• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
10:28
Osman Sağlam TBMM'de Türkçenin önemine dikkat çekti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. MEGA Yazılım Akademisi başladı
Eğitim
Yayınlanma: 12 Kasım 2023 - 11:25
Güncelleme: 12 Kasım 2023 - 11:30

MEGA Yazılım Akademisi başladı

Meram Belediyesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA) Yazılım Akademisi kapılarını, geleceğin yazılımcıları için açtı.

Eğitim
12 Kasım 2023 - 11:25
Güncelleme: 12 Kasım 2023 - 11:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MEGA Yazılım Akademisi başladı
Meram Belediyesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA) Yazılım Akademisi kapılarını, geleceğin yazılımcıları için açtı.

MEGA bünyesinde hayata geçirilen 'MEGA Yazılım Akademisi' açılış programı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Temel programlama becerilerinden teknik eğitimlere kadar geniş bir yelpazede eğitim verecek akademide eğitim alabilmek adına yaklaşık 2 bin gibi yüksek oranda bir başvuru yapıldı. Bu çerçevede ise başvurulardan 344'ü akademinin ilk döneminde eğitim almaya hak kazandı. Açılış programına kursiyerler ve eğitmenlerin yanı sıra Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da katıldı.

"Akademimizde yazılımcılar dünya standartlarında yetişecek"

Konuşmasına 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin ruhuna uygun bir girişim olan Mega Yazılım Akademisi'nin açılışında bulunmaktan duyduğu heyecanı ifade ederek başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, akademinin 'Türkiye Yüzyılı'nın inşasında temel taş olacak gençleri yetiştireceğini ve bu gençlerin de ulusal kalkınmanın ve bağımsız ekonomimizin şekillenmesinde kritik bir rol oynayacağını ifade etti. Meram Belediyesi olarak, gençlerimizin en iyi eğitimi almasını ve ülkemizin bilgi çağında öncü olmasını sağlamak için çalıştıklarını belirten Başkan Kavuş, "Bugün başlattığımız bu eğitim programı ile yazılımcılarımızı dünya standartlarında eğiteceğiz, onlara sadece kod yazmayı değil, aynı zamanda milli teknoloji vizyonumuzla uyumlu projeler geliştirmeyi öğreteceğiz. Bu program, 'Milli Teknoloji Hamlesi' kapsamında, Konya'mızdan seçilmiş genç yeteneklere, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretme becerisi kazandıracak. Programımızın sonunda, gençlerimizin sadece birer yazılım uzmanı olarak değil, aynı zamanda ülkemizin teknolojik bağımsızlığının mimarları olarak yetişmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

"Akademi dolu dolu bir eğitim programı ile 8 hafta sürecek'

Daha sonra söz alan akademi yöneticisi Şeyma Çelik, Başkan Mustafa Kavuş ve kursiyerlere eğitim programı ve hedefler noktasında bilgi verdi. 8 hafta sürecek eğitimde, haftalık sınıf görüşmeleri ve sektörden uzmanların katılacağı kariyer zirveleri planlandığını ifade eden Çelik, "Eğitimler kapsamında katılımcılar 8 aşamalı React.JS eğitimlerini tamamlayacak ve bu eğitim çerçevesinde HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript, React.JS gibi kavramları uygulamalı olarak Üretken Akademi platformu üzerinden öğreneceklerdir. Eğitimlerin yanı sıra katılımcılar haftalık olarak gerçekleşecek sınıf görüşmelerine eğitmenlerden mentorluk alma şansı elde ederken platform aracılığıyla sorularına cevap bulma imkânı yakalayacaktır" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Okullarda Yeni Kural: Tas Kafa Tıraşı Yasaklandı
Okullarda Yeni Kural: Tas Kafa Tıraşı Yasaklandı
KMÜ YİNE BİR İLKE İMZA ATIYOR
KMÜ YİNE BİR İLKE İMZA ATIYOR
KMÜ'de
KMÜ'de "Yılın Okurları" Ödüllerle Taçlandırıldı
Fatih Anadolu Lisesi'nde
Fatih Anadolu Lisesi'nde "Maarif Perspektifinde Sağlıklı Ramazan" Söyleşisi
Son Haberler
Osman Sağlam TBMM'de Türkçenin önemine dikkat çekti
Osman Sağlam TBMM'de Türkçenin önemine dikkat çekti
TFF resmen açıkladı! Süper Lig'in başlangıç tarihi belli oldu
TFF resmen açıkladı! Süper Lig'in başlangıç tarihi belli oldu
"Kızıl Elma Türkçe Ödülleri" sahiplerini buldu
Sosyal Güvenlik Haftası Başladı
Sosyal Güvenlik Haftası Başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 24 ay geri ödemesiz, 10 milyon dolarlık finansman imkanı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 24 ay geri ödemesiz, 10 milyon dolarlık...
Şifayı tabiatta arayan vatandaşlar "Bitkilerin Profesörü" ile buluştu
Şifayı tabiatta arayan vatandaşlar "Bitkilerin Profesörü" ile buluştu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman