• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Asayiş
    Vefat Edenler
  • Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
19:02
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
16:24
12 Haziran Okullar Tatil mi?
14:42
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
14:31
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki: "Çiftçinin Kaybettiği Yerde Türkiye Kazanamaz"
11:57
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan Tepki Gösterdi: "Böyle Tarım Politikası Olmaz"
10:48
Akaryakıtta İndirim 1 Gün Sürdü: Bu Gece Çifte Zam Geliyor
10:10
Karaman'da Eğitim ve Kültür Bir Arada: Festival Tadında Bir Hafta
07:59
Karaman Sağlıkta Çağ Atlıyor! Ek Hastane Binasında Sona Doğru
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yarım asırdır sabah ezanından önce dükkanını açıyor
Genel
Yayınlanma: 12 Mayıs 2024 - 09:12
Güncelleme: 12 Mayıs 2024 - 09:20

Yarım asırdır sabah ezanından önce dükkanını açıyor

Konya'nın Tarihi Bedesten Çarşısında yarım asırdır sabah ezanından önce, aynı saatte babasından kalma dükkanını açan Mehmet Ulupolat, oğlu ile birlikte bedesten esnafına kahvaltı hazırlıyor.

Genel
12 Mayıs 2024 - 09:12
Güncelleme: 12 Mayıs 2024 - 09:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yarım asırdır sabah ezanından önce dükkanını açıyor
Konya'nın Tarihi Bedesten Çarşısında yarım asırdır sabah ezanından önce, aynı saatte babasından kalma dükkanını açan Mehmet Ulupolat, oğlu ile birlikte bedesten esnafına kahvaltı hazırlıyor.

Konya'da bulunan Tarihi Bedesten Çarşısında Kapu Camisinin altında babasından kalan dükkanda oğlu ile birlikte kahvaltı salonu işleten Mehmet Ulupolat sabah erken saatlerde dükkanını açarak esnafa kahvaltı hazırlıyor. Akşam geç saatlere kadar dükkanında oğlu ile birlikte çalışan Mehmet Ulupolat, 2 oğlunun da bu dükkanda büyüdüğünü söyledi. Bedesten esnafının olmazsa olmazı haline gelen kahvaltı salonunda her şey organik bir şekilde hazırlanıyor.

"Burası bizim dedemizden kalma dükkan"

Mehmet Ulupolat 2 kardeş Kapu Camisi'nin altından kahvaltı salonu işlettiklerini belirterek, "İki de oğlumuz var, onlarla birlikte çalışıyoruz. 1973'ten bu zamana kadar burası kahvaltı salonu olarak çalışıyor. İnşallah böyle de gideriz. Hiçbir katkı ve haramla bizim işimiz olmaz. Çocuklarımı da bu dükkanda büyüttüm. Kendi yemediğimiz hiçbir ürünü müşterimize vermeyiz. En güzel neyse onu satmaya gayret ederiz. Burası bizim dedemizden kalma dükkan. Dedemizden babamıza, babamızdan bize, bizden de evlatlarımıza kalacak. İnşallah bugüne kadar haramla uğraşmadık, haram kazanmadık" dedi.

Sabah erken saatlerde dükkanı açtığını ifade eden Mehmet Ulupolat, "Sabah ezanlar okunmadan dükkanımı açarım. Akşam ezanı ile de kapatırım. Sabahtan akşama kadar bu dükkandayız. Bedesten esnafı da ağırlıkla gelir bize. Müşterilerimizin çoğu da Bedesten esnafıdır. Esnaflardan da herkes bilir bizi" şeklinde konuştu.

"1973'ten beri dedemin başlattığı bu işi biz devam ettiriyoruz"

Mehmet Ulupolat'ın oğlu Ahmet Ulupolat ise "Babam ve amcam ile birlikte çalışıyoruz. 1973'ten beri dedemin başlattığı bu işi biz devam ettiriyoruz. Babam da amcam da başımızdalar, bize yardımcı oluyorlar. Sabahları erkenden gelerek kahvaltılarımızı güzel bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın en önemli şeyi zaman olduğu için zamanla ayarlı olarak kimseyi bekletmeden, zamanlı bir şekilde, ayarlı bir şekilde halletmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Güzel bir şekilde hizmetimizi yapmaya çalışıyoruz"

Çocukluğundan beri geldiği dükkanda şimdi çalıştığını ifade eden Ahmet Ulupolat, "Çocukluğumuzdan beri gelip gittiğimiz dükkandır burası. Babamızın yanına 7 yaşından beri gelip gidiyoruz. Burada Kapu Camisi esnafına ve diğer vatandaşlara güzel bir şekilde hizmetimizi yapmaya çalışıyoruz. Hizmet sektörü olduğu için biraz yoruluyoruz. Sabah namazı geliyoruz, akşam namazı çıkıyoruz. Ama bunu yine de severek yapıyoruz" dedi.

"Babayla çalışmak güzel bir duygu"

Babası ile çalışmanın güzel bir duygu olduğunu anlatan Ahmet Ulupolat, "Babayla çalışmak güzel bir duygu. Biraz zor olsa da imtiyazsız olmaz. Ama geçim ehli olmak lazım her durumda. Bir anlaşmazlık olduğu zaman susmayı bilmek lazım. Biraz geri adım atmak lazım. Ortada bir yanlış olduğunun farkına varsak bile hemen toparlamasını yaparım, düzeltirim ve devam ederiz işimize. Pek fazla üstelemeyiz. Çünkü üstüne gittiğimiz zaman gereksiz tartışmalar ortaya çıkar" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Zaman Daralıyor: Toprak İçin 56 Milyon TL Daha Gerekiyor
Zaman Daralıyor: Toprak İçin 56 Milyon TL Daha Gerekiyor
Memur ve Emeklinin Gözü Bu Rakamda: Yeni Zam Hesabı Açıklandı
Memur ve Emeklinin Gözü Bu Rakamda: Yeni Zam Hesabı Açıklandı
Peygamber Efendimiz Kurbanını Nasıl Seçerdi? Nelere Dikkat Ederdi?
Peygamber Efendimiz Kurbanını Nasıl Seçerdi? Nelere Dikkat Ederdi?
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem
Son Haberler
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
Tiryakilere Kötü Haber: Sigaraya Zam Yapıldı
12 Haziran Okullar Tatil mi?
12 Haziran Okullar Tatil mi?
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini Kabul Etti
Vali Çiçek, Çevre Haftası Dolayısıyla İl Müdürü Somuncu ve Heyetini...
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki:
Yusuf Baştuğ'dan TMO Fiyatlarına Tepki: "Çiftçinin Kaybettiği Yerde...
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan Tepki Gösterdi:
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan Tepki Gösterdi: "Böyle Tarım Politikası...
Depremde 3 evladını kaybeden Taha Duymaz'ın annesinin buruk Anneler Günü
Depremde 3 evladını kaybeden Taha Duymaz'ın annesinin buruk Anneler Günü

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Asayiş
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Karaman Postası Karaman Haber | logoki

Yazılım: Tumeva Bilişim

Sponsorlu bağlantılar; www.karamanguncel.com Karaman Haber Karaman