• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
03:11
KADES İhbarına Giden Polis Şehit Oldu: Eski Eş Dehşeti Can Aldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. PAÜ binlerce öğrencisi ve çalışanları için 15 TL'ye yemek çıkartıyor
Eğitim
Yayınlanma: 09 Ocak 2024 - 14:08
Güncelleme: 09 Ocak 2024 - 14:50

PAÜ binlerce öğrencisi ve çalışanları için 15 TL'ye yemek çıkartıyor

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) taşeron firma aracılığıyla sunulan yemek hizmetini sonlandırdı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın talimatıyla yenilenen mutfakta pişirilen yemekler, 15 lira gibi uygun fiyatla sunulduğu binlerce öğrenci ve personelleri mutlu etti.

Eğitim
09 Ocak 2024 - 14:08
Güncelleme: 09 Ocak 2024 - 14:50
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
PAÜ binlerce öğrencisi ve çalışanları için 15 TL'ye yemek çıkartıyor
Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) taşeron firma aracılığıyla sunulan yemek hizmetini sonlandırdı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın talimatıyla yenilenen mutfakta pişirilen yemekler, 15 lira gibi uygun fiyatla sunulduğu binlerce öğrenci ve personelleri mutlu etti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) taşeron firma aracılığıyla öğrencilere sunulan yemek hizmetini sonlandırdı. Kendi mutfak düzenini kuran PAÜ yine kendi aşçılarıyla öğrencilere uygun fiyata yemek sunmaya başladı. Yurt genelinde diğer üniversitelere kıyasla 15 TL'lik fiyatıyla daha uyguna öğrencilere yemek imkanı sağlıyor. Yemekhane de kurulan bant sistemi sayesinde ise 1 dakikada 22 öğrenci yemek alabiliyor.

Daha önce bir arada bulunan fırın ile mutfak alanını ayırdıklarını ifade eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, daha hijyenik bir alanda yemek hazırlanması için gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Gerekli çalışmalarından ardından yaklaşık 10 gün boyunca yemek çıkarılmayan yemekhanede üretim ve yemek kalitesinde gerekli kontrollerin ardından öğrencilere sunulduğu ifade edildi. Pandemi sürecini ve 6 Şubat depremlerinde kurumların kendi yemeklerinin yapmasının önemini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, "Denizli'de inşallah olmaz ama bir deprem olduğunda yemek üretimini sağlayabilmeliyiz. Malatya bunu çok ciddi bir şekilde yaşadı. Malatya Üniversitesinin yemekhanesi sağlam kaldığı için günlük sabah-öğlen-akşam yemek çıkarıldı. Her bir öğün için 100 bin yemek çıkartıldı. Çok büyük bir katkısı oldu. İnşallah Denizli'miz böyle bir deprem yaşamaz ama dünyanın bin bir hali olduğu için biz öncelikle öğrencilerimize kaliteli ve ucuz yemeği çıkarmak ve üniversitemizdeki personeli de değerlendirmek istiyoruz. Bizim üniversitemizde aşçılarımız vardı onlar değişik yerlerde değerlendirilmişti. Onları da değerlendirmek ve öğrencilerimizi daha da mutlu etmek için bu yemekhaneyi tekrar düzenlemiş olduk" dedi.

Yemekhane kapasitesine dair bilgiler paylaşan Rektör Kutluhan, şunları kaydetti;

"Hizmet alımı şeklinde yapılıyordu. Akköy'deki bir meslek lisesinden yemeğimizi alıyorduk. Onlarında bu yemekhanenin yapılmasında büyük katkısı var. Çünkü yeni Milli Eğitim Bakanımız öğrencilere yemek verilmesini istediği için İl Milli Eğitim Müdürümüz yılbaşına kadar bize müsaade etti. Bizde yemekhanemizi tamamladık. Şimdi biz öğrencimizin yemek sayısına göre burada hazırlığımızı yaptık. Bu hazırlık 15 bine tekabül edebilir ama şuanda mevcut şartlarda 4 bin- 4 bin 500 düşünüyoruz. 5 bin 500 rakamını ben bir defa yaşandığını gördüm. Biz yine 6 bin ile 8 bin arası burada yemek yenebileceğini öğrencimizin tercih edeceğini hesap ederek yola çıktık."

"Şimdi ise okulun kendisi yapıyor daha da lezzetli"

Yemekhaneden memnuniyetini dile getiren Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali Sezgin, "Yemekhane güzel. Genel anlamda memnunuz. Önceden başka bir şirket yapıyordu. Şimdi ise okul kendisi yapıyor. Daha lezzetli. Diğer üniversitelere kıyasla fiyat genel anlamda orta seviye diyebilirim. 15 lira iyi bir ücret. Üniversite ve yemekhaneden genel anlamda memnunum. Yemekleri lezzetli. Herhangi bir sıkıntımız yok. Bazı üniversitelerde çok kötü de çıkabiliyor, bizim yemekhanede ise kötü çıktığını daha şahit olmadım. Gayet güzel, lezzetli memnunuz" ifadelerini kullandı.

Müzik Fakültesinde okuduğunu ve birinci sınıf olduğunu ifade eden Nagehan Ten, "Bence fiyatlar çok çok uygun. Dışarda lokantalarda bu fiyata yemek bulamazsınız. Temiz, hijyen bakımından da gayet güzel. Ben çok beğenerek yiyorum. Her günde buradayım" şeklinde konuştu.

Öte yandan, üniversiteler tarafından alınan karar sonucunda 15 TL'den öğrenciye sunulan yemek fiyatlarının önümüzdeki günlerde 20 TL'ye yükselmesi bekleniyor.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karamanlı 4 Öğrenci Türkiye Birincisi Oldu
Karamanlı 4 Öğrenci Türkiye Birincisi Oldu
12 Haziran Okullar Tatil mi?
12 Haziran Okullar Tatil mi?
Karaman'da Eğitim ve Kültür Bir Arada: Festival Tadında Bir Hafta
Karaman'da Eğitim ve Kültür Bir Arada: Festival Tadında Bir Hafta
Okullarda Yeni Kural: Tas Kafa Tıraşı Yasaklandı
Okullarda Yeni Kural: Tas Kafa Tıraşı Yasaklandı
Son Haberler
KADES İhbarına Giden Polis Şehit Oldu: Eski Eş Dehşeti Can Aldı
KADES İhbarına Giden Polis Şehit Oldu: Eski Eş Dehşeti Can Aldı
Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnameleri Açıklandı: Karaman'da Görev Değişiklikleri
Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnameleri Açıklandı: Karaman'da...
Vekil Osman Sağlam'ın Önergesi Kabul Edildi: Çiftçilere Yeni Destek Yolda
Vekil Osman Sağlam'ın Önergesi Kabul Edildi: Çiftçilere Yeni Destek...
Karaman Jandarmasından Tarihi Başarı: 140 Firari Yakalandı, 2 Bin 802 Kök Kenevir ve Çok Sayıda Suç Unsuru Ele Geçirildi
Karaman Jandarmasından Tarihi Başarı: 140 Firari Yakalandı, 2 Bin...
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Yılmaz Doçent Oldu
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Yılmaz...
Kırşehir'de 46 kişi umreye gitti
Kırşehir'de 46 kişi umreye gitti

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman