• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
15:17
Furkan Tarım Bugün Son Yolculuğuna Uğurlanacak
13:20
Karaman'da 19 Eylül Gaziler Günü İçin Çelenk Töreni Düzenlendi
13:14
KIRMIZI PUSULANIN KADROSU SAHNEDE
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump'tan Biden'a: "Bizi III. Dünya Savaşı'na sürüklüyor"
Dünya
Yayınlanma: 28 Haziran 2024 - 07:17
Güncelleme: 28 Haziran 2024 - 09:40

Trump'tan Biden'a: "Bizi III. Dünya Savaşı'na sürüklüyor"

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi rakibi eski Başkan Donald Trump, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri sürecinden bu yana ilk defa TV düellosunda karşı karşıya geldi.

Dünya
28 Haziran 2024 - 07:17
Güncelleme: 28 Haziran 2024 - 09:40
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trump'tan Biden'a: "Bizi III. Dünya Savaşı'na sürüklüyor"
ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi rakibi eski Başkan Donald Trump, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri sürecinden bu yana ilk defa TV düellosunda karşı karşıya geldi.

CNN'in Atlanta stüdyolarında seyircisiz olarak gerçekleştirilen TV tartışmasında Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerika'yı üçüncü dünya savaşına sürüklediğini söyledi. Trump, "III. Dünya Savaşı'na hayal edebileceğinizden çok daha yakınız. Kendisi bizi III. Dünya Savaşı'na sürüklüyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin lideri Xi ve Rusya lideri Putin dahil kimse kendisine saygı göstermiyor, kendisinden korkmuyor. Hiçbiri, bu beyefendiyi umursamıyor. Kendisi bizi III. Dünya Savaşı'na sürüklüyor" diye konuştu.

"Ben başkan olsaydım Ukrayna işgal edilmezdi"

Kendisi başkan olsaydı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyeceğini ileri süren Trump, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin korkunç bir düzensizlik içerisinde gerçekleştirilmesinin Rusya Devlet Başkanı Putin'i Ukrayna'ya saldırmaya teşvik ettiğini söyledi. Trump, "Eğer gerçek bir başkanımız, saygı duyulan bir başkanımız olsaydı, asla işgal yaşanmazdı" dedi.

Trump, kendi başkanlığı sırasında İran'ın "beş parasız" olduğunu ve bu nedenle kendisi yönetimde olmuş olsaydı Hamas'ın da asla İsrail'e saldırmamış olacağını söyledi.

"ABD, fare yuvasına dönüştü"

Düzensiz göçmen ve mültecilerin ABD'de suç işlediklerini söyleyen Trump, "Genç kadınlar, Biden'ın sınırı geçmeye izin verdiği göçmenler tarafından öldürülüyor. Bu katiller, ülkemize gelerek kadınlarımıza tecavüz ediyor ve onları öldürüyor" diye konuştu. ABD'nin Biden'ın göçmenlik politikaları nedeniyle bir "fare yuvasına" dönüştüğünü söyleyen Trump, "Artık, kelimenin tam manasıyla medeniyet dışı kalmış bir ülke halindeyiz" dedi.

"Biden, ne konuştuğunun farkında değil"

Biden ve Trump arasındaki düello sırasında sağlık hizmetleri konusundaki tartışmalar sırasında Başkan Biden'ın dilinin sürçmesi ve doğru kelimeleri bulmakta zorlanması sonrasında söz alan Trump, "Kendisinin cümlenin sonunda ne dediğini anlayamadım. Ama kendisinin de ne konuştuğunun farkında olduğunu sanmıyorum" diye konuştu.

"İsrail'in Gazze'de başladığı işi bitirmesine izin verilmeli"

ABD Başkanı Biden'ın İsrail politikasını eleştiren ve Biden'ı "Filistinlilere yakınlık duymakla" suçlayan Trump, Biden'ın çok kısıtlayıcı davrandığını savundu. İsrail'in Hamas'a karşı savaşta daha serbest hareket etmesine izin verilmesi gerektiğini savunan Trump, "Onları bırakıp, başladıkları işi bitirmelerine izin verilmesi gerekiyor" dedi.

Biden: "Hayatımda bu kadar saçmalık duymadım"

Trump'ın kendisi aleyhindeki birçok suçlamasını yalanlayan Demokrat Partili Başkan Joe Biden, "Hayatımda bu kadar saçmalık duymadım" diye konuştu. ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımlarını da savunan Biden, bu şekilde daha büyük bir savaşın önüne geçmekte olduklarını ileri sürdü.

İsrail politikasını savundu

ABD'nin İsrail politikasını savunan Başkan Biden, ABD'nin müttefiki İsrail'e desteğinde hiçbir şüphe bulunmadığını söyledi. ABD'nin İsrail'e vermeyi reddettiği tek şeyin bir tonluk yıkıcı bombalar olduğunu ileri süren Biden, "Bu arada, İran kapsamlı bir balistik füze saldırısı başlattığında dünyayı İran aleyhinde organize eden kişi bendim. İsrail'i biz kurtardık. İsrail için en büyük destek kaynağı biziz" diye konuştu.

Gazze'de savaşın durması için teklif ettiği ateşkes planını savunan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da bu ateşkes planını kabul ettiğini ileri sürdü. Biden, "Savaşa devam etmek isteyen tek taraf Hamas" dedi. Biden'ın bu iddiası Trump tarafından reddedildi.

"Ekonomi kaos içerisindeydi"

Trump'ın ofisten ayrılırken Amerikan ekonomisini kaos içerisinde bıraktığını söyleyen Biden, ülke ekonomisini kendisinin yeniden ayağa kaldırmak için mücadele ettiğini söyledi.

Trump'a eşini aldatma suçlaması

Tartışma sırasında Trump'ı eşi Melania Trump'ı aldatmakla suçlayan Biden, Trump'a seslenerek, "Toplum içinde kadınlara saldırdın. Eşin hamileyken bir yetişkin film yıldızı ile beraber oldun. Ahlak seviyen, bir sokak kedisi ile aynı seviyede" diye konuştu. Trump, Biden'ın bu suçlamalarını reddetti. Biden ve Trump, tartışma programının sonunda el sıkışmadı.

Her iki taraf da kazandığını iddia etti

Donald Trump'ın çalışma arkadaşları, tartışma programından mutlu ayrıldı ve eski başkanın düelloyu açık bir şekilde kazandığını ileri sürdü. TV düellosunun ardından Atlanta'da destekçilerine hitap eden Başkan Joe Biden, partililer tarafından "Dört yıl daha" sloganlarıyla karşılandı. Sahneye "tartışma programının galibi" olarak davet edilen Biden, Trump'ın program boyunca yalan söylediğini ileri sürdü.

Diğer yandan Biden'ın programda düşük bir performans gösterdiğini savunan Demokrat Partili bazı analistler, Biden'ın yerine yeni bir aday belirlenmesi gerektiği çağrılarını yineledi.

Biden ve Trump, henüz partilerinin resmi adayları değil. Cumhuriyetçi Parti'nin resmi adayını temmuz ayı ortasındaki kongrede belirlemesi, Demokrat Parti'nin adayının ise ağustos ayında resmiyet kazanması bekleniyor.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Roberto Carlos için ses getirecek iddia: Müslüman oldu
Roberto Carlos için ses getirecek iddia: Müslüman oldu
Venezuela'da Peş Peşe İki Büyük Deprem: Can Kaybından Endişe Ediliyor
Venezuela'da Peş Peşe İki Büyük Deprem: Can Kaybından Endişe Ediliyor
Dünya Kupası için ABD'ye girişine izin verilmeyen Somalili hakem ülkesine döndü
Dünya Kupası için ABD'ye girişine izin verilmeyen Somalili hakem ülkesine döndü
Trump: Bir helikopterimizi düşürdüler ve şimdi buna karşılık veriyoruz
Trump: Bir helikopterimizi düşürdüler ve şimdi buna karşılık veriyoruz
Son Haberler
Furkan Tarım Bugün Son Yolculuğuna Uğurlanacak
Furkan Tarım Bugün Son Yolculuğuna Uğurlanacak
Karaman'da 19 Eylül Gaziler Günü İçin Çelenk Töreni Düzenlendi
Karaman'da 19 Eylül Gaziler Günü İçin Çelenk Töreni Düzenlendi
KIRMIZI PUSULANIN KADROSU SAHNEDE
KIRMIZI PUSULANIN KADROSU SAHNEDE
KTSO'dan BBP Karaman İl Başkanlığına Ziyaret
KTSO'dan BBP Karaman İl Başkanlığına Ziyaret
Kavak Yemekçilik ve Restaurantın açılışı yoğun katılımla gerçekleşti
Kavak Yemekçilik ve Restaurantın açılışı yoğun katılımla gerçekleşti
Ambulans helikopterin yayla mesaisi yaz mevsimi ile başladı
Ambulans helikopterin yayla mesaisi yaz mevsimi ile başladı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman