• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
00:03
39 İl Emniyet Müdürü Değişti! Karaman Kararnamede Yer Aldı mı?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Prof. Dr. Horozoğlu: "Önlenebilir Körlük Ve Görme Kusurlarının Farkında Olalım"
Genel
Yayınlanma: 12 Ekim 2023 - 09:28
Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 09:50

Prof. Dr. Horozoğlu: "Önlenebilir Körlük Ve Görme Kusurlarının Farkında Olalım"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi ve Göz Hastalıkları AD. Başkanı Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, 'Dünya Görme Günü' dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Genel
12 Ekim 2023 - 09:28
Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 09:50
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Horozoğlu: "Önlenebilir Körlük Ve Görme Kusurlarının Farkında Olalım"
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi ve Göz Hastalıkları AD. Başkanı Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, 'Dünya Görme Günü' dolayısıyla bir açıklama yaptı.

ERÜ Hastaneleri Başhekimi ve Göz Hastalıkları AD. Başkanı Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, Dünya Görme Günü'nde, önlenebilir körlük ve görme kusurlarını, küresel anlamda dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Ekim ayının ikinci perşembe gününde bir dizi etkinliklerin düzenlendiğini söyledi. ERÜ Hastaneleri Başhekimi ve Göz Hastalıkları AD. Başkanı Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, Yaşam boyu göz rahatsızlıkları ve görme bozukluğu ile ilişkili tüm ihtiyaçları karşılamak için göz sağlığının teşviki, hastalıkların erken dönemde önlenmesi, önlenemeyenlerin ise tedavisi ve rehabilitasyonu için etkili müdahalelerin mevcut olduğunu, bu müdahalelerden bazılarının uygulanmasının ise oldukça pratik ve uygun maliyetlerde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Fatih Horozoğlu; "Dünyada, tedavi edilebilir en sık körlük nedeni olan katarakt sıklıkla 40-50'li yaşlarda görülmektedir. Katarakt tedavisi cerrahi olarak gerçekleştirilmekte ve ülkemizde oldukça yaygın olarak uygulanmaktadır. Sıklıkla rutin bir muayene tanı koymak için yeterlidir. Yetişkinlerde 2. en sık körlük nedeni olan glokom (göz tansiyonu yüksekliği), yine düzenli muayene ve tedavi ile görme kaybının önlenebildiği bir hastalıktır. İleri yaşta, yaşa bağlı makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı), diyabetik retina hastalıkları ise yine görmeyi etkileyebilen toplumda sıklıkla görülen diğer önemli göz hastalıklarındandır" diye konuştu. Prof. Dr. Horozoğlu, "Erken teşhis ve tedavi ile düzenli olarak yaptırılan göz muayenelerinin görme sağlığını koruması açısından oldukça önemli bir yeri var. Çocuklarda sık görülen görme kusurlarına yönelik tarama çalışmaları ülkemizde yaygın ve düzenli olarak uygulanmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından yenidoğanlar, okul öncesi dönemde yer alan çocuklar ve ilköğretim 1. sınıfa devam eden çocuklara yönelik görme tarama programları yürütülmektedir. Çocuklarda yapılacak görme taramaları ile tanınabilen hastalıkların başında; şaşılık, kırma kusurları, katarakt ya da göz tembelliği gelmektedir. Tarama programları sonucunda tanı alan bebek ve çocukların erken dönemde tedavilerinin yapılması sonucunda ileriki dönemde görme sorunu yaşamalarının önüne geçilebilmekte ve görme açısından sağlıklı bir hayat sürmeleri sağlanabilmektedir. Bu konuda, ailelerde yeterli bilinç oluşturulması çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, iyi bir göz sağlığı için; "Sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyerek çoğu göz hastalıklarını önleyebiliriz, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıyız, uzun süre ekranlara bakmaz isek göz sağlığımızı koruyabiliriz ve düzenli aralıklarla detaylı göz muayenesinden geçersek iyi bir göz sağlığımız olur" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Uçum'dan Öcalan Açıklaması ve Seçim Tarihi Verdi:
Uçum'dan Öcalan Açıklaması ve Seçim Tarihi Verdi: "Alt Komisyonda Görev Verilecek"
Emniyet Teşkilatında Sürpriz Kararname İddiası! Gözler Bu Geceye Çevrildi
Emniyet Teşkilatında Sürpriz Kararname İddiası! Gözler Bu Geceye Çevrildi
Bahçeli'den Öcalan İçin
Bahçeli'den Öcalan İçin "Villa" Açıklaması: "Villa Değil, 250 Metrekarelik Konut"
KAYFOR ANDİCAN BAŞLIYOR
KAYFOR ANDİCAN BAŞLIYOR
Son Haberler
39 İl Emniyet Müdürü Değişti! Karaman Kararnamede Yer Aldı mı?
39 İl Emniyet Müdürü Değişti! Karaman Kararnamede Yer Aldı mı?
Öz Gıda İş'te Bir İlk! Karaman'dan İlk Kadın Şube Başkanı Çıktı
Öz Gıda İş'te Bir İlk! Karaman'dan İlk Kadın Şube Başkanı Çıktı
KMÜ Tıp Fakültesi'nde PDÖ Eğitici Kursu Başladı
KMÜ Tıp Fakültesi'nde PDÖ Eğitici Kursu Başladı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sahaya İndi: Pazarda Esnaf ve Vatandaşla Buluştu
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sahaya İndi: Pazarda Esnaf ve...
Mazot Uçtu, Dolmuş Ücretleri de Uçtu! Karaman'da Zamlı Tarife Belli Oldu
Mazot Uçtu, Dolmuş Ücretleri de Uçtu! Karaman'da Zamlı Tarife Belli...
Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı
Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman