• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
15:19
Şehit Ailelerinden Sert Tepki: "Teröristle Barış Olmaz!"
10:40
Karaman'da Feci Kaza: Alkollü Sürücünün Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
08:58
Süleymancılara 17 İlde Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Gediz'de meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı güneş enerjisi ile çalışan araç
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 10 Haziran 2024 - 12:16
Güncelleme: 10 Haziran 2024 - 12:31

Gediz'de meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı güneş enerjisi ile çalışan araç

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 2022 yılında geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları araca yeni donanımlar ekledi. Araç önümüzdeki günlerde Tekno Gediz'de görücüye çıkacak. Gediz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri 2022 yılında geri kazanım projesi kapsamında hurda parçalardan yaptıkları güneş enerjisiyle çalışan

Bilim ve Teknoloji
10 Haziran 2024 - 12:16
Güncelleme: 10 Haziran 2024 - 12:31
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gediz'de meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı güneş enerjisi ile çalışan araç
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 2022 yılında geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları araca yeni donanımlar ekledi. Araç önümüzdeki günlerde Tekno Gediz'de görücüye çıkacak. Gediz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri 2022 yılında geri kazanım projesi kapsamında hurda parçalardan yaptıkları güneş enerjisiyle çalışan araçlarına birçok donanım ekleyerek yılsonu sergisine hazırlanıyor.

"Geri dönüşüme gidecek olan malzemeleri bir araca dönüştürdük"

Projeye geri dönüşüm projesi olarak başladıklarını belirten Makine Teknolojisi Alan Öğretmeni Osman Tanağrı, "Biz bu aracımızı o gün okuyan öğrencilerimiz ile birlikte 2022 yılında bir geri dönüşüm projesi olarak yaptık. Hedefimiz geri dönüşüme gidecek olan malzemeleri bir araca döndürmekti. Yapmış olduğumuz bu projeyi Gediz Ticaret ve Sanayi Odası destekledi. Biz de öğrencilerimizle bir araç ortaya çıkarttık. Bu aracımızı daha sonra Gediz Festivalinde sergileme imkânı bulmuştuk. Bu yıl da aracımızla ilgili bazı teknolojik donanımlar yapmaya karar verdik. Bu teknolojik donanımları aracımıza dâhil ettik. Bu şekilde aracımızı daha teknolojik hale getirmiş olduk. Önümüzdeki yıllarda farklı donanımlar ilave ederek daha da teknolojik hale getirilmesini sağlayacağız" dedi.

"Yağmurlu havalarda silecekler otomatik olarak çalışıyor"

Güneş enerjisi ile çalışan aracı tanıtan Makine Teknolojisi Alanı Öğretmeni Şenol Aygün, "2022 yılında yaptığımız araca yeni donanımlar ekledik. Bunlardan bir tanesi yağmur sensörü. Yağmurlu havalarda silecekler otomatik olarak çalışmakta. Aracın ön kısmında hareket sensörü var bu da hareket algılayıcı korna çalar, park sensörü görevini yapar. Diğer bir donanımımız da kör nokta uyarı sistemi. Şerit değiştirirken yan tarafta araç olduğu zaman uyarı vermekte, bu da güvenli sürüş imkanı sağlıyor. Nem ve sıcaklık sensörümüz var. İstenen sıcaklık ayarlarını termal kontrol şartlarını sağlamak için fanların açılıp kapanmasını sağlar. Park sensörü otomatik olarak farların açılıp kapanmasını sağlıyor. Zaman sensörü dediğimiz eve kadar takip et sistemi, arabadan indiğimiz zaman evin kapısını açıncaya kadar farların açık kalmasını sağlıyor" diye konuştu.

Birçok daha donanım eklemeyi düşündüklerini söyleyen Şenol Aygün, "Bunlar daha sonraki çalışmalar olacak inşallah. Ses sensörü, basınç sensörü, parmak izi sensörü, karşıdan gelen araç varsa uzun kısa farları yakan sensör, mesafe hareket sensörü, ani olarak fren yapma imkanı sağlayacak bir sistem. Bu donanımları eklemeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Gökhan Said Mamak, "Her sene olduğu gibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Tekno Gediz Festivaline neler yapabiliriz onu düşündük, öğretmen arkadaşlarımızla istişarede bulunduk. Makine Teknolojileri alanında daha önceden öğretmen arkadaşlarımızın yaptığı bu aracı tekrar Tekno Gediz'e sunacağız fakat daha geniş bir şekilde sunalım diye konuştuk arkadaşlarımızla. Öncelikle Gediz Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum. Onların katkılarıyla yapılan bu aracımıza ekstra donanımlar öğretmen arkadaşlarımız katkıda bulundular. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Xiaomi 18’in bataryası ortaya çıktı: Kompakt boyut, büyük pil
Xiaomi 18’in bataryası ortaya çıktı: Kompakt boyut, büyük pil
WhatsApp önce uyaracak sonra sohbet ettirecek!
WhatsApp önce uyaracak sonra sohbet ettirecek!
iPhone 18 Pro için büyük sızıntı: Birçok bilgi ve fotoğraf dark web’e düştü
iPhone 18 Pro için büyük sızıntı: Birçok bilgi ve fotoğraf dark web’e düştü
Tesla'da bir dönemin sonu: İki ikonik modelin üretimi durduruluyor!
Tesla'da bir dönemin sonu: İki ikonik modelin üretimi durduruluyor!
Son Haberler
Şehit Ailelerinden Sert Tepki:
Şehit Ailelerinden Sert Tepki: "Teröristle Barış Olmaz!"
Karaman'da Feci Kaza: Alkollü Sürücünün Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Karaman'da Feci Kaza: Alkollü Sürücünün Çarptığı Motosiklet Sürücüsü...
Süleymancılara 17 İlde Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı
Süleymancılara 17 İlde Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı
"Treni ters çevireceğiz"
Ankara'da Karaman İçin Önemli Görüşme: Teknopark ve OSB Gündemde
Ankara'da Karaman İçin Önemli Görüşme: Teknopark ve OSB Gündemde
Gelin almaya gelen konvoydan havaya ateş açılınca olanlar oldu
Gelin almaya gelen konvoydan havaya ateş açılınca olanlar oldu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman