• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
10:53
Akçaşehir'de 4 Günlük Şölen Muhteşem Finalle Sona Erdi
10:47
ÖZDAL'DAN BORSADA "BİLGİ DEVRİMİ"
10:30
Karaman'da İki Mahallede Su Kesintisi! Belediye Ekipler Sahada
10:08
Karaman'da Elma Hasadı Başladı: 450 Dekarlık Bahçeden 1.500 Ton Üretim Hedefi
09:42
Ayinesi İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz! Karaman Ticaret Borsası'nda Çavaş İmzası
09:06
Kulak Memesinde Çizgi Olanlar Dikkat! Bakın Ne Anlama Geliyor
09:06
Klima hastalığına dikkat! Bu belirtiler griple karıştırılabiliyor
08:59
Okullar Açılırken Velilere Destek: Günde 3 Saat İzin
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SOCAR Türkiye'den Bursa ve Kayseri'ye ek doğal gaz yatırımları
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Mart 2024 - 11:19
Güncelleme: 06 Mart 2024 - 11:30

SOCAR Türkiye'den Bursa ve Kayseri'ye ek doğal gaz yatırımları

Türkiye'nin en büyük entegre endüstri gruplarından SOCAR Türkiye, doğal gaz alanındaki faaliyetlerini giderek genişleterek, Bursa ve Kayseri gibi önemli sanayi şehirlerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. 2019 yılında başlayan doğal gaz iş birimi faaliyetleri kapsamında, Bursagaz ve Kayserigaz grup şirketleri aracılığıyla doğal gaz dağıtımı, toptan satışı ve ticaretini gerçekleştiriyor.

Ekonomi
06 Mart 2024 - 11:19
Güncelleme: 06 Mart 2024 - 11:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SOCAR Türkiye'den Bursa ve Kayseri'ye ek doğal gaz yatırımları
Türkiye'nin en büyük entegre endüstri gruplarından SOCAR Türkiye, doğal gaz alanındaki faaliyetlerini giderek genişleterek, Bursa ve Kayseri gibi önemli sanayi şehirlerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. 2019 yılında başlayan doğal gaz iş birimi faaliyetleri kapsamında, Bursagaz ve Kayserigaz grup şirketleri aracılığıyla doğal gaz dağıtımı, toptan satışı ve ticaretini gerçekleştiriyor.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) açıkladığı verilere göre, 2023 yıl sonu itibarıyla Türkiye nüfusunun yüzde 84'ünün doğal gaza erişim imkânı bulunuyor ve son 10 yıllık dönemde her yıl ortalama 1 milyon civarında yeni abone sisteme dahil oluyor. SOCAR Türkiye, Bursa ve Kayseri'de 4 yılda toplamda yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaparken bugüne kadar yaklaşık 1,9 milyon aboneye ulaştı.

SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov, doğal gazı geniş kitlelere ulaştırmanın yanı sıra güvenli ve sürekli bir şekilde arzının sağlanması da çok önemli olduğunu vurgularken, hizmet verdiği Bursa ve Kayseri illerindeki lisans sınırlarında nüfusun yaklaşık yüzde 94'ü doğal gaz hizmetine ulaşma imkânı bulunduğuna dikkat çekti.

Fuad İbrahimov, yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

''SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimimiz 2019 yılında faaliyete başladı. Bu alanda SOCAR Enerji Ticaret, Bursagaz ve Kayserigaz şirketlerimiz ile doğal gaz dağıtımı, toptan satışı ve ticareti yapıyoruz.

Grup şirketlerimiz Bursagaz ve Kayserigaz'la yaklaşık 1,9 milyon abonemize hizmet veriyoruz. Yaklaşık 1,2 milyon abonesi bulunan Bursagaz, abone sayısı ile ülkemizin 4'üncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi. Bursa'nın 11 ilçesinde, 2023 yılı sonunda 7 bin 561 kilometreye ulaşan şebekemizle abonelerimize sürekli ve güvenli doğal gaz arzı sağlıyoruz. Kayseri'de ise 6 bin 675 kilometre uzunluğundaki şebekemiz ile yaklaşık 700 bin aboneye ulaşıyoruz. Faaliyete başladığımız 2019 yılından 2023 yılı sonuna kadar Kayserigaz ve Bursagaz'a toplamda yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaptık.

GAZBİR'in (Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği) açıkladığı verilere göre; 2023 yıl sonu itibarıyla Türkiye nüfusunun yüzde 84'ünün doğal gaza erişim imkânı bulunuyor ve son 10 yıllık dönemde her yıl ortalama 1 milyon civarında yeni abone sisteme dahil oluyor. Bizim hizmet sunduğumuz Bursa ve Kayseri illerindeki lisans sınırlarımızda ise nüfusun yaklaşık yüzde 94 ü doğal gaz hizmetine ulaşma imkanı buluyor.

Şirket olarak doğal gaz dağıtım faaliyeti gösterdiğimiz Bursa ve Kayseri, ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden ve bundan dolayı da oldukça rağbet gören, yatırım ve göç alan şehirler. Biz de şebeke yatırımlarımıza bu doğrultuda yoğun olarak devam ediyor ve abone sayılarımızı her geçen gün artıyoruz. Şehirlerimizin hızlı gelişimi ile birlikte belediye ve ilgili kamu kurumlarıyla iş birliğimizi artırarak, ek bölgesel yatırımlar planlıyor ve hayata geçiriyoruz.

Bursagaz ve Kayserigaz ile birlikte 2024 yılsonu itibarıyla 14 bin 770 kilometreyi bulacağını öngörüyoruz. Bursa'da 2024 yılı için planladığımız bölgesel yatırımlarımızı yılın başında yaptığımız güncellemelerle kilometre bazında yüzde 80 artırdık.

Bölgesel yeni ek yatırımlarımızla şehrin hava kalitesine sağlayacağımız pozitif katkıyla birlikte daha çok kullanıcı doğalgaz konforu ile buluşacak. Ayrıca bu ek yatırımlarımızla operasyonel olarak beraber çalıştığımız paydaşlarımızın ve çözüm ortaklarımızın kapasitesini ve istihdamını artıracak ve böylece tedarik ve paydaş zincirimizdeki tüm halkalara ve ekonomiye olumlu yönde fayda sağlayacağız.

Kayseri'de ise yatırım planlarımızı 2024 yılı sonuna kadar bütün ilçelere doğal gaz arzı sağlayacak şekilde yaptık. Kayseri'de de 2024 yılı yatırım planlarımızın üstüne ek yatırımlarla 77 kilometre uzunluğunda ek doğal gaz hattı ile daha fazla mahallenin güvenli enerjiye yani doğal gaza kavuşmasını hedefliyoruz.

Doğal gazı geniş kitlelere ulaştırmanın yanı sıra güvenli ve sürekli bir şekilde arzının sağlanması da çok önemli. Bunu sağlayabilmek için Bursa'da, şehirde bulunan yüksek basınçlı doğal gaz şebekemizi minimize etmek ve arz güvenliğini artırmak için yeni şehir giriş istasyonu ve yeni çelik hatlar gibi yatırımları hayata geçirdik. Bununla beraber, hali hazırda doğal gaz kullanan lisans alanımızdaki ilçelerin ek yatırım ihtiyacını göz önüne alarak ve doğal gaz arz güvenliğini artırmak için ilave yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte de atılımlarımıza devam etmeyi, süreçlerimizi dijitalleştirerek iş sürekliliği ve verimliliğimizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz.

Müşterilerimizle etkileşimlerimizde çözüm odaklı olmayı ve verimliliği odağa alarak, uçtan uca memnuniyeti sağlama stratejimizle hizmet kalitemizi daha da geliştirmeyi, sektörümüzde değişen müşteri ihtiyaçlarına uyum sağlamayı hedefliyoruz. Bursagaz ve Kayserigaz Müşteri Hizmetleri Merkezlerimizde, Müşteri İletişim Merkezimizde ve web sitelerimizde sunduğumuz hizmetleri verimli ve kullanıcı dostu hale getirerek yeniden tasarlıyoruz.

Müşteri deneyimini en üst düzeye çıkarmak adına yeni teknolojilerin kullanılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, müşterilerimizin sözleşme hizmetine "mesafeli sözleşme" hizmetini de ekledik. Müşterilerimiz mesafeli sözleşme ile birlikte bulundukları yerden 7 gün 24 saat Müşteri İletişim Merkezi, web sitelerimizdeki online işlemler alanından veya e-devlet üzerinden doğal gaz kullanım sözleşmelerini dijital ortamda imzalayarak ve başvuru evraklarını yükleyerek başvuruda bulunabiliyorlar. Sözleşme imzalamak için başvuruda bulunan müşterilerimizin yüzde 50'si daha ilk aydan bu yöntemi tercih etti. Bu çalışma, müşteri işlemlerini kolaylaştırmasının yanı sıra kağıt tasarrufunun da sağlanmasıyla sürdürülebilirliğe katkı sunmamız açısından önemli bir çalışma oldu.

Ayrıca yeni yatırım bölgesindeki vatandaşlara işlem kolaylığı sağlamak adına hizmeti onlara ulaştırıyoruz. Abonelik başvurularının alınması için her hafta belirlenen günlerde müşteri temsilcisi arkadaşlarımız mahalle muhtarlık ofislerinde olacak. Bunun yanı sıra dijitalleşmeye odaklanarak önemli çalışmaları hayata geçirmiş bir şirket olarak, "Ofissiz hizmet" anlayışıyla uzun zamandır müşterilerimize merkezlerimize gelmeden bir telefon ile işlemlerini yapabilme kolaylığı sağlıyoruz.''


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Benzine Yeni Zam Geliyor!
Benzine Yeni Zam Geliyor!
Motorin Yine Cep Yakacak 2,66 TL Zam Kapıda!
Motorin Yine Cep Yakacak 2,66 TL Zam Kapıda!
Motorine zam: Akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi
Motorine zam: Akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi
Faizler Sabit Kaldı, Altın Çakıldı!
Faizler Sabit Kaldı, Altın Çakıldı!
Son Haberler
Akçaşehir'de 4 Günlük Şölen Muhteşem Finalle Sona Erdi
Akçaşehir'de 4 Günlük Şölen Muhteşem Finalle Sona Erdi
ÖZDAL'DAN BORSADA
ÖZDAL'DAN BORSADA "BİLGİ DEVRİMİ"
Karaman'da İki Mahallede Su Kesintisi! Belediye Ekipler Sahada
Karaman'da İki Mahallede Su Kesintisi! Belediye Ekipler Sahada
Karaman'da Elma Hasadı Başladı: 450 Dekarlık Bahçeden 1.500 Ton Üretim Hedefi
Karaman'da Elma Hasadı Başladı: 450 Dekarlık Bahçeden 1.500 Ton Üretim...
Ayinesi İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz! Karaman Ticaret Borsası'nda Çavaş İmzası
Ayinesi İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz! Karaman Ticaret Borsası'nda...
TESK Başkanı Palandöken esnafı sigortacılara anlatıp indirim istedi
TESK Başkanı Palandöken esnafı sigortacılara anlatıp indirim istedi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman