• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
17:12
Karaman'da Kavurucu Sıcaklara Ara: Gök Gürültülü Sağanak Geliyor
14:25
Berna Çiçek, "Gönül Elçileri Koruyucu Aile Vizyon Çalıştayı"na Katıldı
11:35
Sakın hafife almayın: Kanser riskini genç yaşlara taşıyor
11:35
Sıcaklar arttı, risk büyüdü! Yaşlıların mutlaka dikkat etmesi gereken 5 kural
11:35
Rekor sıcaklık uyarısı: Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor
11:32
Xiaomi 18’in bataryası ortaya çıktı: Kompakt boyut, büyük pil
11:32
WhatsApp önce uyaracak sonra sohbet ettirecek!
11:32
iPhone 18 Pro için büyük sızıntı: Birçok bilgi ve fotoğraf dark web’e düştü
11:30
Otoyol ve köprü ücretlerine zam: İşte Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri
11:30
Bakan Gürlek, "Peşini bırakmayacağız" diyerek duyurdu! 197 şahsın iadesi gerçekleşti
11:30
NATO'dan Türk ordusuna övgü: 'Devasa avantaj..."
09:22
Karaman'da Ormanlara Giriş Yasaklandı! İşte Yasak Kapsamındaki Bölgeler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Menemen Belediyesi, yeni eğitim merkezini Ulukent'te açtı
Genel
Yayınlanma: 18 Mart 2024 - 12:55
Güncelleme: 18 Mart 2024 - 13:20

Menemen Belediyesi, yeni eğitim merkezini Ulukent'te açtı

Menemen Belediyesinin, Merkez ve Asarlık şubeleri ile öğrencilere ücretsiz eğitim verdiği Gençlik Eğitim Merkezinin (MEBGEM) 3. şubesini Ulukent'te açtı. Kentte eğitime en çok destek veren ilçe olduklarını gururla ifade ettiklerini kaydeden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Yeni şubemizle birlikte ücretsiz eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayımız üç bini geçecek. Çünkü biliyoruz ki gelişimin, kalkınmanın ve her şeyin başı eğitimden

Genel
18 Mart 2024 - 12:55
Güncelleme: 18 Mart 2024 - 13:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Menemen Belediyesi, yeni eğitim merkezini Ulukent'te açtı
Menemen Belediyesinin, Merkez ve Asarlık şubeleri ile öğrencilere ücretsiz eğitim verdiği Gençlik Eğitim Merkezinin (MEBGEM) 3. şubesini Ulukent'te açtı. Kentte eğitime en çok destek veren ilçe olduklarını gururla ifade ettiklerini kaydeden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Yeni şubemizle birlikte ücretsiz eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayımız üç bini geçecek. Çünkü biliyoruz ki gelişimin, kalkınmanın ve her şeyin başı eğitimden geçiyor. Yeni dönemde de eğitim yatırımlarımız ve desteklerimiz artarak devam edecek" dedi.

Tüm projeleriyle olduğu gibi eğitim yatırımlarıyla da dikkatleri üzerine çeken Menemen Belediyesi bir ücretsiz eğitim yuvasını daha ilçeye kazandırdı. Başkan Aydın Pehlivan'ın göreve geldiği üç yıl içinde Ulukent'e yaptırdığı anaokulu, ilkokul 1. sınıftan üniversite son sınıfa kadar tüm öğrencilere 5'er bin lira maddi destek, 8 ve 12. Sınıf öğrencilerine dijital eğitim paketi desteği, YKS başvuru ücretlerinin ödenmesi gibi eğitim alanında birçok hizmeti Menemenli öğrenciler için hayata geçirildi. Menemen Belediyesi, bu kez MEBGEM'in üçüncü şubesini Ulukent'te açtı.

Tüm projelerimiz eğitim öncelikli

8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlığına destek amacıyla kurulan şubenin açılışı, iftar programıyla birlikte gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "MEBGEM'in üçüncü şubesini açarak sınavlara hazırlanmak adına ücretsiz eğitim verdiğimiz öğrenci sayımızı 3 binin üzerine çıkarıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gelişimin ve kalkınmanın olması için en başta eğitimin olması gerekiyor. Bunlarla birlikte 31 Mart'tan sonra yeni dönemimizde de eğitim desteklerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Büyükşehir'de Sayın Hamza Dağ Başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte, 10 bin lira Büyükşehir, 10 bin lira da Menemen Belediyesi olmak üzere her üniversitelimize 20'şer bin liralık desteğimiz olacak. Bakırçay Üniversitemizin modern tıp fakültesi ve ziraat fakültesiyle birlikte iki de meslek yüksekokulunu YÖK Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda ilçemize kazandırıyoruz. Kız ve erkek öğrencilerimiz için tam donanımlı yurtlarımız olacak. Menemen Belediyesi olarak her yaştan hemşehrimizin eğitim alacağı modern eğitim kampüsü kuracağız. İlk etapta Ulukent'e ikinci anaokulumuzu açıp, ardından yine anaokulu sayımızı çoğaltacağız. Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz doğrultusunda depreme daha dayanıklı okulları ilçemize kazandırıyoruz" dedi.

Ulukent'e müjde yağmuru

MEBGEM açılışında Ulukentlilere seslenen Pehlivan, şöyle konuştu; "Ulukent ve Kent-2, bu dönem bizim vitrinimiz oldu. Yeni dönemimizde de yine sembol projelerimiz olacak" dedi. Yoğun katılım gösterdiği iftarda konuşan Başkan Pehlivan, "Ulukent'e Ege'nin en büyük kütüphanesini inşa ediyoruz. Kabasını bitirdik. En kısa zamanda açacağız. Yollarımızı peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarımızla güzelleştirdik. Yollarımızın, Ulukent'te kesişim noktasına da gönüllerimizde yaşayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü anmak adına Atatürk Anıtı koyduk. Belediye hizmetlerimizi sizlere bir adım daha yaklaştırmak için, "Siz bize gelmekle uğraşmayın biz geliriz diyerek" Başkanlık iletişim ofisimizi açtık. Ulukent Semt Polikliniği yaptık. Çok yakında Sağlık Bakanlığı'mıza devredip hizmete girmesini sağlayacağız. Hemen yanındaki alana da bir Gençlik Merkezi kazandırıyoruz. Proje çalışmalarımızı tamamladık. Çok kısa zamanda ilk kazmayı vuruyoruz. Yine bu bölgede Kent Gözü Alanı ve botanik bahçemizde da hummalı çalışmalarımız sürüyor. Bu ay içinde açtığımızda, seyir terasıyla, kafeteryasıyla huzurlu bir ortam sizleri bekliyor olacak. Ayrıca Cumhuriyet Parkı'mızın içerisine modern bir kafeterya ve restoran kazandırıyoruz. Kapalı pazaryerlerimizde sıra Ulukent'e geldi. İki katlı komplekste kapalı düğün salonu ve pazaryeri olacak. Yine önümüzdeki dönem, Zorlu PSM'den sonra Türkiye'nin en büyük sahnesine sahip kongre ve gösteri merkezini bu bölgemize kazandırıyoruz. Tesisimizin yanında ayrıca kapalı yüzme havuzumuz ve buz pateni pistimiz olacak. Spor alanında da bölgemizi öne çıkarıyoruz. Caner Ok Tesislerimizin olduğu bölgeye Menemen'imizin yeni stadını inşa edeceğiz. Adı da 100. Yıl Atatürk Stadyumu olacak. Stadımızın altına bir çömlek köyü kuracak, çömleğimizi sanatla ve atölyelerle birleştireceğiz. Ayrıca yine 2 bin kişilik kapalı spor salonunun da müjdesini yine sizlerin huzurunda vermek isterim" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'de Büyük Deprem! 26 İl Başkanı Görevden Alındı
CHP'de Büyük Deprem! 26 İl Başkanı Görevden Alındı
Karaman'dan Dünyaya Rekor! Guinness'e Damga Vuran 70 Kişilik Ekip
Karaman'dan Dünyaya Rekor! Guinness'e Damga Vuran 70 Kişilik Ekip
Avrupa'yı Yakan Sıcak Hava Dalgası Türkiye'ye Girdi! 50 Derece Uyarısı
Avrupa'yı Yakan Sıcak Hava Dalgası Türkiye'ye Girdi! 50 Derece Uyarısı
12. Yargı Paketi TBMM'de: Yargıda Kapsamlı Değişiklikler Geliyor
12. Yargı Paketi TBMM'de: Yargıda Kapsamlı Değişiklikler Geliyor
Son Haberler
Karaman'da Kavurucu Sıcaklara Ara: Gök Gürültülü Sağanak Geliyor
Karaman'da Kavurucu Sıcaklara Ara: Gök Gürültülü Sağanak Geliyor
Berna Çiçek,
Berna Çiçek, "Gönül Elçileri Koruyucu Aile Vizyon Çalıştayı"na...
Sakın hafife almayın: Kanser riskini genç yaşlara taşıyor
Sakın hafife almayın: Kanser riskini genç yaşlara taşıyor
Sıcaklar arttı, risk büyüdü! Yaşlıların mutlaka dikkat etmesi gereken 5 kural
Sıcaklar arttı, risk büyüdü! Yaşlıların mutlaka dikkat etmesi...
Rekor sıcaklık uyarısı: Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor
Rekor sıcaklık uyarısı: Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor
Kırklareli'nde Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni
Kırklareli'nde Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman