Muğla'da
deprem meydana geldi. Saat 02.17'de
marmaris açıklarında meydana gelen deprem, vatandaşları uykularından uyandırdı.
afad tarafından büyüklüğü 5,8 olarak açıklanan
deprem İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa gibi çevre illerde de hissedildi Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaptığı açıklamada deprem sonrası herhangi bir yıkım ihbarı almadıklarını belirtirken, çalışmaların sürdüğünü söyledi.
14 YAŞINDAKİ AFRANUR GÜNLÜ HAYATINI KAYBETTİ
Acı haberi ise İçişleri Bakanı
Ali Yerlikaya duyurdu. Bakan Yerlikaya, Fethiye'de panikatak nedeniyle hastaneye kaldırılan 14 yaşındaki Afranur Günlü'nün ise müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.
"PANİKATAK GEÇİRMİŞ"
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İlk belirlemelere göre şehir genelinde yerleşim bulunan binalarda bir yıkım söz konusu değildir. Depremde Fethiye'de panikatak nedeniyle 14 yaşındaki Afranur Günlü isimli kızımız hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.
69 KİŞİ YARALI
Muğla ve ilçelerinde panik ile yüksekten atlama sonucu yaralanan 69 vatandaştan 14'ünün tedavilerinin mahallinde yapıldığını aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti: "8 kişinin tedavileri ayakta yapılarak taburcu edilmiştir. 46 vatandaşımızın tetkik ve tedavileri acil serviste devam etmektedir. Hayatını kaybeden Afranur evladımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Akdeniz açıklarında meydana gelen ve
muğla başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. An itibariyle olumsuz bir durum söz konusu olmamakla birlikte ekiplerimiz saha tarama çalışmalarına başladı. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.