnetle, şükranla yad ediyorum" dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Vali Pehlivan, bu çerçevede yerli ve mili olan TCSG Yaşam gemisinde şehit aileleri ile gazileri ağırladıklarını kaydetti.

"Bizlere düşen terimizin son damlasına kadar mücadele etmek"

Türkiye'nin ilelebet payidar kalacağına değinen Pehlivan," Ecdadımız canını feda etti, kanını bu topraklar için akıttı. Bugünün nesilleri bizlere düşende terimizin son damlasına kadar mücadele etmek. Bu mücadeleyi her alanda vermek. Çok çalışmak üretmek, eserler ortaya koymak ki, çok şükür bu eserler de bire bir ortaya konuluyor, yapılıyor. İşte üzerinde bulunduğumuz gemide bunun bir örneği. Yerli ve milli bir gemimiz. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde milli teknoloji hamlesi kapsamında çok büyük çalışmalar, eserler ortaya konuluyor. Bu sayede savunma sanayi de yüzde 80 yerlilik ve millilik oranına yükselmiş durumdayız. Tabii bunla gurur duruyoruz" diye konuştu.

"Daha güçlü yarınları hep beraber kucaklayacağız"

Sözlerini sürdüren Pehlivan," Cumhuriyetimizin kuruluşunda Atatürk, muasır medeniyetler seviyesinin üstünü işaret etmişti. Elbette bu seviyelerin üstüne çıkmak çalışmakla, üretmekle oluyor, olacaktır. Çok şükür bugünün nesli de bir yandan tıpkı ecdadımızın sahip olduğu ruhla şer odaklarına karşı, terör örgütlerine karşı sonuna kadar mücadele ederek başarılı neticeler elde ederken bir yandan da bilimde, teknolojide, tarımda, kültür ve sanatta akla gelebilecek her alanda çalışarak eserler ortaya koyarak tarih yolculuğumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Daha güçlü yarınları hep beraber kucaklayacağız" ifadelerini kullandı.

"Bir ayağımı feda ettim canımı da vermeye hazırım"

2 çocuk babası gazi albay Cemal Mutlu'da," Bir mayından dolayı malulen emekli oldum, hayattan emekli olmadım. Cumhuriyetimizin 101. Yılına şevkle giriyoruz. Burada bizi misafir ettiler. Devlet şehit ailelerin ve gazilerin her zaman yanında olmaya devam edecektir. Bu yüzden içimiz çok rahat. Ben bir ayağımı feda ettim, vatan için canımı da vermeye hazırım" şeklinde konuştu.

1992 yılında Güney Doğu'da gazi olduğunu hatırlatan Metin Güllü ise, her zaman göreve hazır olduğunu ifade etti.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Üç Şey İnsanı Kurtarır; Üç Şey de Helak Eder
Üç Şey İnsanı Kurtarır; Üç Şey de Helak Eder
İmamoğlu'nun diploması silindi
İmamoğlu'nun diploması silindi
Alkollü direksiyona geçene artık hapis cezası
Alkollü direksiyona geçene artık hapis cezası
Özgür Özel'e cenaze çıkışı saldırı!
Özgür Özel'e cenaze çıkışı saldırı!
Son Haberler
Karaman FK Kritik Eşikte...
Karaman FK Kritik Eşikte...
Şahsenem  feat Murat joy
Şahsenem  feat Murat joy " İmkânsızım " Arabesk Mod teklisi ile...
Vali Çiçekli Çifti
Vali Çiçekli Çifti "Paşa'mızı Kızından Dinliyoruz" Söyleyişine...
Han:
Han: "Sahipsiz Karaman Olmaz!"
Mali Müşavir Abit Çoban'ın 32 Yaşındaki Kızı Hayatını Kaybetti
Mali Müşavir Abit Çoban'ın 32 Yaşındaki Kızı Hayatını Kaybetti
Kayseri Şeker Süper Amatör Küme: Argıncıkspor: 4 - 1966 Turanspor: 2
Kayseri Şeker Süper Amatör Küme: Argıncıkspor: 4 - 1966 Turanspor: 2

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com