• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
17:07
Yeni Parti Karaman'da Rekor Peşinde: Üye Sayısında Büyük Artış
15:36
YEŞİLDAŞ, FESTİVALİN ATEŞİNİ YAKTI
15:04
Mustafa Kayhan'dan Karamanlılara Davet: "Yıldızların Altında Buluşalım"
14:51
Karamanlı Gurbetçinin İddiası: Aynı Borcu İki Kez Ödedi
14:30
Son Dakika | AK Parti Karaman İl Başkanı Belli Oldu
13:42
Başyayla'da Halk Buluşması: Vali Çiçek Talepleri Dinledi
09:39
Karaman'da Genç Kadın Ölü Bulundu
08:17
Ehliyetsiz Sürücü Kaza Yaptı! Karaman'da 17 Yaşındaki Genç Ağır Yaralandı
07:54
Karaman'da Eski Eş Dehşeti: Tehditler Savurdu, Polis Yakaladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Meclis'i Savunan Kahraman Tayfun Karakuş O Geceyi Anlattı
Genel
Yayınlanma: 13 Temmuz 2026 - 14:36
Güncelleme: 13 Temmuz 2026 - 22:37

Meclis'i Savunan Kahraman Tayfun Karakuş O Geceyi Anlattı

Genel
13 Temmuz 2026 - 14:36
Güncelleme: 13 Temmuz 2026 - 22:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Meclis'i Savunan Kahraman Tayfun Karakuş O Geceyi Anlattı
Eski TBMM koruma Polisi ,Uzun yıllar AK Parti karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ile birlikte görev yapan, gece gündüz demeden bu şehre hizmet eden ve emekli olan Özel Harekât Polisi Tayfun Karakuş, 15 temmuz hain darbe girişiminin unutulmaz gecesinde yaşadıklarını ilkkez  A Haber ekranlarında anlattı.

Haber Videosu için aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.instagram.com/reel/Dau1HsFCg4i/?igsh=MXA0ZnVwZm52eHVtaw==

15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin istikbaline kasteden hain darbe girişiminin üzerinden yıllar geçmesine rağmen o gece sergilenen kahramanlıklar hafızalardaki yerini koruyor.

Milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni savunmak için sabahın ilk ışıklarına kadar görev yapan Karakuş, Meclis merdivenlerinde çekilen ve darbe gecesinin sembol fotoğraflarından biri haline gelen karesiyle hafızalara kazındı.

"İlk Aklımıza Gelen Terör Operasyonuydu"

15 Temmuz akşamı görevini tamamladıktan sonra Meclis çevresindeki olağan dışı hareketliliği ilk etapta tatbikat sandığını belirten Karakuş, durumu netleştirmek için 112 Acil'de görev yapan bir doktor arkadaşını aradığını söyledi.

Doktorun kendisine, "Tatbikat haberi yok, ancak Genelkurmay'dan ambulans talebi var." dediğini aktaran Karakuş, darbe ihtimalinin akıllarına bile gelmediğini ifade ederek, "Darbe diye bir şeyi insanın tasavvur etme şansı yoktu. İlk aklımıza gelen bunun bir terör operasyonu, IŞİD'in bir saldırısı olabileceğiydi." dedi.

"Kim Olursa Olsun Bu Sınırların İçerisine Sokmayacaksınız"

O gece TBMM Başkanı İsmail kahraman başta olmak üzere yaklaşık 110 milletvekilinin Meclis'te bulunduğunu belirten Karakuş, polis ekiplerinin hem Gazi Meclis'i hem de milletvekillerini korumak için canları pahasına mücadele verdiğini söyledi.

Çatışmaların şiddetini anlatan Karakuş, "Üzerimize hedef gözetilerek yoğun ateş açıldı. Amirimiz Ziya Bey'in, 'Allah'ın kulunu bu sınırların içerisine sokmayacaksınız, kim olursa olsun.' talimatını hiç unutmadım." ifadelerini kullandı.

"Ayaklarımın Yerden Kesildiğini Hatırlıyorum"

Darbe girişiminde savaş uçaklarının Meclis'i bombaladığını belirten Karakuş, ilk bombanın Halkla İlişkiler binası tarafına düştüğünü söyledi.
Milletvekillerini güvenli bölgeye ulaştırmaya çalışırken yaşadığı anları ise şu sözlerle anlattı:

"Milletvekilleri milli iradedir. İkinci bomba çok şiddetliydi. Sonradan çok güçlü bir mühimmat olduğunu öğrendik. Koridorda ayaklarımın yerden kesildiğini hatırlıyorum."

"Helalleştik, Buraya Kadarmış Dedik"

Bombalamaların ardından alçak uçuş yapan helikopterlerin ateş açmaya devam ettiğini belirten Karakuş, o anlarda meslektaşlarıyla helalleştiklerini söyledi.

"Dedik ki herhalde buraya kadarmış. Tam o sırada meydanlara çıkan vatandaşlarımız sayesinde helikopter bizim üzerimizden uzaklaştı. Ancak bu kez toplanan vatandaşların üzerine ateş açtı. Gözlerimizin önünde yaşananlar benim için unutulmayacak kadar acıydı." dedi.

Çatışmalar 10 Saat Sürdü

TBMM çevresindeki çatışmaların sabah saat 06.00'ya kadar yaklaşık 10 saat sürdüğünü belirten Karakuş, milletin gösterdiği cesareti hiçbir zaman unutamadığını ifade ederek, "'Amirim, kurban olayım bana da bir silah ver.' diye haykıran vatandaşlarımız vardı." dedi.
En Ağır Hatırası: Şehit Arkadaşının Kızları

Karakuş, darbe gecesi Özel Harekât Başkanlığı'nın bombalandığını ve çok sayıda meslektaşının şehit düştüğünü belirterek, yıllar sonra yaşadığı en duygusal anın şehit arkadaşı Birol Yavuz'un kızlarını babalarının şehit olduğu yere götürmek olduğunu anlattı.

"Benim ağladığımı görenlerin hepsi bilir; biz kolay kolay ağlamayız. Şehidimiz Birol Yavuz'un üç kızını Özel Harekât Başkanlığı'na götürdüm. Çocuklar babalarının şehit olduğu yeri gezerken yaşadığım duyguyu tarif etmek mümkün değil. Hayatımın en ağır anlarından biriydi." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda 15 Temmuz ruhunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Tayfun Karakuş, "Vatana ve devlete sahip çıkalım. En büyük ihanet, 15 Temmuz'u unutturmak ve sulandırmaktır." diyerek vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

 

Kaynak Ahaber 

2026/07/12821213041783943364.jpg
# 15 temmuz# kahraman# polis# tayfun karakuş# Meclis# ankara# darbe# sondakika haberler# haberler# karaman haberleri# ahaber# karaman# karamanpostasi# vatan# devlet# özel harekat# danışman
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SON DAKİKA: YPG Feshedildi
SON DAKİKA: YPG Feshedildi
Rahmet ve Bereket Gecesi: Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun
Rahmet ve Bereket Gecesi: Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun
KMÜ'de Öğrencilerin Gözdesi Bölümler Belli Oldu! Tıp ve Diş Hekimliği Zirvede
KMÜ'de Öğrencilerin Gözdesi Bölümler Belli Oldu! Tıp ve Diş Hekimliği Zirvede
FETÖ'cü Enes Kanter 'kadın' olmak için başvuru yaptı
FETÖ'cü Enes Kanter 'kadın' olmak için başvuru yaptı
Son Haberler
Yeni Parti Karaman'da Rekor Peşinde: Üye Sayısında Büyük Artış
Yeni Parti Karaman'da Rekor Peşinde: Üye Sayısında Büyük Artış
YEŞİLDAŞ, FESTİVALİN ATEŞİNİ YAKTI
YEŞİLDAŞ, FESTİVALİN ATEŞİNİ YAKTI
Mustafa Kayhan'dan Karamanlılara Davet:
Mustafa Kayhan'dan Karamanlılara Davet: "Yıldızların Altında Buluşalım"
Karamanlı Gurbetçinin İddiası: Aynı Borcu İki Kez Ödedi
Karamanlı Gurbetçinin İddiası: Aynı Borcu İki Kez Ödedi
Son Dakika | AK Parti Karaman İl Başkanı Belli Oldu
Son Dakika | AK Parti Karaman İl Başkanı Belli Oldu
Başyayla'nın Kaymakamı Görevine Başladı
Başyayla'nın Kaymakamı Görevine Başladı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman